Rahah Publish time 16-1-2021 10:33 PM

[JTBC 2021] SHE WOULD NEVER KNOW - Won Jin A, Ro Woon

Edited by Rahah at 14-7-2023 01:24 PM



Profile
Drama: She Would Never Know (English title) / Sunbae, Don't Put on That Lipstick (literal title)
Revised romanization: Sunbae, Geu Lipstick Bareujimayo
Hangul: ,   
Director: Lee Dong-Yoon
Writer: Elise (novel), Chae Yoon
Network: JTBC
Episodes:
Release Date: January 18, 2021 --
Runtime: Mon & Tue 21:30
Language: Korean
Country: South Korea
Plot Synopsis by AsianWiki Staff
Yoon Song-A (Won Jin-A) works as a marketer for a cosmetic brand. She enjoys her job and does it with vigor. Her dream is to start her own cosmetic brand. Meanwhile, Chae Hyun-Seung (Ro Woon) works with Yoon Song-A as a marketer. He becomes attracted to Yoon Song-A and tries to develop a romantic relationship with her. However, Yoon Song-A rebuffs his advances, because she does not see younger guys as dating partners.

CAST
Main
[*]Won Jin-ah as Yoon Song-ah
[*]Rowoon as Chae Hyun-seung
[*]Lee Hyun-wook as Lee Jae-shin
[*]Lee Joo-bin as Lee Hyo-joo
[*]Lee Kyu-han as Lee Jae-woon
[*]Wang Bit-na as Chae Ji-seung
Supporting
[*]Park Han-sol as Lee Se-rim
[*]Park So-yi as Kang Ha-eun
[*]Choi Jung-won as Ryu Han-seo
[*]Lee Dong-ha as Kang Woo-hyun
[*]Ha Yoon-kyung as Chae Yeon-seung
[*]Lee Ji-hyun as Oh Wol-son
[*]Kang Hye-jin as Kim Ga-young
[*]Ahn Se-ha as Kwon Sung-yeon
[*]Yang Jo-ah as Yoo Jae-gyum
[*]Kim Han-na as Ahn Yoo-sun
[*]Kim Hye-in as Kang Soo-mi
[*]Kwon Han-sol as Do Ye-jin
[*]Kim Kwang-kyu as Kim Joong-hyuk
[*]Jeon Gook-han as Chairman Lee


Source : Asianwiki & Wikipedia

Rahah Publish time 19-1-2021 10:04 PM

Dah tengok 1st episode... not bad jugak citer ni... awal2 kesian pulak tengok Hyun-seung... crush kat sunbae Song-ah tapi dia dah ada bf pulak... tup2 bf Song-ah nak kawin dengan perempuan lain pulak... tak sabar nak tunggu next episode...

BTW iols suka chemistry both hero heroin walaupun sorang cute sorang tinggi...

Rahah Publish time 20-1-2021 11:09 PM

Yang menarik citer ni tunjuk pasal company cosmetic... rasanya iols tak pernah lagi layan kdrama pasal ni...

Benci betul tengok Mr Lee tu... still tak nak bagitau Song-ah dia nak kawin dengan orang lain... walaupun terpaksa... padahal lagi 2 bulan je lagi nak kawin... menyampah... tak sabar nak tengok Song-ah balas dendam kat bf dia... :lol:

Bertabahla tunggu next episode...

masnona Publish time 21-1-2021 11:18 AM

Baru habis tgk drama ni dkt telegram. Sub bhs indo pun xpe la janji phm. Rumah rowon tu lawa la sgt. Napa semua scene die mcm sensual je. Kimia bagus. Tak sabar nk tgk episode 3. Iols pun xgemar bercinta satu ofis.

masnona Publish time 21-1-2021 11:27 AM

Habis la lps ni hyung seung akan flirt sunbae dia.

masnona Publish time 21-1-2021 11:28 AM

Sebelum ni cinta sebelah tangan je.

masnona Publish time 21-1-2021 11:37 AM

Do it with me. Date me, sunbae...

Rahah Publish time 22-1-2021 09:50 PM

masnona replied at 21-1-2021 11:18 AM
Baru habis tgk drama ni dkt telegram. Sub bhs indo pun xpe la janji phm. Rumah rowon tu lawa la sgt. ...

Uols search channel sunbae don't put on that lipstick... english sub...

Cantik kan rumah rowoon... anak orka kot dia ni... iols pun tak sabar nak tengok episode 3... nak tengok reaction bf song ah...

Kalau dalam drama iols okay je cinta satu ofis ni... iols speku writernim nak tunjuk pasal cosmetic company kot... tu yang cinta satu ofis... senang sikit...

Rahah Publish time 22-1-2021 09:51 PM

masnona replied at 21-1-2021 11:28 AM
Sebelum ni cinta sebelah tangan je.

