RoninX Publish time 25-11-2010 08:57 PM

Berapa pendapatan sebenar yg korang dpt dari blog korang?

Nak mintak tolong para2 blogger di sini, tolong share kan maklumat dibwh ini:

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut

3) Dah berapa lama korang blogging ni?

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?

5) Ade sesiape yg buat full-time blogging tak..macam Darren Drowse (problogger.net)..keje kat umah je...tapi gaji beribu si*t!!!

6) korang blog pasal ape?

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...

bukan ape..saya tgh cari sumber inspirasi yg boleh menaikkan semangat saya untuk terus beblogging..time kasih:loveliness:

merrissa Publish time 25-11-2010 10:13 PM

aku nih termasuk dalam blogger yang tak berjaya lagi la. masih merangkak lagi just blogging untuk suka2 bukan untuk cari duit. tapi kalau menyelam sambil minum air apa salahnyer kan hehehe.

walaupun begitu, aku nak share gak...huhu

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
belom pernah dapat pon..T_T...sebab aku xberblog selalu.time cuti sem jer.

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
guna nuffnang....baru dpat 2.25...T_T

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
berblog sejak habeh spm...itupon post satu entry je.kah2. dah masuk U teruih tutup. maleh nak buat dah.wakakaka
bile smbung ijazah. baru terdetik nak buat blog lagi.

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
Blog walking kot. memang kene rajin. aku tak rajin. lagi kene terer bab SEO.

5) Ade sesiape yg buat full-time blogging tak..macam Darren Drowse (problogger.net)..keje kat umah je...tapi gaji beribu si*t!!!
ala...x fulltime pon boleh dapat beriban. macam redmummy n ariffshah...huhu

6) korang blog pasal ape?
carca marba..hehe...sumer ade..kecuali yg 18SX...wakakakaa

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
blogging nih sonok. boleh dapat banyak info and boleh baca pengalaman orang. maybe satu hari kita dapat juga merasa pengalaman macam tuh. plus, dapat ramai kawan.

arann_z Publish time 25-11-2010 10:18 PM

apa hal pun kena rajin laaaa

http://myetiqa.weebly.com

kmkd Publish time 26-11-2010 12:20 AM

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
kurang dari 1sen

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
nuff - 4 hengget :lol:

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
2 tahun kot

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
turun naik, lepas server prob terus junam

6) korang blog pasal ape?
komputer, teknologi dan apa2

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
emm panjang

nickname Publish time 26-11-2010 10:34 AM

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
tak dapat apa2 pun lagi,tak sampai sebulan ber blog..

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
cadangnya nak buat duit dari jualan online,harap boleh go on lah..

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
3 minggu 4 hari

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
baru tengah usaha nak dapat trafic,biasanya blog walking..

6) korang blog pasal ape?
jual tudung wanita

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
tak ada pengalaman lagi,masih berdebar-debar
tak sampai setahun jagung pun : http://muhaajir2010.blogspot.com/

empayarutama Publish time 3-2-2011 07:17 AM

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
tak tentu. Blog Inggeris aku dekat setahun tapi pos entri bg back dated konon2 start dr 2008. Kira citer pasal blog ajalah ya. Dr blog Inggeris tu aku dah dapat 368 hinggit (Google Adsense) pastu dia banned aku, kata click fraud. Adbrite 181 hinggit, Bidvertiser 100 hinggit lebih sket. Tak manyakpun, senang cakap dalam lapanposen sehari, kuang kuang kuang
Tahun 2008 dulu ada buat Clickbank affiliate sebulan aja dapat 400 hinggit lebih.

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
Servis iklan je adbrite & bidvertiser masih jalan
Tahun 2008 ada 1 blog 1 page aja untuk landing page, guna Google Adwords tu yang dapat sampai 400 hinggit lebih (sebulan aja), tapi cukup sebulan semak balik belanja untuk Google Adwords dekat seribu. Rugi maaaa.....trus stop, konsentret kerja makan gaji

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
Blog Inggeris dekat setahun, blog melayu baru dua bulan setengah

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
join 4 social program - hanya untuk submit link, 4 forum, 4 trafik exchange, 2 ad submission (sumer free program tak yah baya)
sebab iklan adsense pun bayar ikut berapa ramai tengok page tu (omputeh kata CPM)

5) Ade sesiape yg buat full-time blogging tak..macam Darren Drowse (problogger.net)..keje kat umah je...tapi gaji beribu si*t!!!
redmummy n ariffshah aku rasa bukan part time, mmg full time. Pastu manyak buat affiliate/MLM, ariffshah tak salah aku buat affiliate sendiri. Kat paper cuma brani kata income dapat dari iklan (contoh nufnang). Kalau betul cakap aku cuba bg proof income dr iklan saja, ada brani?

