|
laksa shack kat mid valley nih tak de org pun. sian lak aku tgk staff kat situ. ber ia2 panggil owg masuk..sume wat dek. padahal waktu lunch tuh.
aku dulu (tahun lps) seminggu 2/3 kali mkn situ....bkn sbb suka sgt tp masa LG foodcourt kena renovate...takder choice. harga pun dlm RM10...air takder sbb tapau)...aku regular customer dpt la 10% disc.
baru2 nih aku g la beli nasi kerabu aym percik....tiba2 rege RM15 + tax. uiksss naik rege lak tiba2.
laksa johor dia fail la....rasa mcm mkn mee kari jek
sesaper yg berminat tuh...better la bukak kedai biasa2 jek. mcm tak berbaloi jek nak franchise laksa shack nih. |
|
|
|
|
|
|
|
Mahal... xde la sedap sgt.. |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #7 izzuddin's post
Mak aih mahalnya ...
Kok ye pon sedap sangat jangan la nak tekan pengguna ... |
|
|
|
|
|
|
|
laksa johor dia buat malu orang johor jer.... |
|
|
|
|
|
|
|
laksa shack is not nice and too pricey :@ |
|
|
|
|
|
|
|
Korang tak bole la nak samakan harga laksa shack dengan laksa yg di jual di pasar malam @ medan selera.
Kalau tengokkan...lokasi laksa shack ni....mostly in shopping complex yg besar2. Of course la faktor sewa memainkan peranan utama. For me...harga RM7.90..(kalau tak silap) adalah harga yg standard. Even kalau pegi Uncle's Lim Kopitiam..Kluang station...Old town...harga pun lebih kurang sama. |
|
|
|
|
|
|
|
aku gi makan sana pun sbb dah lama tak mkn laksa sarawak... tak sedap la... laksa kelantan dia rasa lain... harga mmg la mahal... biasa la sewa tmpt dia kan mahal... |
|
|
|
|
|
|
|
Kawan ku citer, ada sorang mamat tu makan laksa sarawak kat situ sampai trauma nak makan laksa sarawak yg lain.....pelik katanya. Tapi bila dah cuba laksa sarawak yg sebenar, sampai 2,3 kali round. |
|
|
|
|
|
|
|
Mahal sangat .... taaklah sedap mane pon ... |
|
|
|
|
|
|
|
A few years ago memang sedap - masa kat I Utama. Outlet kat i Utama masa tu memang sesak giler. But now dah tak ramai orang makan kat situ lagi. Tak tahu la sebab dah banyak kedai makan lain or the quality has dropped.
Last weekend nak makan kat Laksa Shack Taman Maluri. Bila order banyak item yang dah tak ada. So, we left and makan kat Shakeys instead. Seronok my kids!
Tapi the price memang tak berpatutan dengan the type of food served. Come on lah how can you price laksa etc same as outlet yang jual western food. The cost differs. I would prefer if they reduce the portion size and price the food lower than what it is now.
It doesn't make sense to makan laksa etc kat laksa shack when you can walk just a few steps away to a food court yang serve laksa etc but very much cheaper. Ni macam kat JJ Maluri & I Utama. Laksa Shack is just few steps from the food court.
Just my 2 cents. |
|
|
|
|
|
|
|
utk pelanggan bandar besar bolehla..
kalo wat cawangan kt bandar2 kecik..mampos bangkrappp |
|
|
|
|
|
|
|
Ni hah artikel dari Tokey Laksa Shack..
-----------------------------------------------------------------------------------
Anita diperlekeh jual laksa RM7
Apa yang saya kecapi hari ini tidak semudah seperti melihatnya dengan mata kasar, sebaliknya terbina melalui air mata dan peluh sendiri.
揝ama seperti orang lain saya terpaksa melalui satu fasa ke satu fasa, bertatih sebelum benar-benar sampai ke tahap sekarang.拻
Begitu pengakuan jujur Pengarah Urusan Sierra Circle Sdn. Bhd, yang juga pemilik rangkaian restoran Laksa Shack, Anita Ali, 44, ketika berkongsi cerita tentang pengalaman jatuh bangun dalam dunia perniagaan makanan dan minuman sejak sedekad lalu.
Beliau tersenarai antara wanita bumiputera yang gigih membangunkan perniagaan sendiri tanpa bergantung kepada pinjaman mana-mana bank.
Berkat kesungguhan dan tidak kenal putus asa, beliau yang bermula dari bawah sebagai penjaja makanan pada tahun 1989, kini berjaya membina empayar sendiri dalam tempoh sedekad.
Selain berkonsepkan perniagaan di pasar raya, kejayaan Laksa Shack untuk berada di pusat beli-belah terkenal seperti KLCC dan One Utama, antara pencapaian yang boleh dibanggakan tambahan pula milik orang Melayu.
Sehingga ke hari ini, Laksa Shack mempunyai kira-kira 20 buah rangkaian, termasuk tiga francais dan menjelang penghujung tahun ini syarikat mensasarkan kira-kira 25 rangkaian di buka seluruh negara.
Ketika bertemu beliau baru-baru ini, wanita yang cukup murah dengan senyuman ini secara jujur mengakui, pernah mengalami kegagalan dalam perniagaan, tetapi itu tidak pernah menghalangnya kembali membina empayar seperti yang ada sekarang.
Bagi anak kelahiran Kuala Lumpur ini, kepada sesiapa sahaja terutama wanita, yang ingin menceburi apa juga perniagaan perlu kental dan tabah mengharungi cabaran.
揟anyalah kepada orang -orang yang berjaya, semua mereka pernah menghadapi kegagalan. Kegagalan itulah yang mengajar mereka, termasuk saya, |
|
|
|
|
|
|
|
pada saya, laksa shack sedap
tak salah sesekali makan mahal sikit, kalau makan hari2 memang lah tak berbaloi, lagipun mereka buka kedai di tempat yg sewa mahal, kalau jual takat 5-6ringgit semangkuk mana mampu nak tampung gaji dan sewa kedai.
lagipun support bz org kita, kalau melayu maju, kita sendiri rasa bangga, seperti bangsa lain bangga bila bangsa mereka berjaya. mcm bangsa cina, mereka selalu tolong bangsa mereka, itu penting utk kemajuan. |
|
|
|
|
|
|
|
Reply #34 Nisda_'s post
Its not about not supporting.
If the price is lower with smaller portions more people will eat at Laksa Shack. I find the portions too much. Nak share dengan orang lain - taste tak sama pulak. Besides in my case my kids don't eat pedas-pedas so they need something simpler - which Laksa Shack tak provide.
It would be nice if they expand their menu to include other food. There was time they had nasi dulang. That was nice & more importantly didn't cost a bomb.
Btw, Anita of Laksa Shack - that is one remarkable lady. I admire her tenacity. We need more entrepreneurs like her. |
|
|
|
|
|
|
| |
Category: Belia & Informasi
|