adnormalk Publish time 26-6-2021 08:26 AM

campellsup replied at 26-6-2021 08:22 AM
Okay gak RM360 bnyk beza dgn telco lain. Plan internet okay x celcom ni?

Plan lebih kurang sama je cuma kalau heavy user aku rasa better amik plan yg unlimited internet baru best nak main game & buat kerja

campellsup Publish time 26-6-2021 08:29 AM

adnormalk replied at 26-6-2021 08:26 AM
Plan lebih kurang sama je cuma kalau heavy user aku rasa better amik plan yg unlimited internet ba ...

Tula duk survey plan internet jgk ni takut amik yg bnyk gb nnti x habis guna membazir pulak kan. Sib baik phone dpt free dah

fififiloke Publish time 26-6-2021 02:37 PM

Maniaso replied at 25-6-2021 07:31 PM
Ya betul ya Celcom bagi paling byk rebate kalau compare to telco others
you blh tengok dgn link...

Ya I dah check sebab ni Celcom sendirinya ada bagi diskaun extra jadi berbaloi la ni I tunggu covid kes turun sikit baru I pergi kedai redeem

Maniaso Publish time 26-6-2021 02:58 PM

campellsup replied at 26-6-2021 08:22 AM
Okay gak RM360 bnyk beza dgn telco lain. Plan internet okay x celcom ni?

Data plan tu ok, top up RM10 jer dpt la 7GB dgn fon percuma sekali line Celcom pun stable jer

Sabariman Publish time 29-11-2021 09:45 PM

tapi nak tanya kalau utk data internet yg mana ok ek?
tgah mencari yg utk hp je sebab selalu buat live shopee jual2..
nak lah line yg laju.

he1she Publish time 29-11-2021 10:19 PM

Maniaso replied at 26-6-2021 02:58 PM
Data plan tu ok, top up RM10 jer dpt la 7GB dgn fon percuma sekali line Celcom pun stable jer

sekarang ade lagi ke plan macam tu ?
line celcom confirm stable ek? sbab nak cari yg unlimited internet lah kalau boleh..
ye ah nak main game, layan netflix kat phone ni.. hihi

he1she Publish time 29-11-2021 10:21 PM

Sabariman replied at 29-11-2021 09:45 PM
tapi nak tanya kalau utk data internet yg mana ok ek?
tgah mencari yg utk hp je sebab selalu buat li ...

kannn sama lah ni mesti tak nak live shopee, sangkut2 ennn..
jgn kata kan live shopee, ak yg tgk live shopee pun line sangkut2..
dah la mahal sebulan bayar tapi line siput!

Cenderakirana9 Publish time 30-11-2021 12:09 AM

he1she replied at 29-11-2021 10:19 PM
sekarang ade lagi ke plan macam tu ?
line celcom confirm stable ek? sbab nak cari yg unlimited int ...

I guna unifi mobile. Rm 35 sebulan unlimited internet and hotspot. So far untuk online class okay. But untul live shopee i taktau

_blackbird Publish time 30-11-2021 01:41 PM

CiliPadiSedap replied at 14-6-2021 05:43 PM
Baru keluar gua ke? Modem huawei b618 tu dh lama unifi xjual as kontrak. Sekarang guna modem zte.

iols pakai unifi dpt d-link.

_blackbird Publish time 30-11-2021 01:47 PM

campellsup replied at 23-6-2021 07:51 AM
Tu la aku pun tengah duk survey plan internet yg murah tapi line laju. Baru berbaloi nak byr bulan ...

ada ke internet murah bayar tapi line laju. mcm takda je. high speed internet semua 100++ ke atas. iols lebih prefer bayar lebih sikit utk hi speed. iols stress kalau line sangkut2 bila stream.

