CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5063|Reply: 20

pertanyaan utk para penganut agama

[Copy link]
Post time 17-5-2016 10:31 AM | Show all posts |Read mode
korang buat baik semata2 takut disumbat neraka?  



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-5-2016 10:36 AM | Show all posts
cuba korang doa pd tuhan palsu korang tu   

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 10:44 AM | Show all posts
tuhan sememangnya tidak wujud.......  

kesenangan di akhirat cuma utk sedapkan hati org miskin/teraniaya supaya tidak bangkit memberontak

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 11:00 AM | Show all posts
TUHAN yg korang sembah tu sememangnya TIDAK WUJUD

Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 01:07 PM | Show all posts
kalau TUHAN tdk wujud camne wujudnye dunia ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 04:02 PM | Show all posts
mawar_mustika replied at 17-5-2016 01:07 PM
kalau TUHAN tdk wujud camne wujudnye dunia ni

Jgn dilayan atheis jahanam masuk kerak neraka nih

buang masa je

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 17-5-2016 04:09 PM | Show all posts
tagas replied at 17-5-2016 04:02 PM
Jgn dilayan atheis jahanam masuk kerak neraka nih

buang masa je

sy cuma kesiankan dia...mcm mana die boleh katakan Tuhan tak wujud..sedangkan itu adalah asas kehidupan kat dunia ni....tak terpikir dek akal dgn mereka yg tak percayakan Tuhan
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 04:39 PM | Show all posts
mawar_mustika replied at 17-5-2016 04:09 PM
sy cuma kesiankan dia...mcm mana die boleh katakan Tuhan tak wujud..sedangkan itu adalah asas kehi ...

Nasib jab pendaftaran negara tak bg ubah religion kat dlm i.c tu

kalo tak berduyun murtadrian2 dlm mesia ni nak delete or tukar religion dlm i.c tu

termasuk lah @Acong kerak neraka ni

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-5-2016 08:10 PM | Show all posts
Banyak sangat soalan dalam satu thread.  Cuba bagitau dulu yang mana satu nak jawab dulu.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 08:50 PM | Show all posts
mawar_mustika replied at 17-5-2016 01:07 PM
kalau TUHAN tdk wujud camne wujudnye dunia ni

dunia wujud bukan kerana tuhan..... tuhan adalah rekaan manusia
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 08:51 PM | Show all posts
tagas replied at 17-5-2016 04:02 PM
Jgn dilayan atheis jahanam masuk kerak neraka nih

buang masa je

buktikan tuhan palsu ko tu wujud baru sembang pasal neraka laa  
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 08:52 PM | Show all posts
ibnur replied at 17-5-2016 08:10 PM
Banyak sangat soalan dalam satu thread.  Cuba bagitau dulu yang mana satu nak jawab dulu.

why........?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 08:54 PM | Show all posts
tagas replied at 17-5-2016 04:39 PM
Nasib jab pendaftaran negara tak bg ubah religion kat dlm i.c tu

kalo tak berduyun murtadrian2  ...

org bodoh cam ko mmg mudah kena tipu  

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:00 PM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 08:54 PM
org bodoh cam ko mmg mudah kena tipu

Gigih menggoogle&menepek godbuster sekor nih
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 09:29 PM | Show all posts
tagas replied at 17-5-2016 09:00 PM
Gigih menggoogle&menepek godbuster sekor nih

aku anti scammers.......
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:31 PM | Show all posts

sebab kau gigih sangat post banyak benda.  kalau nak aku jawab banyak tunggu la sampai tahun depan.  tapi untuk tak menghampakan kau, aku reply satu post dalam ni......  dari post #1
korang buat baik semata2 takut disumbat neraka?  


Kalau orang buat baik, tak kira la dia ada ugama atau tak ada ugama.  Apa yang nak disusahkan.  Syukur alhamdulillah.  Apa yang nak disoal lagi sebab apa orang buat baik.

macam ada amoy dapat berjuta dalam bank akaun tu, tak payah tanya.  belanja ajer la.  apa yang susah.  

orang buat jahat nak bertanya, buat baik pun nak bertanya.  baik pegi bod gosip kalau semua benda orang biuat nak bertanya.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 17-5-2016 09:35 PM | Show all posts
ibnur replied at 17-5-2016 09:31 PM
sebab kau gigih sangat post banyak benda.  kalau nak aku jawab banyak tunggu la sampai tahun depan ...

amoy tu tidak bermoral  

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2016 09:47 PM | Show all posts

itu bukan pasal amoy.  itu pasal 'yang memberi' duit tu.   amoy tu cerita lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-5-2016 10:07 PM | Show all posts
ibnur replied at 17-5-2016 09:47 PM
itu bukan pasal amoy.  itu pasal 'yang memberi' duit tu.   amoy tu cerita lain.

apakah tuhan yg bagi?  
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2016 09:09 AM | Show all posts
Acong_II replied at 17-5-2016 08:50 PM
dunia wujud bukan kerana tuhan..... tuhan adalah rekaan manusia

kalau bukan Tuhan yg cipta dunia ni....siapa yg cipta dunia ni?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.120772 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list