hidup2013 Publish time 3-8-2013 11:48 PM

Broadband internet

Salam..

Nak tanya..

Aku skrg ni ada sedikit mslh kewangan..bulan lepas aku dah terminate broadband digi aku 4GB (byr bulan2 RM58 sebulan)..so sekarang akaun aku dah terminate la..tapi aku kena bayar final bill sebanyak rm111 yg mana aku belum lg bayar (sbb masa aku terminate, bill alhir belum keluar)...

aku nak tanya, mcmana if aku tak bayar final bill tu dlm masa sekarang? org digi tu ade kata better aku byr final bill dlm tempoh sebulan lps terminate..mcmana jika aku byr lambat sikit..hujung tahun ke..ade apa2 efek negatif x blh berlaku kt aku? or mcmana if aku tak bayar langsung sampai bila2?

mohon pencerahan pd sesiapa yg tahu..thanks

trunks Publish time 4-8-2013 12:24 AM

saya sudah called digi tadi..dia kata kalau bro sudah 'potong line' digi broadband
bayar lambat sikit bill akhir pun tak apa.asalkan bayar saja..yang penting
sudah terminated..

hidup2013 Publish time 4-8-2013 04:50 AM

trunks posted on 4-8-2013 12:24 AM static/image/common/back.gif
saya sudah called digi tadi..dia kata kalau bro sudah 'potong line' digi broadband
bayar lambat sik ...

thanks...tp byr lg 3 bulan lets say xpe ke...

noted = wah classic papa roach - last resort

trunks Publish time 4-8-2013 05:03 AM

hidup2013 posted on 4-8-2013 04:50 AM static/image/common/back.gif
thanks...tp byr lg 3 bulan lets say xpe ke...

noted = wah classic papa roach - last resort

mungkin 3 bulan lagi pun tak apa kot..cuma kena pastikan
betul2 sudah terminate sebab nanti bill berjalan pula.
ada baik nya..pergi call lagi dan tanya..sebabkadang
lain orang yang kita bercakap itu- lain info..

aha..last resort -minat ke? :D



hidup2013 Publish time 14-8-2013 07:15 AM

trunks posted on 4-8-2013 05:03 AM static/image/common/back.gif
mungkin 3 bulan lagi pun tak apa kot..cuma kena pastikan
betul2 sudah terminate sebab nanti bill...

erm kalo camtu..bile kewangan aku dah ok skit baru aku byr..probably lg 2 bulan...yup aku mmg confirm dah terminate..tp dh ko ckp camtu..aku akan gi kaunter tanya juga la org tu..jgn aku dh gi jumpa, diorg paksa aku byr sudah..

erm tahun 2001 aku siap beli kaset dia kot..papa roach..tp hanya dgr 2,3 lagu je dlm kaset tu..x pernah dgr habis..

aziz79 Publish time 14-8-2013 09:04 AM

pernah jugak berlaku kat aku..
aku dah settlekan final bill digi masa nak terminate tu..
selang sebulan aku dapat surat dari digi, kata aku ada baki tertunggak :shakehead3:
walhal aku dah settlekan semua bill.

aku ignore surat tu sampai 2 tahun kalau tak silap.
pastu digi call aku mcm along nak kutip hutang.
siap main ugut nak masuk court.
baru rm50 jer tu.

aku terus gi digi pastu mengamuk..
boleh pulak DIGI bagi alasan balance tu tak dapat di detect oleh system masa tu.
hampagas.. menyusahkan org.
meh sini aku buat system>> :huffy :huffy :huffy

sekarang ni aku bahagia dgn maxis dan Umobile :lol:

izamahmed Publish time 22-8-2013 09:20 AM

aku baru tematkan digi 2 hari lepas. bayaran bulanan RM39. dah bayar kira2 5 hari sebelum tamat perkhidmatan. masa aku tamatkan tu, deorg charge RM52 utk final bill. pelik jugak sedangkan pakej RM39 je. boleh jadi RM52 pulak. takpe la malas nak citer panjang aku bayar je terus.

pengalaman aku dengan maxis dah 4 tahun. 2 kali putus dan sambung semula. takde masalah pun. bayar setakat jumlah hari pakai je. nak tamatkan perkhidmatan pun boleh buat melalui phone je.

rosalinda9988 Publish time 10-3-2014 11:05 PM

nak terminate sebab tak bagus ke ? atau tak cukup guna ? sebab kbykan kwn saya terminate kerana data habis sebelum hujung bulan sampai.. i rasa mmg hairan. data saya selalu tak habis diguna.. mungkin i off 3g kalo tak guna kut.. kawan saya selalu tengok video dan youtube juga..oleh tu data habis cepat la..

kimsian86 Publish time 11-3-2014 12:57 PM

kenapa tak habis pakai ? bazirnye.. kalo tak mo bazir, boleh tukar yg ni.. celcom xpax new promo.. boleh kumpulkan data yg tak habis ke bulan seterusnya.. takde had masa juga.. http://www.xpax.com.my/mobileinternet

Kobeee Publish time 12-3-2014 08:05 AM

Salam, video ni lucu sangat lah. Saya juga menjdi zombie dengan data tambahan ni.
Lol I'm like a zombie too after getting extra data. Have been playing non-stop like the people in the video.
http://www.youtube.com/watch?v=xFVZEL8nkKQ&feature=youtu.be

SusanChong007 Publish time 13-3-2014 07:54 AM

komuniti hari ni komuniti tunduk kepala. Semua orang asyik main handfon je. Tak bagus bagi mata lah. Keluar dengan kawan pun tak sembang banyak sebab sembang dengan handfon.

Nika Publish time 13-3-2014 04:30 PM

SusanChong007 posted on 13-3-2014 07:54 AM static/image/common/back.gif
komuniti hari ni komuniti tunduk kepala. Semua orang asyik main handfon je. Tak bagus bagi mata lah. ...

ha ,tau tak apa..banyak main wechat.browse internet lagi sedap
daripada layan kawan--tapi..saya tak la gitu..kalau jumpa kawan
sekali sekala..mesti sembang tak ingat dunia ..tak ada
masa sangat nak ngadap smartphone

attain Publish time 14-3-2014 07:38 PM

pakej data mana yg kamu suka? semua sama belaka. Tak beza banyak lah.

syamrin Publish time 1-8-2015 12:50 AM

Edited by syamrin at 1-8-2015 12:51 AM

wakwaw..!! {:3_92:}
Pages: [1]
View full version: Broadband internet