6) korang blog pasal ape?
review balik program yang aku masuk. Sebenarnya bukan reviewpun sebab benda alah tu dah siap disediakan, tinggal kopipes je dalam pos entri. Last-last buhsan terus buat review yang betul - bagi pro & kontra.

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
Cakap betulla - kalau part time memang x boleh buat duit manyak ngan blogging, kira dapat upah pamerkan iklan orangje duit ciput tu. Tipu kalau masuk ribu-ribu hanya buat part time kalau takat pasang iklan jadi publisher. Tapi kalau pasang iklan untuk stokis (MLM) mungkin (aku tak bley jawab sebab aku tak buat mende nih). Pendapat aku duit tu kalau datang direct dr blog kita oklah, tapi kalau duit tu datang dr downline bawah pada downline yang awalnya daftar dr blog kita, itu dah bukan duit kita sebenarnya. Itu duit tambang yang diperuntukkan oleh tuan punya produk untuk ke neraka (ini pendapat peribadi aku aaa... tak semestinya aku betul)


Ada Cerita, Ceritalah...

Merah_Lulu Publish time 18-2-2011 11:54 AM

http://adylapunya.blogspot.com/

about myself n around me.

bru sebulan join blog nih, still xfhm bout dpt duit ke apa nih. just make blog sbb suka blog walking dri dlu lg, bru terdetik nk buat

aazek Publish time 22-2-2011 05:21 PM

nak dapat visitor pon payah..ni kan plak nk dpt duit...adsense x leh...kena ban..dia x ckp sb apa plak...cite byk pasal personal development, motivasi, health, etc...tp dlm baso ingris...nak kena dwi baso kut...


personal development, health, etc

cikfyza Publish time 27-2-2011 09:39 PM

http://sayupkedengaran.blogspot.com

hehehe...

norzyy Publish time 7-3-2011 04:39 PM

albusuk

Post Last Edit by norzyy at 7-3-2011 16:40

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
tak byk. lepas le beli susu pampers anak...

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
jual barang kat blog

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
setahun lebih dah..

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
ajak kawan reramai meriahkan majlis

5) Ade sesiape yg buat full-time blogging tak..macam Darren Drowse (problogger.net)..keje kat umah je...tapi gaji beribu si*t!!!
tak..part time jerkk

6) korang blog pasal ape?
jual barang

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
tak leh nak citer sbb bukan tahap diva lagi:funk:

http://bantalbusukmoden.blogspot.com

junk Publish time 10-3-2011 08:39 PM

Reply 1# RoninX
kalau nak harap nuffnang, mmg menangisla sbb bukan senang..aku buat blog pun sebab nak promot pasal unit trust..kalau takde kepentingan, rasanya buang masa je kot..tapi syok kalau yg memang minat dgn html,java, etc.

my blog: http://egsdaurano1.blogspot.com

lunassp Publish time 12-3-2011 01:06 AM

alhamdulillah,selama aku berblogging dah mcm2 payment aku dh dpt melalui blog tanpa mengeluarkan sebarang modal pn untuk join

semuanya dah cerita dan tunjukan bukti http://www.ygmenarik.info

alya9000 Publish time 24-3-2011 09:19 AM

ichi dh wat blog 2 bln...seingget pun xdpt lg...0.75 sen je.....huhuk...dah mcm2 entry wat tp yg 18sx xda la.... still sdh..tp xpe la...hahah...

genci83.blogspot.com

offers Publish time 24-3-2011 11:23 AM

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
Lepas duit bil dan makan sikit2

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
Adsense

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
Start serius tahun lepas. Sebelum ni masih dalam process test2

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
Blog Commenting, Social Media. 400 UV sehari

5) Ade sesiape yg buat full-time blogging tak..macam Darren Drowse (problogger.net)..keje kat umah je...tapi gaji beribu si*t!!!
Hmm.. ada tapi tak berapa nak kenal

