ayushuhada04 Publish time 13-2-2017 02:52 PM

cantleyi replied at 13-2-2017 01:47 PM
a ah kak...menjadi betul watak dia

thumbs upp

sama2 le kita tgk ep seterusnyabaru le semangat kan....bila dh ramai kembali muncul
sbb masa kat pulau terasa boring..

tp part yg dorang jumpa bot tu..dan leh terpisah Bong Hee
dan Joon Oh tu kat pulau...kan dorang berdua ni tk dpt naik
bot..tu pun best gak..

ayushuhada04 Publish time 13-2-2017 02:54 PM

cantleyi replied at 13-2-2017 01:48 PM
semua muncul sorang2 ni kecuali yeol ngn soo hee

tu da sah2 mati kann


aah ler mmg suspen je bila sorang2 tu muncul kan..
kak ayu pun harap Ji Ah...or Ki Joon....

yer Yeol dan Soo Hee mmg dh mati...

irie^nad Publish time 14-2-2017 09:44 AM

cantleyi replied at 13-2-2017 01:08 PM
ai benci nau kat dia

tapi bile ingat dia kat wgm suweet pula ngan bomi


mmg menjadi la watak heols dlm cite ni. iols br tringat rupa2nya pnah tgk choi tae joon ni blakon..yg jd detektif dlm girl who sees smell. iols rasa mmg heolss

iols pun harap jiah and kijoon yg akn muncul this week. suka karakter jiah..tk mudah dibuli. slambe je kutuk ex-bf sdirik:lol:.joon oh pun harap2 hidup..tp nk kasi suspen kene muncul lambat sket

irie^nad Publish time 14-2-2017 09:48 AM

ayushuhada04 replied at 13-2-2017 02:52 PM
sama2 le kita tgk ep seterusnyabaru le semangat kan....bila dh ramai kembali muncul
sbb masa kat...

heartbreaking jgk scene yg diorg terpisah tu..sian bonghee igt joon oh dh mati.joon oh pun tk sabar2 nk cari bonghee kt pulau.
yaya rasa scene yg taeho flashback dlm kapal yg theyols diselamatkan tu (yg joon oh pegang pisau bagai)..mmg jadi. tp realitinya bukan yg mcm kita nampak. ie ada prior incident yg buat joon oh nmpk meracau mcm tu. yaya speculate taeho yg cederakan org2 lain and start the fight tp joon oh tlg protect kawan2 dia. cite ni kan mcm suka twist2 flashback tu

wima Publish time 14-2-2017 09:51 AM

irie^nad replied at 14-2-2017 09:48 AM
heartbreaking jgk scene yg diorg terpisah tu..sian bonghee igt joon oh dh mati.joon oh pun tk saba ...

Dh start best ek drama ni uols?

Iols sempat lyn sket smpai epi 2 aritu..tp x abis...n x sambung2 lg...

Tgk tred ni asik up plak ni...kalau best bleh la sambung balik sbb genre ni iols mmg minat..tp aritu agak slow..tu yg tertido lyn... :lol:

irie^nad Publish time 14-2-2017 11:12 AM

wima replied at 14-2-2017 09:51 AM
Dh start best ek drama ni uols?

Iols sempat lyn sket smpai epi 2 aritu..tp x abis...n x sambung ...

iolss dh buat konklusi awal dh.iols kene tutup mata psl logik utk tgk cite ni. haha.ada je part2 yg tk berapa nk logik yg iolss tk sure intentionally or unintentionally. esp psl mcm mn they all survive kat pulau tu la (which iolss igt core of the drama, rupa2nya ada development lain dh dlm cite ni skarang). ada je part tak logik yg intentionally (which is quite clever sbb ada plot twist, tp still ada yg tak terjawab. contoh-kematian composer jae hyun tu).

plot die iols rs ok je..ada jugak la scene2 yg mcm agak panjang sgt (though perlu)..tp all in all die punye suspense and twist tu still menarik la iols rasa. esp sbb villain dh kluar:lol:. tp dlm dark2 scene tu, still ada balance jgk dgn scene2 lawak

wima Publish time 14-2-2017 11:31 AM

irie^nad replied at 14-2-2017 11:12 AM
iolss dh buat konklusi awal dh.iols kene tutup mata psl logik utk tgk cite ni. haha.ada je part2 y ...

Hihi...x logik2 tu biasala...drama kan...

Lgpun drama korea punya x logik tu bleh la terima lg..kalau drama melayu tu mmg rs nk menjerit sekuat ati tanda frust kalau tgk ok...tersiksa gittew... :lol:

Nnti iols nk sambung tgk balik la... :P

ayushuhada04 Publish time 14-2-2017 12:36 PM

irie^nad replied at 14-2-2017 09:48 AM
heartbreaking jgk scene yg diorg terpisah tu..sian bonghee igt joon oh dh mati.joon oh pun tk saba ...

kak ayu sedey masa BH dan JO kena tinggal kat pulau tu
masa tu yg lelain dh naik bot...mmg sedey..tp okay ler
sbb berdua...dari sorang2 kan...

geram tgk Taeho tu buat cite psl JO yg jd killer
siap bygkan apa yg JO buat...mmg ngeri ler..

