xyla73 Publish time 28-9-2023 01:08 PM

[tvN/Netflix 2023] Castaway Diva - Park Eun Bin, Chae Jong Hyeop, Kim Hyo Jin, Cha Hak Yeon

Edited by xyla73 at 5-12-2023 04:59 PM

https://i.mydramalist.com/RBPbY6_4c.jpg?v=1

Profile
Drama: Castaway Diva
Country: South Korea
Episodes: 12
Airs: Oct 28, 2023 - Dec 3, 2023
Airs On: Saturday, Sunday
Original Network: Netflix, TVING, tvN
Content Rating: 15+ - Teens 15 or older

Native Title: 무인도의 디바
Also Known As: Diva on a Deserted Island , Desert Island Diva , Muindoui Diba , Diva of the Deserted Island
Screenwriter: Park Hye Ryun
Director: Oh Choong Hwan
Genres: Music, Comedy, Romance, Life


Synopsis
Follows the story of a woman who is rescued on a deserted island after going missing 15-years ago.

Mok Ha is a girl who has always dreamt of becoming a singer. During middle school, Mok Ha goes missing and ends up on a deserted island, where she manages to survive alone for 15-years. For Mok Ha, being rescued from her solitary life is one thing; adjusting to modern society is another!


Cast

[*]Park Eun-bin as Seo Mok-ha: a girl who dreams of auditioning to become a diva, after being rescued from an uninhabited island for 15 years.

(Lee Re as young Seo Mok-ha)

[*]Chae Jong-hyeop as Kang Bo-gul: a producer of YGN's entertainment department. He accidentally becomes entangled when he finds and rescues Mok-ha.
[*]Kim Hyo-jin as Yoon Ran-joo: a gorgeous top star and diva that Mok-ha loves, but now even fans have gone extinct.
[*]Cha Hak-yeon as Kang Woo-hak: Bo-gul's older brother and YGN's news reporter.
[*]Kim Joo-hun as Lee Seo-joon: Ran-joo's former manager, who is currently a CEO of RJ Entertainment.



source : mydramalist, wikipedia


Trailer
mpAGQe50ip8

timothyferriss Publish time 12-10-2023 09:46 AM

Edited by eddlisa_uyuk at 22-11-2023 01:46 PM

-----spam---edit-----

xeniant Publish time 19-10-2023 04:56 PM

Edited by eddlisa_uyuk at 22-11-2023 01:47 PM

-----spam---edit-----

xyla73 Publish time 28-10-2023 11:49 PM

Ingatkan citer ni lite2 happy2…rupa2nya epi 1 quite heavy dgn scene child abuse…geram tgk ayah mok ha & ki ho…ayah ki ho tu depan org nampak baik tapi kat rumah jadi abuser…

Baru tau yg jadi ki ho tu moon woo jin…dah besar rupa2nya budak ni…barulah terasa tua bila tgk child actors ni tiba2 dah besar…so siapa yg akan jadi ki ho besar?

Rahah Publish time 29-10-2023 05:59 PM

Edited by Rahah at 29-10-2023 06:06 PM

xyla73 replied at 28-10-2023 11:49 PM
Ingatkan citer ni lite2 happy2…rupa2nya epi 1 quite heavy dgn scene child abuse…geram tgk ayah mok ...

Iols ingatkan ayah Kiho tu keje biasa2 je kat island tu... hujung2 rupanya polis... tapi peel macam hantu... abuse anak sendiri... kalau report pun takde siapa percaya...

Masa kecik dulu nampak cute je Kiho ni... macam2 drama dia berlakon... dah besar dah...

Rahah Publish time 29-10-2023 06:05 PM

Kiho tukar nama ke... mestilah dia salah satu main cast tu kan... muka mirip2 Kiho teenager... Mokha teenager pun mirip2 muka Mokha dewasa...

xyla73 Publish time 29-10-2023 06:09 PM

Edited by xyla73 at 29-10-2023 06:12 PM

Rahah replied at 29-10-2023 05:59 PM
Iols ingatkan ayah Ki ho tu keje biasa2 je kat island tu... hujung2 rupanya polis... tapi peel mac ...

Itulah geram tgk ayah Ki Ho tu…Mok Ha pegi buat report polis pasal kena abuse ingatkan dpt pembelaan rupa2nya kena gas lighting dgn ayah Ki Ho…seram part tiba2 ayah Mok Ha muncul kat tingkap bot tu…

Moon Woo Jin ni antara my favourite child actor…muka dia iras Nam Da Reum…terkejut tgk tiba2 dah besar…

Rahah Publish time 29-10-2023 06:30 PM

xyla73 replied at 29-10-2023 06:09 PM
Itulah geram tgk ayah Ki Ho tu…Mok Ha pegi buat report polis pasal kena abuse ingatkan dpt pembel ...

Sebab dua2 peel sama... abuse anak sendiri... benci betul tengok appa Mokha & Kiho... tapi iols curious apa jadi kat Kiho lepas kes Mokha hilang tu... dia still kena abuse lagi ke... Mokha dah selamat sebab appa dah mati lemas... tapi stranded kat island pulak...

Iols terkejut tengok appa Mokha... ingatkan dia dah selamat dalam ferry... rupanya tu kisah dia stranded kat island tu...

Yela uols... iols tak ingat nama Nam Da Reum ni... google jap... memang mirip la muka diorang... rasanya diorang berdua ni yang iols ingatkan siblings... bila check surname lain...