Sedih masa dia tau sunbae dia ada boyfriend... birthday dia pulak tu...

serraa Publish time 22-1-2021 11:18 PM

i suka heron jinA ni since dia berlakon drama "Just between lovers"

Rowoon pulak i pernah tgok camtu2 je dia berlakon sebelum ni.. tapi nmpknya i dh sukaaa walaupun baru tengok separuh ep1.

Rahah Publish time 23-1-2021 12:14 PM

serraa replied at 22-1-2021 11:18 PM
i suka heron jinA ni since dia berlakon drama "Just between lovers"

Rowoon pulak i pernah tgok ca ...

Best ke uols just between lovers tu? Iols tengok sikit episode 1 rasa slow... so stop dulu... maybe masa tu takde mood tengok genre romance...

Iols pulak suka won jin a masa berlakon citer life...

masnona Publish time 24-1-2021 12:30 AM

Aku bru pertamakali tgk dua org ni blakon. Pnh tgk extraondinary you tp epi 1 rse ngntuk gile dan tak tgk smpi sudah. Tgk dlm ig, ada shipper haru dan oh tak bole trima pairing terbaru rowon ni. Over tau shipper ni. Iols ni part time shipper jgk tp xde la nk kutuk pairing terbaru sapa2

serraa Publish time 25-1-2021 08:14 PM

Rahah replied at 23-1-2021 12:14 PM
Best ke uols just between lovers tu? Iols tengok sikit episode 1 rasa slow... so stop dulu... ma ...

iols mula2 tengok sebab junho..hahhaha.. pada iols best.. kira 4/5 stars. memula agak slow, lepas tu i rasa ok..

paling i ingat ada org komen pasal cerita ni sbb agak realistik.. takdalah watak org susah guna model phone yg sama dgn watak org kaya ;P

Rahah Publish time 25-1-2021 09:48 PM

Edited by Rahah at 25-1-2021 09:50 PM

serraa replied at 25-1-2021 08:14 PM
iols mula2 tengok sebab junho..hahhaha.. pada iols best.. kira 4/5 stars. memula agak slow, lepas...

Lepastu okay ye... boleh la masuk list sebab junho pun best jugak berlakon... nanti kalau ada masa boleh layan citer tu...

Kdrama ni realistik je kalau slice of life ... rumah pun biasa2 je... :lol:

Rahah Publish time 27-1-2021 11:05 PM

Padan muka lee jae shin... dia ni macam psycho je... song-ah dah bagitau reason nak breakup pun tak faham jugak ke... mujur la hyun seung tau pasal dia nak kawin dengan pompuan lain... kalau tak mesti song-ah still couple dengan dia walaupun dah jadi husband orang lain...

Rahah Publish time 27-1-2021 11:19 PM

Lawak pulak time diorang tanya hyun seung siapa yang dia minat tu... semua kepochi nak tau...;P

masnona Publish time 28-1-2021 07:16 PM

Rahah replied at 27-1-2021 11:05 PM
Padan muka lee jae shin... dia ni macam psycho je... song-ah dah bagitau reason nak breakup pun tak...

Org lelaki mmg mcmtu. Dh tahu die buat salah, tp buat buat tak tahu salah apa. Mujur ada penyelamat song ah. Penghujung episode 4, tu fantasi vibe sgt sbb pencahayaan dlm disko dan the way hyun seung tgk song ah tu mmg nmpk jatuh cinta sgt. Tak sabar nk tgk adegan romantik2 diorg. Kapel development gitu

masnona Publish time 29-1-2021 12:44 AM

Tak sangka perkataan sunbae tu bole jd satu perkataan yg ada perasaan romantik gituh.

masnona Publish time 29-1-2021 06:54 PM

Lee jae shin tu mula2 rasa dia kejam tp bila ada story pasal kisah silam die kesian pula. Harap second female lead tu tak kejam sangat. Walaupun muka nampak arrogant

Rahah Publish time 29-1-2021 09:35 PM

Edited by Rahah at 29-1-2021 09:36 PM

masnona replied at 28-1-2021 07:16 PM
Org lelaki mmg mcmtu. Dh tahu die buat salah, tp buat buat tak tahu salah apa. Mujur ada penyelama ...

Maybe citer ni adaptasi webtoon kot... tu yang ada fantasy vibe tu...

Iols kesian tengok hyun seung tu... sebab one sided love kan... lagipun take time sunbae nak move on... tapi bagus gak hyun seung dah jadi fake boyfriend song-ah... lama2 fall in love la... tak sabar nak tengok next episode... hehe...
Pages: [1] 2
View full version: [JTBC 2021] SHE WOULD NEVER KNOW - Won Jin A, Ro Woon


ADVERTISEMENT