cantleyi Publish time 14-2-2017 01:03 PM

ayushuhada04 replied at 13-2-2017 02:52 PM
sama2 le kita tgk ep seterusnyabaru le semangat kan....bila dh ramai kembali muncul
sbb masa kat...

ye tu pun

memang jahat nau tea joon kann

sengaja pula tuu

haishh...


akak rasa yeol masih hidup ke?ade potensi ke dia hidup lagi?

cantleyi Publish time 14-2-2017 01:05 PM

ayushuhada04 replied at 13-2-2017 02:54 PM
aah ler mmg suspen je bila sorang2 tu muncul kan..
kak ayu pun harap Ji Ah...or Ki Joon....



kannn...antara 2 ni memang meletupla tea joon

nasib tak meyebelahi dia la..

hahahah..ai speku yeol masih hidup kot..hahahah...

Syik_Gojet Publish time 14-2-2017 01:09 PM

layan cete ni takat 2 epi.. berbaloi or tak nak layan cete ni?

cantleyi Publish time 14-2-2017 01:09 PM

irie^nad replied at 14-2-2017 09:44 AM
mmg menjadi la watak heols dlm cite ni. iols br tringat rupa2nya pnah tgk choi tae joon ni blakon. ...

mane hero bule mati {:1_559:}

memang joon ohh lambat ni..paling last kot muncul

kann..harap laa..ki joon...

irie^nad Publish time 14-2-2017 01:13 PM

wima replied at 14-2-2017 11:31 AM
Hihi...x logik2 tu biasala...drama kan...

Lgpun drama korea punya x logik tu bleh la terima lg. ...

cite korea kalau tk logik trus tahap ekstrem.immortal, alien etc.tp tu mmg konsep cerita theyols.hehe..
kalau tak logik cite melayubiasanya yg buat kita terkekek2 gelak sbb kita tau realitinya mcm mn;P

irie^nad Publish time 14-2-2017 01:14 PM

cantleyi replied at 14-2-2017 01:05 PM
kannn...antara 2 ni memang meletupla tea joon

nasib tak meyebelahi dia la..


iolss pun speku yeol masih hidup utk menambahkan ketidaklogikan citer;P

irie^nad Publish time 14-2-2017 01:18 PM

Syik_Gojet replied at 14-2-2017 01:09 PM
layan cete ni takat 2 epi.. berbaloi or tak nak layan cete ni?

kalau uolss tutup mata psl tk logik, boleh je nk try truskan. so far iols teruskan je;P.ep 3-4 bg iols takde major development sgt (though takdela totally fillers). just tunjuk survival diorg ats pulau and reunion diorg utk cukupkan korum. yg iols rasa start pick-up balik ms ep 5 ke atas. sbb dh ada watak yg weols nk kicam:lol:..then start ada plot wist, unexpected survivor etc

cantleyi Publish time 14-2-2017 01:37 PM

irie^nad replied at 14-2-2017 01:14 PM
iolss pun speku yeol masih hidup utk menambahkan ketidaklogikan citer

hahahah...kannn

ai speku..dia hanya pengsan masa terhantuk kat batu tu


ayushuhada04 Publish time 14-2-2017 02:02 PM

cantleyi replied at 14-2-2017 01:03 PM
ye tu pun

memang jahat nau tea joon kann


psl Yeol tu hidup...mungkin juga ada
sbb ntah2 masa tu dia hanya pengsan...dan terus dihanyutkan..

irie^nad Publish time 14-2-2017 02:02 PM

cantleyi replied at 14-2-2017 01:37 PM
hahahah...kannn

ai speku..dia hanya pengsan masa terhantuk kat batu tu

keke..kannn

satu lg sbb iols pnah terbaca satu artikel kat soompi..director cite ni komen psl performance chanyeol dlm drama ni.artikel tu kluar ms ep awal2 lg..dlm minggu pertama or minggu kedua. heols mcm puji effort chanyeol gtu and cakap walaupun scene heols tk banyak lg awal2 ni, sila look forward utk tgk perkembangan lakonan heols..so iols rasa takkan la watak heols dimatikan camtu je;P..ke tktau la kalau jd mcm watak sohee

ayushuhada04 Publish time 14-2-2017 02:04 PM

Syik_Gojet replied at 14-2-2017 01:09 PM
layan cete ni takat 2 epi.. berbaloi or tak nak layan cete ni?

mula2 agak boring juga syik...sbb masa kat pulau tu kan
dorang jer.....tp dh lama2 terasa best...bila sorang2 dh mula
muncul setelah lama hilang.....

nk tau....kena tgk sendiri ler....
bg kak ayu menarik ler...

qis13 Publish time 14-2-2017 06:52 PM

wima replied at 14-2-2017 09:51 AM
Dh start best ek drama ni uols?

Iols sempat lyn sket smpai epi 2 aritu..tp x abis...n x sambung ...

Sama lah kita... terstop kat ep 2 :lol: ..
Pastu tak tau bila nak sambung.... tunggu byk sket ..kalau review best leh sambung ;P
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11
View full version: [MBC]~Missing Nine-Jung Kyung Ho, Baek Jin Hee, Chanyeol (EXO), Choi Tae Joon


ADVERTISEMENT