Rahah Publish time 29-10-2023 06:53 PM

Rasanya last tengok Moon Woo Jin ni dalam citer The Devil Judge... macam cepat sangat dah besar... tapi dia ni kecik2 dah pandai berlakon... tu yang suka tengok dia ni...

xyla73 Publish time 29-10-2023 09:09 PM

Oh citer ni dari writer Start Up ye…iols tak tgk Start Up tapi dari majoriti feedback ramai yg marah2 dgn ending Start Up…harap2 kali ni writer nim takdelah buat viewers marah2 lagi ;P

Tapi iols rasa salah satu ML tu Ki Ho cuma dia tukar nama…and iols rasa kita akan dibiarkan berteka-teki dulu yg mana satu Ki Ho utk beberapa episod…

xyla73 Publish time 29-10-2023 11:29 PM

Wow…itu memang suara Park Eun Bin ke? Kalau betul ye, I’m impressed…boleh tarik nada tinggi lagi…terharu tgk scene Mok Ha jadi backup singer Joo Ran ni…akhirnya tercapai jugak impian dia…

xyla73 Publish time 29-10-2023 11:33 PM

Edited by xyla73 at 29-10-2023 11:39 PM

Epi 2 ni mcm nak tunjuk kemungkinan Woo Hak ni Ki Ho…mula2 iols terpikir jugak kalau tgk dari personaliti & umur, memang Woo Hak match dgn Ki Ho…tapi kenapa pulak masa singgah rumah Ki Ho tu takde tanda2 yg dia ingat tu rumah dia? Atau betul memang dia hilang ingatan? Iols tergelak besar masa Bo Geol panggil dia Kang Jun Sang Winter Sonata tu :lol:

Tapi masih terlalu awal utk buat kesimpulan…and iols rasa there’s something more about Bo Geol…cara dia jawab soalan Woo Hak tu mcm dia ada sembunyikan sesuatu…

Rahah Publish time 30-10-2023 08:57 PM

Finally dah terjawab apa jadi kat Kiho selepas Mokha stranded kat island tu... padan muka appa dia kena pecat...

Kiho ni sama ada hilang ingatan @ dia memang tak nak ingat pasal kisah silam dia lagi...

Iols suka la tengok Woohak ni sebab kelakar... kalau ikutkan umur katanya dia hyung tapi nampak dia macam dongsaeng... dahla pakai baju matching dengan Bogeol... :lol:

So lepasni tercapai dream Mokha jadi penyanyi... tak taulah Yoon Ran Joo ingat lagi tak kisah 15 tahun lepas...

xyla73 Publish time 30-10-2023 09:39 PM

Ahjussi yg ambik kedai appa Mok Ha tu perangai cam Israel :huffy

Dah ambik hak org siap nak halau2 pulak…ingatkan bila balik kampung adalah org yg suka tgk Mok Ha tu hidup lagi…ini org2 kampung buat mcm Mok Ha dgn Ki Ho tu villain padahal diorg mangsa…

Rahah Publish time 31-10-2023 08:51 PM

Edited by Rahah at 31-10-2023 08:54 PM

xyla73 replied at 30-10-2023 09:39 PM
Ahjussi yg ambik kedai appa Mok Ha tu perangai cam Israel

Dah ambik hak org siap nak halau2...

Ahjussi 2 beranak tu kan pakcik bawang... dia juga la yang sibuk call bagitau appa Mokha masa Mokha & Kiho tunggu ferry tu... dah cukup baik la Mokha tak ambil tindakan pasal kedai tu... dia pun tak ingin duduk island tu lagi... Kiho tu pun dia kutuk kata anak tak guna... padahal Mokha & Kiho ni kena abuse...

Rahah Publish time 31-10-2023 08:53 PM

Entah2 nanti Kiho jumpa appa dia semula...

uda Publish time 31-10-2023 10:07 PM

xyla73 replied at 29-10-2023 11:33 PM
Epi 2 ni mcm nak tunjuk kemungkinan Woo Hak ni Ki Ho…mula2 iols terpikir jugak kalau tgk dari perso ...

Tapi kan kat 1 babak tu ada tunjuk Ki Ho tunggu Mok ha di old station setiap jam 8pm: daripada tenagers hingga dia pakai uniform.Kemungkinan Ki Ho hidup lagi

xyla73 Publish time 31-10-2023 10:22 PM

uda replied at 31-10-2023 10:07 PM
Tapi kan kat 1 babak tu ada tunjuk Ki Ho tunggu Mok ha di old station setiap jam 8pm: daripada ten ...

memanglah Ki Ho hidup lagi...persoalannya yg mana 1 antara 2 beradik tu Ki Ho...ataupun bukan kedua2nya...
tapi Ki Ho watak penting, tak mungkinlah kalau bukan salah sorang drpd 2 beradik tu...
kalau tgk pada hint Ki Ho pakai uniform tu, kemungkinan dia join PLKN bahagian marin...
so itu dah rule out kemungkinan Woo Hak = Ki Ho sebab Woo Hak mabuk laut...

uda Publish time 1-11-2023 02:21 PM

xyla73 replied at 31-10-2023 10:22 PM
memanglah Ki Ho hidup lagi...persoalannya yg mana 1 antara 2 beradik tu Ki Ho...ataupun bukan kedu ...

Curiouskan nak tahu! Kat list of actors pun takda nama Ki Ho. Itulah dia tukar nama.
Anyway, I harap Mok Ha bukan jadi back up singer tapi singer yang betul.

.N.A. Publish time 2-11-2023 04:10 PM

xyla73 replied at 29-10-2023 06:09 PM
Itulah geram tgk ayah Ki Ho tu…Mok Ha pegi buat report polis pasal kena abuse ingatkan dpt pembel ...

Kan. Bdk ni kecik ensem. Sama macam Nam Da Reum. Nam Da Reumsiap dah settle military.
Pages: [1] 2 3 4
View full version: [tvN/Netflix 2023] Castaway Diva - Park Eun Bin, Chae Jong Hyeop, Kim Hyo Jin, Cha Hak Yeon


ADVERTISEMENT