xyla73 Publish time 28-9-2023 12:23 PM

[Netflix 2023/2024] Gyeongseong Creature - Park Seo Joon, Han So Hee, Claudia Kim, Wi Ha Joon (Pt1 22 Dis 2023, Pt2 5 Jan 2024)

Edited by xyla73 at 17-11-2023 11:20 AM



Profile
Drama: Gyeongseong Creature
Country: South Korea
Episodes: 10
Airs: Dec, 2023 - ?
Original Network: Netflix
Duration: 60 min.
Content Rating: 18+ Restricted (violence & profanity)

Native Title: 경성크리처
Also Known As: Hard Creature , Kyungsung Creature , K Project , Gyeongseong Keuricheo , K Peurojekteu , K프로젝트 , Gyeongseong Creature Season 1
Screenwriter: Kang Eun Kyung
Director: Jung Dong Yoon
Genres: Action, Thriller, Historical, Sci-Fi


Synopsis
(from Netflix)
In the spring of 1945, a grim era of bitter darkness, a young man and woman struggle for survival while fighting monsters born out of human greed.

(from asianwiki)
Set in 1945, in Gyeongseong (old name for Seoul), South Korea.

Jang Tae Sang is a wealthy man. He is known as the most attractive man around Bukchon in Gyeongseong. He is also a reliable source of information around the area. His talents, including the ability to react quickly to situations, a keen insight, and sociability, have led him to his current position. He soon gets involved with Yoon Chae Ok, which leads him to reevaluate his priorities as a person.

Yoon Chae Ok is famous as a todugun (a person who finds missing people). As a young child, she traveled between Manchuria and Shanghai, China, with her father. Her life was not easy, and she learned at that time how to survive. She developed skills with shooting guns, using knives and handling machines. Her mother went missing 10 years ago. To find her mother, Yoon Chae Ok arrives in Gyeongseong. There, she becomes involved with Jang Tae Sang. They follow a series of mysterious missing person cases, and they come upon a terrible reality.


Cast


[*]Park Seo-joon as Jang Tae-ang (A wealthy man and the best informant in Gyeongseong)
[*]Han So-hee as Yoon Chae-ok (A specialist in finding missing people)
[*]Soo Hyun as Maeda (The mistress of family that controls the Gyeongseong area)
[*]Kim Hae-sook as Nawol-daek (Geumokdang's Butler)
[*]Jo Han-chul as Yoon Joong-won (Yoon Chae-ok's father)
[*]Wi Ha-joon as Kwon Jun-taek (Jang Tae-sang's close friend and a soldier)



source : Netflix, asianwiki, mydramalist, wikipedia




xyla73 Publish time 28-9-2023 12:25 PM

ni antara kdrama yg iols tunggu2 utk tahun ni...
belum ada confirmed release date lagi tapi katanya Dec 2023 utk S1...

solarlunar Publish time 29-9-2023 06:41 PM

Tak sabar!

dauswq Publish time 3-10-2023 03:14 PM

Salam mohon TTletakkan sekurang-kurangnya satu gambar di muka depan.

xyla73 Publish time 3-10-2023 04:04 PM

dauswq replied at 3-10-2023 03:14 PM
Salam mohon TTletakkan sekurang-kurangnya satu gambar di muka depan.

done...poster belum kuar...tu yg tak letak gambar...

timothyferriss Publish time 12-10-2023 09:48 AM

The series appears to blend elements of action, thriller, historical, and sci-fi genres, set against the backdrop retro bowl of post-World War II South Korea in 1945

owlowl22 Publish time 12-10-2023 09:51 AM

han soo hee ni cantik yakmat

xeniant Publish time 19-10-2023 04:57 PM

gaming is a dynamic and multifaceted paper io field that continues to evolve, attracting a diverse and passionate community. It offers a spectrum of experiences, from pure entertainment paper io 2 to educational value.

xyla73 Publish time 12-11-2023 09:54 AM

dah ada release date ye...update kat tajuk...
DqoBSmz_I8k

xyla73 Publish time 22-12-2023 09:37 AM

Today is the D-day…siapa dah tgk nanti boleh update ye…

Part 2 kuar 5 Jan…sama hari pulak dgn Death’s Game…

solarlunar Publish time 23-12-2023 03:23 PM

Baru tgk Episode 4. Best. I suke tgk KDrama which the setting during Japanese Imperialism sbb boleh tgk mcm mana derang fight for their country's independence.

