CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2879|Reply: 5

Masalah wira

[Copy link]
Post time 30-5-2016 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nak tanya pakar2 dalam nie, apa problem kalo start enjin....enjin hidup tapi semput, n lagi satu bila tekan minyak kuar semacam bau petrol. Spark plug n cable plug dah tukar....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 30-5-2016 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan wira negara?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-5-2016 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mujer_in_espejo replied at 30-5-2016 08:59 PM
Ingatkan wira negara?

proton wira...bukan wirawati ke perwira ke   
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Hehe. Dlu main kcar, ni masalah fuel regulator, takpun masalah fuel pump (slain dr plug dan cable la). Piston masih jalan semua ke? Throtlle body?
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2016 09:51 AM | Show all posts
Edited by Lagubestbest at 31-5-2016 10:01 AM

Humm.. maybe tuning lari (adjust spark plug) or karburator dan segala mak nenek bersambung dah kotor so boleh cuba decarbonized macam video bawah ni.



complete gini:
- servis throttle
- tukar plug + cable plug
- adjust timing rpm >> kipas jalan 1000rpm kipas off 1500rpm...
check sekali:
- distributor
- alternator
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-5-2016 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagubestbest replied at 31-5-2016 09:51 AM
Humm.. maybe tuning lari (adjust spark plug) or karburator dan segala mak nenek bersambung dah kotor ...

Ok tq bro, mmg pomen buat mcm dlm video tu....
Reply

Use magic Report

Follow Us
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 01:09 AM GMT+8 , Processed in 0.651503 second(s), 33 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list