6) korang blog pasal ape?
Web Design & Technology

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
Satu je kot Rahsia dia, R.A.J.I.N

fafa_08 Publish time 26-3-2011 04:25 PM

kawan2..saya baru je blaja buat blog ni..tapi saya x tahu macammana nak advertise kan..
apa lagi kalo bab dapat duit..zero knowledge laa...

leh sesapa tolong? bagi info pasal camna nak iklankan blog kite?follower pun x tau camana nak cari..adui..parah buat biz camni ek.. :)

jasa baik kawan2 didahului terima kasih.. :)

MimaMIma Publish time 30-3-2011 04:30 PM

Hai saya ade buat upgrade/ format computer dan netbook gune pendrive. lagi cepat n siap dalam 1 jam setengah. door service. 1 comp rm35 je. no hidden cost.
Install hardware & software boleh jugak
kol 0173168335
like la page fb sy MIMA Format delivery , email : mimafcd@yahoo.com

aazek Publish time 5-4-2011 06:55 AM

wahh...payah gak nk dpt visitor apa tah lg wat duit...tp cam ramai yg bjaya....

fadriz Publish time 8-4-2011 01:40 PM

jom singgah my blog yer

http://marissaqaisara.blogspot.com/

u follow i will follow u back

inform jek

kupia Publish time 8-4-2011 02:26 PM

sekarang dah ada nuffnang dah ada mangga, boleh jugak bloger-blogger kecik dapat merasa sikit-sikit hasil... kalau nak harap adsense payah sikit

jamaluddin Publish time 11-4-2011 11:12 AM

Post Last Edit by jamaluddin at 11-4-2011 11:14

MY BLOG : DIARY OF AL-FAQIR ILALLAH


Al-Faqir pun newbies jugak dalam dunia blog nie..tapi cuba la kongsikan sikit2 dengan korg semua ye

1) berapa pendapatan sbnar korang sebulan dari blog?
- xde la banyak mane pun, tapi untuk newbies mcm Al-Faqir nie dah kire banyak jugak la. Al-Faqir berjaya dapat dalam RM100 lebih dengan umor BLOG yg baru masuk 4 bulan dan register dengan NUFFNANG pun baru 4 bulan jugak.

2) Macam mana korang buat duit dari blog? cth pakai adsense ke, atau buat servis iklan atau ada cara lain...cuba terangkan lebih lanjut
- Al-Faqir register dengan NUFFNANG je..maybe bile traffic dah ribu2 sehari nnt baru fikir nak jual ruang iklan dan cuba cara lain pulak.

3) Dah berapa lama korang blogging ni?
-Al-Faqir dah berblogging dekat 3 tahun jugak la, tapi baru start buat duit dalam 4 bulan yg lepas..sebelum nie x twu yg berblogging tue boleh buat duit. mcm x caya je kan

4) Mcm mana korang dapat traffic? byk tak trafic korang?
-Yang nie kena banyak blaja la, InsyaAllah nnt Al-Faqir cuba share dengan korg tips2 die ye..

5) Ade sesiape yg buat full-time blogging tak..macam Darren Drowse (problogger.net)..keje kat umah je...tapi gaji beribu si*t!!!
-Al-Faqir part-time je..dpt duit sikit2 jadi la..duit gaji pun dah cukup makan sebenarnye..duit dapat dr blog buat bayar pinjaman PTPTN la..hehe

6) korang blog pasal ape?
-macam2..

7) Share la ape2 je story pasal pengalaman korang yg dh berjaya dgn blogging ni..yg tak berjaya pun takpe..bole share pndapat korang tentang blogging...sebarang pendapat diterime...
-Boleh baca kat blog Al-Faqir..alfaqir kongsikan pengalaman dan tips2..based on true story tau..xde copy2 org punye nie..boleh baca kat sini..

MY BLOG : DIARY OF AL-FAQIR ILALLAH

kalau ade pape soalan..just PM Al-Faqir kat email nie...Al-Faqir dengan berbesar hati bantu korg mana yg dapat la tau..bukan otai sgt pun.. jamaluddin_ab@yahoo.co.uk
Pages: [1] 2 3 4 5
View full version: Berapa pendapatan sebenar yg korang dpt dari blog korang?