Mcm Song of the Bandits. Han So Hee dlm GyeongSeong Creature. Lee Ho Jung dlm Song of the Bandits.

solarlunar Publish time 23-12-2023 04:27 PM

Polis Jepun tu rasa die paling power. Padahal wife die lagi power.

xyla73 Publish time 25-12-2023 03:55 PM

Baru tgk 1 episod…good impression & meet my expectation…everything look gorgeous…cinematography cantik, casts pun best…unlike Song of The Bandits, Han So Hee definitely better actress than Seohyun…so hero & heroin kira matched…besides that, iols memang suka citer2 yg berlatarbelakangkan zaman penaklukan Jepun ni sebab costume diorg cantik…

Citer ni pasal misteri kehilangan beberapa org individu dipercayai diculik utk jadi bahan kajian utk menghasilkan sesuatu ‘makhluk’…itu je setakat epi 1 yg iols blh spill…

Ok, nak sambung episod2 seterusnya…

xyla73 Publish time 26-12-2023 10:49 AM

Gila lah all these people…apa tujuan buat creature camtu? Gunakan manusia pulak tu…kesian mak Chae Ok…

xyla73 Publish time 26-12-2023 10:55 AM

Citer ni guna dwibahasa..bahasa korea & jepun…for those yg kena speaking japanese, tak dengar mcm janggal pun kat telinga iols…some of them even use the correct intonation…so kira meyakinkan jugaklah dengar diorg speaking jepun tu…

Rahah Publish time 26-12-2023 08:01 PM

Done watching... Nervous betul tengok citer ni... sesak nafas macam iols pulak yang berlari nak selamatkan diri... takut terserempak dengan monster & Japanese army...;P

Citer ni yang menarik sebab ada monster tu selain under Japanese colonial rule... kesian mak Chae Ok jadi mangsa... tapi amazing jugak monster ni ada maternal instinct...

Skang ni iols curious takkan Col. Kato tu takde formula yang boleh normal kan semula mak Chae Ok tu... skang ni cuma tau nak bagi monster tu calm kena sembur nitrogen & monster ni ada maternal instinct...

BTW kenapa iols ada terbaca komen pasal spekuan someone yang minum air Najin tu... kan dah ada hint siapa yang minum masa hujung2 episod 7...

Sikit sangat la scene Wi Ha Joon dalam citer ni... tu pun iols tertunggu2 jugak bila dia nak muncul...

xyla73 Publish time 26-12-2023 08:29 PM

Rahah replied at 26-12-2023 08:01 PM
Done watching... Nervous betul tengok citer ni... sesak nafas macam iols pulak yang berlari nak sela ...

Wi Ha Joon tu takut bertukar jadi monster pulak nanti…sebab tak tau apa yg doktor tu dah inject kat dia…

Rahah Publish time 26-12-2023 09:02 PM

xyla73 replied at 26-12-2023 08:29 PM
Wi Ha Joon tu takut bertukar jadi monster pulak nanti…sebab tak tau apa yg doktor tu dah inject k ...

Haah tu la... iols speku macam kena inject Najin tu jer... nampak lain macam jer... tapi Col. Kato takde pulak cakap pasal dia... virus Najin tu semua ada kat bilik dia...

solarlunar Publish time 26-12-2023 09:08 PM

xyla73 replied at 26-12-2023 08:29 PM
Wi Ha Joon tu takut bertukar jadi monster pulak nanti…sebab tak tau apa yg doktor tu dah inject k ...

Wi Ha Joon tu apa fungsi dlm cite ni??? I geram btol die dok asik jadi second male lead saje.

His acting is better than Song Kang tp dok jadi second lead.

xyla73 Publish time 26-12-2023 09:28 PM

solarlunar replied at 26-12-2023 09:08 PM
Wi Ha Joon tu apa fungsi dlm cite ni??? I geram btol die dok asik jadi second male lead saje.

His ...

dia macam pejuang kebebasan gitu kot...mcm mak Chae Ok...

tahun depan ada drama Wi Ha Joon jadi lead...lupa dah tajuk apa...
dia tak menepati beauty standard ikut piawaian korean kot tak mcm Song Kang tu...
lagi pun Song Kang tu kan anak emas Netflix...senang jer dpt jadi main lead...
Pages: [1] 2
View full version: [Netflix 2023/2024] Gyeongseong Creature - Park Seo Joon, Han So Hee, Claudia Kim, Wi Ha Joon (Pt1 22 Dis 2023, Pt2 5 Jan 2024)


ADVERTISEMENT