CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3855|Reply: 4

Kancil Overhaul?

[Copy link]
Post time 26-5-2016 12:03 PM | Show all posts |Read mode


Hello..
Nak cari solutions and actually nak clearance saja...

Kalau kancil 660 penah overheat.. skrg nie husband cakap macam nak overhaul sebab
ekzos keluar asap hitam.. dah refer mekanik..kata costing dlm 1000+..

Harga tue betul ke?
Kalau betul overhaul..and perlu tukar..kalau cost mcm tue part2 apa yg sepatutnya mekanik tue tukar erk?

Tolong explain or share pada sape2 yg penah experience mcm nie..

Thank you vm..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 26-5-2016 02:16 PM | Show all posts
bergantung pada parts apa2, berapa byk parts yg ditukar...
berapa kos tu, susah nk cakap...tapi anggaran aku kalau kancil 660 tak smpai 1K pun..
overhaul biasanya pomen akan ganti part2 dlm enjin yg dah rosak, contohnya:- gasket head, pulley,valve seal, piston ring dll....
jgn lupa tanya warranty berapa lama...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2016 09:58 PM | Show all posts

Setuju dgn pendapat MOD.   Saya rasa tak sampai RM1,000.00 utk overhaul Kancil model 660.

Sbb:

Saya juga ada Kancil model 660 - Auto. (1997).  saya beli 2nd. beberapa tahun yg lepas.  Basically saya beli body sahaja sbb saya mmg nak buat full restoration.  Injin mmg dah tak cantik sbb pernah overheat oleh pemilik terdahulu.

Saya buat full overhaul, tukar head, tukar timing belt dll beltings, ganti wear & tear internal engine parts, ganti semua injin mounting, bendalir brek, ATF, servis radiator & cooling system, servis air-cond sistem, stater, alternator, & sistem brek.  Ganti baru absorbers, springs, & komponen yg berkaitan, spark plugs dan plug cable.

Beli battery baru, alarm, CD player, jam, re-wiring, dan buat tinting dan pasang aksessori std.

Boleh dikata pembaikan keseluruhan.

Target asal nak buat merempit utk pergi kerja.  
Tapi tak menjadi.  

Akhirnya mereput je Kancil tu kat rumah.  




Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 09:48 AM | Show all posts
Z28 replied at 26-5-2016 09:58 PM
Setuju dgn pendapat MOD.   Saya rasa tak sampai RM1,000.00 utk overhaul Kancil model 660.

Sbb:
...

jual jela kat saya..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 08:08 PM | Show all posts

Buat koleksi MOD   

   
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 12:00 AM GMT+8 , Processed in 0.060831 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list