_blackbird Publish time 30-11-2021 02:04 PM

Cenderakirana9 replied at 23-6-2021 09:52 AM
Umobile memang slow. Duduk Klang Valley slow, balik kampung lagi lah slow. Tu yang terus tukar. Li ...

kalau nak internet smooth kena guna hi speed internet. my sister pakai maxis prepaid, i guna maxis pospaid. masa dia baru beli ip 11 pro and iols masa tu pakai lagi ip 6, kitorg pernah guna wave waktu nya sama sebelah menyebelah, i tunggu dia punya waze app nak searching route yaa ampun lambat gilaaa kot. iols punya waze siap dah "let's go" dia punya ip 11 masih terpusing2 cari route. huhuhu. iols tak pernah ada masalah internet selagi dlm semenanjung tak kira di mana kecuali area hutan, dlm flight & tengah laut.

CiliPadiSedap Publish time 30-11-2021 03:39 PM

_blackbird replied at 30-11-2021 02:04 PM
kalau nak internet smooth kena guna hi speed internet. my sister pakai maxis prepaid, i guna maxis ...

data prepaid dia dah habis tu. kalau prepaid unlimited maxis ada limit qouta 50gb untuk speed maximum 18mbps, lepas habis 50gb data akan jadi kbps selaju friska makan tempe bakso

_blackbird Publish time 30-11-2021 04:30 PM

CiliPadiSedap replied at 30-11-2021 03:39 PM
data prepaid dia dah habis tu. kalau prepaid unlimited maxis ada limit qouta 50gb untuk speed maxi ...

data dia belum habis lagi. dia nak kerek dengan iols hp baru lepas beli. huhuhu skali buka waze lambat. tapi iols rasa speed hotlink prepaid dengan maxis postpaid tak sama kot. iols punya consider highest speed yg maxis boleh offer, ada limit 80gb. biasa sebulan iols guna just 2-3gb je so mmg tak pernah habis la. prepaid pon ada juga high speed iols pernah belikan my sista suruh dia top up tapi ntah according tu my sister dia kata data tu cepat habis compare dengan data yg dia biasa beli tu. pastu dia kata harga tu lagi mahal dari yg biasa dia guna

goldring51 Publish time 30-11-2021 06:10 PM

Sabariman replied at 29-11-2021 09:45 PM
tapi nak tanya kalau utk data internet yg mana ok ek?
tgah mencari yg utk hp je sebab selalu buat li ...

seller shopee lah ni? haha boleh jer guna yg telco jenis unlimited pnye.. speed pun 3mbps dia bagi..
tapi kalau dah hujung2 bulan, speed jadi 512kpbs tapi still boleh live shopee rasanya..
YT, tiktok ke video kt FB pun boleh support lagi.. sy guna tu so rasanya ok jer

goldring51 Publish time 30-11-2021 06:13 PM

he1she replied at 29-11-2021 10:19 PM
sekarang ade lagi ke plan macam tu ?
line celcom confirm stable ek? sbab nak cari yg unlimited int ...

skrang kalau celcom yg prepaid pun dah ckup dah support netflix tu semua..
line pun stable jer.. mmg unlimited internet so boleh surf internet smpai lebam..
selain netflix, dia ofer iqiyi VIP access gak dlm 6 bln tu... RM 38/month

he1she Publish time 30-11-2021 07:45 PM

goldring51 replied at 30-11-2021 06:13 PM
skrang kalau celcom yg prepaid pun dah ckup dah support netflix tu semua..
line pun stable jer.. m ...

wehh ok sngat dah tu! unlimited RM 38 sebulan kalau telco ak skrang 14 GB je RM 70 tpde free 90GB tu pn ade time2 dia wehh!
lepas tu kat area rumah aku perumahan baru so line dia tk cun! boleh nak try xpax ni tgk macam mana..
dah tk pishangg dah lah hahaha

supernaturalee Publish time 14-12-2021 04:11 PM

goldring51 replied at 30-11-2021 06:13 PM
skrang kalau celcom yg prepaid pun dah ckup dah support netflix tu semua..
line pun stable jer.. m ...

celcom prepaid rm38 ni hotspot die berapa GB ye



Pages: 1 2 [3]
View full version: Mobile broadband apa yang kurang guna?