ayorsuam Publish time 5-8-2021 05:03 PM

becir replied at 5-8-2021 04:50 PM
Wah, sama macam kes I..ingat lawak sangat panggil orang andartu..yang cakap tu kawan baik sendiri...

Tu la...my only wish I patutnya dah cut off dia sooner. The first time dia cakap...I cakap...this is the 1st & last time time u cakap andartu macam ni. The will be no more next time. Tup2x dia cakap lagi U...i terus bluetick kan dia je. I tak blok, I bukak but tak baca mesej dia. Blok sakit sikit, bluetick lagi sakiitt hehehe

Yunbin Publish time 5-8-2021 05:04 PM

Iols selalu diam je sebab malas nk panjang cerita..tapi klu dah selalu sangat orang amek kesempatan iolsss laharkan je..senang

khaira01 Publish time 5-8-2021 05:05 PM

ayorsuam replied at 5-8-2021 04:59 PM
Sebenarnya, mulut ni ringan je nak cakap.."Kau ingat Allah tak boleh runtuhkan rumahtangga kau sek ...

Ya betul chuols buat tu, dapat pahala sabar. Walaupun hati tergores luka. Iols pn ada adik blum kawin, but iols tak berani pn nk memandai suh kawin, sbb kawin ni bukan main2 kena pilih betul2. Biar lambat asal bahagia..kita boleh bahagia apa cara.

KIM.K Publish time 5-8-2021 05:08 PM

Biasa yg jadi tumbal tu, sendiri cari penyakit. Bukan org lure pun into lubuk berbahaya. Curiousity kill the cat. Dia rasa kebal agaknya.

Walaupun iols tersohor bab kawad cam kat forum, i wont dive in too deep too soon. Kena hormati takat mana kita layak amik tau. Dah tau rumah di pinggir bukit tu berhantu, bakpe plak nak masuk

makadek Publish time 5-8-2021 05:13 PM

Ntahlah ...tp real life aku jumpa org2 yg cakap bermegah eksen aku turn off..

khaira01 Publish time 5-8-2021 05:18 PM

Edited by khaira01 at 5-8-2021 05:21 PM

ayorsuam replied at 5-8-2021 04:59 PM
Sebenarnya, mulut ni ringan je nak cakap.."Kau ingat Allah tak boleh runtuhkan rumahtangga kau sek ...

Sory iols edit, masalah connection, nak hujan rasanya ni.

khaira01 Publish time 5-8-2021 05:40 PM

KIM.K replied at 5-8-2021 05:08 PM
Biasa yg jadi tumbal tu, sendiri cari penyakit. Bukan org lure pun into lubuk berbahaya. Curiousity...

Setuju ayat kena hormati setakat layak amik tau. Kena tau posisi sebelum masuk campur, terlajak perahu boleh diundur...

She-Ra Publish time 5-8-2021 05:51 PM

tp lagi bahaya org yg bermulutmanis ayat kemain baik rupanya gunting dlm lipatan, duri dlm daging segala.. sekali dia tikam, mmg kaw kaw tahap dewa, sebolehnya nak benam kwn tu

KIM.K Publish time 5-8-2021 06:23 PM

makadek replied at 5-8-2021 05:13 PM
Ntahlah ...tp real life aku jumpa org2 yg cakap bermegah eksen aku turn off..

Kadang kita rasa org megah, sometimes kita buat org turn off for being shallow

KIM.K Publish time 5-8-2021 06:55 PM

khaira01 replied at 5-8-2021 05:40 PM
Setuju ayat kena hormati setakat layak amik tau. Kena tau posisi sebelum masuk campur, terlajak pe ...

