CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 5595|Reply: 10

Bolehkah Install modem yes dalam telefon android

[Copy link]
Post time 8-7-2013 07:42 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam,pakar2 semua. Saya nak tanya sikit.Saya ada akaun yes. Masa daftar hari tu dia bagi modem yang jenis cucuk kat laptop tu. Sekarang saya nak guna internet dalam phone saya. Bazir kalau guna dua tiga internet plan. Boleh atau tak saya install modem ke phone saya (Nak cucuk modem,mustahillah kan di phone. Hihi) sebabnya, saya cuba cari di web dia,hanya ada untuk windows sahaja.huhu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-7-2013 07:50 PM | Show all posts
pening pula soalan awak ..hehe yes4g bukankah dia ada bagi simkad
cuba tengok dalam usb dongle.ambil sim kad itu dan masukan dalam
handphone saja..

http://jomtenet.com/blog/yes-4g
Last edited by trunks on 8-7-2013 07:54 PM

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2013 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya taknak tukar sim kad,sebab saya dah pakai celcom. Cuma takde internet jer
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2013 07:05 PM | Show all posts
bebey84 posted on 10-7-2013 06:37 PM
Saya taknak tukar sim kad,sebab saya dah pakai celcom. Cuma takde internet jer

kalau guna celcom..awak langgan sahaja mingguan internet prepaid
dari celcom  dail *118# di handphone.

Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 08:42 PM | Show all posts
maksudnya Dongle YES yg camni ye?



Hmmm....btw aku guna yg cam kat bawah ni....senang jadik Wifi Hotspot.....

....





Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2013 10:49 PM | Show all posts
medangmru posted on 14-7-2013 08:42 PM
maksudnya Dongle YES yg camni ye?

dongle ini bukankah guna simkad juga kan med?
pening aku soalan Tuan Tanah..keke

Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 02:58 AM | Show all posts
kalau trunks pun pening memang tak ada urang buleh jawab lah
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2013 08:12 AM | Show all posts
trunks posted on 14-7-2013 10:49 PM
dongle ini bukankah guna simkad juga kan med?
pening aku soalan Tuan Tanah..keke

hahahahah....entah la trunk....aku dapek dr Proton ..on trus leh guna kekdahnya....takder aku nak bukak bagai....balik kang aku try riki...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-7-2013 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Hampehh,kutuk aku....:lol
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2013 06:39 AM | Show all posts
bebey84 posted on 16-7-2013 06:19 AM
Hampehh,kutuk aku....:lol

cuba cerita perlahan-lahan sekali lagi..awak nak buat wifi ke ..

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2013 03:54 AM | Show all posts
beli je modem yg sapot usb dongle...

http://www.lelong.com.my/kx/broadband+wifi+modem.htm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-10-2022 08:31 PM GMT+8 , Processed in 0.086301 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list