chacon Publish time 21-7-2023 02:57 PM

Bang Yong Guk hentikan konsert seketika, bagi peluang penonton solat Maghrib



MEMAHAMI kepelbagaian budaya dalam kalangan peminat di Malaysia, penyanyi Bang Yong Guk bertindak menghentikan seketika persembahan bagi menghormati waktu solat Maghrib.

Yong Guk berbuat demikian ketika tampil sempena konsert The Colors of Bang Yong Guk yang berlangsung di Kuala Lumpur pada Khamis.

Penyanyi itu yang memulakan persembahan pada lewat petang secara tiba-tiba meminta waktu rehat bagi memberi laluan kepada peminat untuk menunaikan solat.

Malah dia sendiri yang mengumumkan telah masuk waktu Maghrib di atas pentas dengan bantuan seorang penterjemah.

"Sekarang kita ada masa untuk sembahyang, kita akan mulakan semula sebentar lagi," katanya ketika di atas pentas.

Dalam masa sama, dia juga turut menerangkan kepada penonton yang hadir tentang keperluan untuk berehat pada waktu tersebut bagi peminat di Malaysia.



Difahamkan ucapan tersebut juga dibuat atas permintaan Yong Guk sendiri yang daripada awal sudah sedia maklum mengenai budaya tempatan.

Video ucapan Yong Guk itu mula mendapat perhatian di laman sosial dan rata-rata peminat kagum kerana bekas anggota B.A.P ini tahu menghormati waktu solat.

"Dia tidak perlu berbuat demikian, tetapi tetap melakukannya. Dia seorang lelaki budiman sejak awal kemunculan.

"Yong Guk ada standard tersendiri.

"Bagusnya hormat waktu solat, bertambah hormat saya pada Yong Guk," komen netizen.

CiliPadiSedap Publish time 21-7-2023 03:41 PM

handsome macam rain ninja

koko12 Publish time 21-7-2023 03:50 PM

bagus la die sebab study dulu budaya tempat yang dia pegi

chacon Publish time 22-7-2023 12:55 PM

koko12 replied at 21-7-2023 03:50 PM
bagus la die sebab study dulu budaya tempat yang dia pegi



tau takpe..tak macam matty kat sepang tu..bodoh tak tau hormat adab negara orang

heythere123 Publish time 22-7-2023 04:23 PM

makin lurve dekat Bang Yongguk ni {:1_152:}

heols memang wise pon, dari zaman BAP lagi nampak bijak. Dengan Himchan pon heols cut tie awal2 lagi masa ada rumour pasal kes sexual assault tu

heythere123 Publish time 22-7-2023 04:24 PM

chacon replied at 22-7-2023 12:55 PM
tau takpe..tak macam matty kat sepang tu..bodoh tak tau hormat adab negara orang

ye, panas betul dengan si Matty tu. Tak boleh ke perform je tak payah sibuk nak komen macam2

heythere123 Publish time 22-7-2023 04:25 PM

iols pergi Dream haritu pon dorang habis konsert jam 8. Takde maknanya nak bagi solat break :sweat3:

tapi okay la sebab pukul 8 pon sempat je solat lagi

nadie90 Publish time 23-7-2023 07:37 PM

Yongguk ni dah familiar dgn culture Malaysia sbb dah brp kali dtg travel & perform dgn member B.A.P sblm ni....respect Yongguk ni sbb aware dgn sstgh peminat Muslim yg nak solat maghrib....dari awal kemunculan pun perangai elok....cuma syg betul group B.A.P dibawah company yg mana bukan ja kecik tapi kerah depa habis2...dibayar ciput lagi....last2 dah bungkus company tu...yg xbleh blah siap jual trofi yg depa menang kt music show kt atas talian #sajarajintaippanjangharini:laugh3:

towardsboa Publish time 22-9-2023 04:58 PM

Yongguk is already familiar with Malaysian culture because he has traveled many times rainbow obby

Gallagher789 Publish time 13-10-2023 06:48 PM

Acknowledgment. It's great to see Bang Yong Guk showing respect for Malaysian culture and allowing time for Maghrib prayer during his concert. He's always been a thoughtful artist.

Gallagher789 Publish time 13-10-2023 06:55 PM

Acknowledgment. It's great to see Bang Yong Guk showing respect for Malaysian culture and allowing time for Maghrib prayer during his concert. He's always been a thoughtful artist.
Pages: [1]
View full version: Bang Yong Guk hentikan konsert seketika, bagi peluang penonton solat Maghrib


ADVERTISEMENT