All monsters are humans.
Beza antara kita mangsa atau pemangsa amat nipis. Sometimes we crossed the line for antidepressants.
InsyaAllah org beriman boleh beza niat baik dgn tak baik org kat kita. Elok jika tuhan tunjuk awal

Annaquinn009 Publish time 5-8-2021 06:56 PM

khaira01 replied at 5-8-2021 05:05 PM
Ya betul chuols buat tu, dapat pahala sabar. Walaupun hati tergores luka. Iols pn ada adik blum ka ...

kadang2 org x faham konsep jodoh...bukan kita mintak pun jodoh datang lambat tp belum ketemu dengan org yg sesuai..kalau ada pun, dah Allah x tunjuk lg jalan tu, x menjadi jugak...org keliling senang je cakap "cari la, ramai je yg single mingle "...mudahnya cakap kan

Annaquinn009 Publish time 5-8-2021 07:02 PM

aku pun x berapa setuju statement biar mulut jahat asal hati baik..kita kena ingat ye antara saham dosa banyak datangnya daripada lisan..dosa dengan dgn allah i/allah allah ampunkan sekiranya kita bertaubat, tp dosa dgn manusia ni bukan allah yg ampunkan melainkan orgnya sendiri

td baru je belajar pasal golongan yg muflis di akhirat
https://www.islamituindah.us/wp-content/uploads/2020/11/muflis-akhirat.jpg

Tinot7 Publish time 5-8-2021 07:08 PM

ayorsuam replied at 5-8-2021 04:42 PM
Just recently iols cut off friendship dengan this person...sebab mulutnya. Iols ok je bila dia kutuk ...

Awat tiba2 ckp pasai andartu memilih? Dia dah kawen ka?

Tinot7 Publish time 5-8-2021 07:10 PM

OyenLemas replied at 5-8-2021 05:02 PM
xsuka jgk org jenis ckp lantang ni. tp ape2 hal. org yg yg simpan kan perkara sebenar lg busuk dari...

Iols mmg tak suka org yg menipu. So iols akan bitau benda2 yg benar jahh..

Tapi iols tgk org juga, kalau budak2 kecik ka, org2 yg tgh berduka ka, iols diamkan bg kata2 semangat jahh.. bkn semua org perlu mengetahui keperitan hidup.

khaira01 Publish time 5-8-2021 07:15 PM

Annaquinn009 replied at 5-8-2021 06:56 PM
kadang2 org x faham konsep jodoh...bukan kita mintak pun jodoh datang lambat tp belum ketemu denga ...

Uols jgn sedih kalau jodoh belum tiba. InshaAllah ramai ja yg bahagia walau msh single, sbb ni soal rezki, xboleh dipaksa, dh trtulis pun sblm kita dilahirkan, akan tiba bila sampai masa didunia atau akhirat. Manusia mmg mudah berkata2, kdg lupa depa ckp utk kebaikan org lain atau utk kepuasan diri depa sndiri.

Buritan Publish time 5-8-2021 07:21 PM

Dua dua aku malas kawan.. koh koh.. lone ranger lg best

Annaquinn009 Publish time 5-8-2021 07:26 PM

khaira01 replied at 5-8-2021 07:15 PM
Uols jgn sedih kalau jodoh belum tiba. InshaAllah ramai ja yg bahagia walau msh single, sbb ni soa ...

x de maknanya nak sedih..buat apalah aku nak menstresskan diri dengan kata2 org..kadang2 syukur pun ada dengan situasi sekarang..org lain duk pung pang2 terkejar2 dengan anak time covid ni...aku juz enjoy je dengan hidup aku x de komitmen..masing2 ada bahagian masing2..chill la kan

ayorsuam Publish time 5-8-2021 07:35 PM

Tinot7 replied at 5-8-2021 07:08 PM
Awat tiba2 ckp pasai andartu memilih? Dia dah kawen ka?

Dah.. Jodoh dia mudah sangat..bertemu jodoh di usia 2 tahun, jodoh dia pulak baru discharge dari hospital. Membesar sama2, dah besar kawen. Kita ni la jodoh tak sampai sampai.

Wek_omeh Publish time 5-8-2021 07:40 PM

Wek jenis stret to the point je,tareti nak kona2,kalau salah mmg wek ckp benda tu salah..

ddeulgibear Publish time 5-8-2021 07:45 PM

miss_perfect replied at 5-8-2021 04:00 PM
Pada aku tak ada konsep mulut jahat hati baik. Mulut tu menggambarkan apa yg terdapat dalam hati.

Betul setuju sgt.kt Dlm office ade mcm ni.bos backup dia mulut jahat tapi hati baik. habis cakap mulut datang dari perut ke?..adoi la hai
Pages: 1 [2] 3 4 5
View full version: Mulut JAHAT mulut BAIK, mana lbh BAIK?


ADVERTISEMENT