CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1847|Reply: 0

[Juadah/Kuih] Resepi Biskut Swiss Star

[Copy link]
Post time 9-7-2015 05:16 PM | Show all posts |Read mode


Bahan-bahan:

250 gm mentega
4 sudu besar gula aising
1 cawan tepung jagung
1 3/4 cawang tepung gandum
1 biji putih telur
1 sudu kecil esen vanila

Cara Menyediakan:

1. Krim mentega dengan gula hingga putih dan kembang. Masukkan kedua jenis tepung yang sudah diayak bersama esen vanila, gaul rata.

2. Masukkan adunan ke dalam beg paiping menggunakan nozel bintang. Paipkan sedikit adunan ke atas dulang pembakar, ratakan dengan pisau kemudian paip lagi lingkaran mengelilingi dasar biskut, bakar hingga masak.

3. Sejukkan biskut di atas redai dan paikpan jem ditengahnya.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Hari Raya Aidilfitri


    ADVERTISEMENT



     

    ADVERTISEMENT


     


    ADVERTISEMENT
    Follow Us

    ADVERTISEMENT


    Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

    26-11-2024 06:30 AM GMT+8 , Processed in 0.048327 second(s), 13 queries , Gzip On, Redis On.

    Powered by Discuz! X3.4

    Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

    Quick Reply To Top Return to the list