admin6 Publish time 25-7-2018 10:01 AM

Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!


https://uf.cari.com.my/forumx/mforum/forum/201810/05/101300tfzbehdjhz3cf3g2.gif
Anda minat menulis? Ingin menjana pendapatan melalui penulisan? Minat dengan topik trending di laman sosial?

CARI Content Warrior mungkin jawapan yang anda cari.



Mengapa?

1. Anda tulis artikel, kami bayar! Menarik, bukan?

2. Skim baharu yang membolehkan seluruh rakyat Malaysia yang berhasrat menjadi penulis freelance di medium online (Cari.com.my)




Syaratnya?

1. Artikel yang sudah terpilih haruslah menjadi viral di laman sosial.

2. Kongsi sebanyak mungkin di laman sosial, makin tinggi page view untuk artikel tersebut, makin tinggi income anda.




Bagaimana ingin sertai?

1. Daftar di sini >>> (bm.cari.com.my/warrior)

2. Terus hantar artikel anda dan anda layak menjadi CARI Content Warrior a.k.a penulis freelance kami!





Victorioussss Publish time 25-7-2018 10:06 AM

wnwa05 Publish time 25-7-2018 10:08 AM


ok jugak ni tambah side income. berapa ratus 1 artikel? :lol:

harkktuih Publish time 25-7-2018 10:17 AM

So wartawan cari xde job la cmni? Sape nk cover story kat ig, komen netizen kat ig utk wat artikel?:'(

admin6 Publish time 25-7-2018 10:17 AM

Victorioussss replied at 25-7-2018 10:06 AM




Sila daftar segera

admin6 Publish time 25-7-2018 10:18 AM

wnwa05 replied at 25-7-2018 10:08 AM
ok jugak ni tambah side income. berapa ratus 1 artikel?



daftar dulu nanti cara-cara pembayaran awak boleh tengok di page sana

jalfa Publish time 25-7-2018 10:21 AM

Terpaksa forumer amik tugas wartawan cari yg punya kelas tersendiri screenshot ig retis

myakayina Publish time 25-7-2018 10:24 AM

any topic atau topic yg viral saja?

admin6 Publish time 25-7-2018 10:26 AM

myakayina replied at 25-7-2018 10:24 AM
any topic atau topic yg viral saja?



any topic kecuali current issue dan gosip

HanaAmani Publish time 25-7-2018 10:28 AM

Menarik..tapi nanti orang tahu tak identiti kita? Ke kena buat multinick?

admin6 Publish time 25-7-2018 10:31 AM

HanaAmani replied at 25-7-2018 10:28 AM
Menarik..tapi nanti orang tahu tak identiti kita? Ke kena buat multinick?



Identiti dirahsiakan.

capiloton Publish time 25-7-2018 10:31 AM

menarik.
bole buat topik sejarah dan metafizik.

Themilo Publish time 25-7-2018 10:40 AM

harkktuih replied at 25-7-2018 02:17 AM
So wartawan cari xde job la cmni? Sape nk cover story kat ig, komen netizen kat ig utk wat artikel?: ...

of course reputs cari pun kopipes.. tu belum kira dengan kolumnis mak hayam richie rachman.. asal ada artikel jek, kena bahan dengan poremer..

noraidil_06 Publish time 25-7-2018 10:48 AM

X viral x byr la eh

supernaturalee Publish time 25-7-2018 10:49 AM

makna kataa
kena ramai followers jugekk ke

plus artikel kita buat tu kita sndiri kena viralkan
payment based on followers ke
like ke
mcmn nk kira tahap viral artikel tu ye





onexox97 Publish time 25-7-2018 10:50 AM

macamana nak kasi viral

pitera Publish time 25-7-2018 10:53 AM

maksud disini.

kami hantar artikel kepada Cari, then Cari akan publish artikel tersebut di FB Cari, gitu?

payment adalah berdasarkan jumlah view artikel tersebut?

identiti dirahsiakan.
kalau daftar tapi tak submit artikel macamana pulak?

mieymiey Publish time 25-7-2018 11:00 AM

Themilo replied at 25-7-2018 10:40 AM
of course reputs cari pun kopipes.. tu belum kira dengan kolumnis mak hayam richie rachman.. asal...

Haah la, baru teringat apa cer mak hayam Richie? Dah give up dengan hencapan caritizen kot ;P

admin6 Publish time 25-7-2018 11:16 AM

noraidil_06 replied at 25-7-2018 10:48 AM
X viral x byr la eh


maksud viral tu cari topik yang sedang viral untuk buat artikel

admin6 Publish time 25-7-2018 11:20 AM

supernaturalee replied at 25-7-2018 10:49 AM
makna kataa
kena ramai followers jugekk ke





daftar dulu nanti penerangan ada disana
Pages: [1] 2 3 4 5 6 7
View full version: Jom jadi penulis freelance di CARI, anda tulis artikel, kami bayar!


ADVERTISEMENT