bebey84 Publish time 8-7-2013 07:42 PM

Bolehkah Install modem yes dalam telefon android

Salam,pakar2 semua. Saya nak tanya sikit.Saya ada akaun yes. Masa daftar hari tu dia bagi modem yang jenis cucuk kat laptop tu. Sekarang saya nak guna internet dalam phone saya. Bazir kalau guna dua tiga internet plan. Boleh atau tak saya install modem ke phone saya (Nak cucuk modem,mustahillah kan di phone. Hihi) sebabnya, saya cuba cari di web dia,hanya ada untuk windows sahaja.huhu....

trunks Publish time 8-7-2013 07:50 PM

pening pula soalan awak ..hehe yes4g bukankah dia ada bagi simkad
cuba tengok dalam usb dongle.ambil sim kad itu dan masukan dalam
handphone saja..

http://jomtenet.com/blog/yes-4g
Last edited by trunks on 8-7-2013 07:54 PM

bebey84 Publish time 10-7-2013 06:37 PM

Saya taknak tukar sim kad,sebab saya dah pakai celcom. Cuma takde internet jer

trunks Publish time 10-7-2013 07:05 PM

bebey84 posted on 10-7-2013 06:37 PM static/image/common/back.gif
Saya taknak tukar sim kad,sebab saya dah pakai celcom. Cuma takde internet jer

kalau guna celcom..awak langgan sahaja mingguan internet prepaid
dari celcomdail *118# di handphone.

medangmru Publish time 14-7-2013 08:42 PM

maksudnya Dongle YES yg camni ye?

http://76.my/Malaysia/4g-dongle-stock-clearance-buy-1201-05-AMOUDSONS@2.jpg

Hmmm....btw aku guna yg cam kat bawah ni....senang jadik Wifi Hotspot.....

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSSjcg6mKRxZ1pP4VnUQ7Do17MjvziSuLF4V1hJvNlg_ANpSW5kTA....





trunks Publish time 14-7-2013 10:49 PM

medangmru posted on 14-7-2013 08:42 PM static/image/common/back.gif
maksudnya Dongle YES yg camni ye?



dongle ini bukankah guna simkad juga kan med?
pening aku soalan Tuan Tanah..keke

kakikuDibibirmu Publish time 15-7-2013 02:58 AM

kalau trunks pun pening memang tak ada urang buleh jawab lah :lol:

medangmru Publish time 15-7-2013 08:12 AM

trunks posted on 14-7-2013 10:49 PM static/image/common/back.gif
dongle ini bukankah guna simkad juga kan med?
pening aku soalan Tuan Tanah..keke

hahahahah....entah la trunk....aku dapek dr Proton ..on trus leh guna kekdahnya....takder aku nak bukak bagai....balik kang aku try riki...:lol:

bebey84 Publish time 16-7-2013 06:19 AM

Hampehh,kutuk aku....:lol

trunks Publish time 16-7-2013 06:39 AM

bebey84 posted on 16-7-2013 06:19 AM static/image/common/back.gif
Hampehh,kutuk aku....:lol

cuba cerita perlahan-lahan sekali lagi..awak nak buat wifi ke ..

cmf_death Publish time 20-7-2013 03:54 AM

beli je modem yg sapot usb dongle...

http://www.lelong.com.my/kx/broadband+wifi+modem.htm
Pages: [1]
View full version: Bolehkah Install modem yes dalam telefon android

ADVERTISEMENT