irie^nad Publish time 23-1-2017 09:08 AM

Syik_Gojet replied at 21-1-2017 10:23 PM
elok la uols tunggu dulu.. sub lambat.. stress iols..




kan..lambat nau nk paham hakikat theyolss ni stranded kat deserted island and mungkin akn mati kat situ. nasib la dkt last2 ep 2 tu dh nmpk heolss matured sket

cite ni nampak je inconsistencies sket2..tp so far menarik utk diteruskan. so iols nk trus tgk dulu then baru nak komen inconsistencies

irie^nad Publish time 23-1-2017 09:10 AM

wonto replied at 21-1-2017 10:40 PM
Hahaha...uols jgn slh sgka..
Iols suka ja ngn JKH.   
Tgh memikirkn sbb xtau jln cite best ke...

so far bg iolss lakonan BJH mmg spot on dlm cite ni..emosi sheolss smpai. dlm ep 00 yg iolss tgk, cast sume ckp BJH plg kesian sbb scene sheolss plg bnyk. so even ms org lain dpt rest sheolss still kene shoot solo scene

wonto Publish time 23-1-2017 09:14 AM

irie^nad replied at 23-1-2017 09:10 AM
so far bg iolss lakonan BJH mmg spot on dlm cite ni..emosi sheolss smpai. dlm ep 00 yg iolss tgk,...

Ooo..ya la..buat ms ni dia yg tselamat kn?
Tgk BJH kt pic M9 ni,mcm YEH plak
Byk plak drama best2..jenuh nk kejar :lol:

idakamaruddin Publish time 23-1-2017 09:54 AM

irie^nad replied at 23-1-2017 09:03 AM
kann..iolss pun rs agk menarik teori ni. bak kata @Syik_Gojet apa la motif nk letak sume warna bei ...

iols syak mcmni

skg ni cite based on memory bok hee kan.. dia je survivor yg tggal...tp memory dia limited after crash tu kan...

cite pasal yg stranded kt pulau based on apa bok hee igt..thats y byk sgt x logik, mcm jaket x tertanggal..baju kaler same... siap dorang dpt beg balik kan...

or kaler yg sama tu sbb tone kaler dh berubah sbb kotor...

ni iols syak je la..but so far ikutkan mmg x logik la sume selamat after crash cume mati sbb xleh survive kt pulau tu je

:lol:

mushroomsup Publish time 23-1-2017 01:23 PM

Syik_Gojet replied at 21-1-2017 10:23 PM
elok la uols tunggu dulu.. sub lambat.. stress iols..




banyak lak hero yg annoying ye hahaha

cantleyi Publish time 23-1-2017 01:38 PM

idakamaruddin replied at 23-1-2017 09:54 AM
iols syak mcmni

skg ni cite based on memory bok hee kan.. dia je survivor yg tggal...tp memory...

setuju dengan teori ida

tak logik kann..terus anak ai pikir n tanya kat ai...mama da jatuh kapal tak mati ka?

hahahahha...

idakamaruddin Publish time 23-1-2017 01:42 PM

cantleyi replied at 23-1-2017 01:38 PM
setuju dengan teori ida

tak logik kann..terus anak ai pikir n tanya kat ai...mama da jatuh kapa ...

iols tgk yg spesel ep tu ada director mentioned kaler tone baju sama ada sbb dia..kene tgk drama ni smpai hbs katanye nnt ada sexplanation

uols rasa cite ni cane? iols blm rasa mementom lg drama ni..tp bole la layan... knp bok hee je survive ujung2 sblm rescue team smpai kan

lg pn x logik sume jatuh kt tengah2 laut ujung2 terbawa kt pantai/pulau yg sama hahah masalahnye x lemas ke masing2... :lol:

cantleyi Publish time 23-1-2017 01:47 PM

idakamaruddin replied at 23-1-2017 01:42 PM
iols tgk yg spesel ep tu ada director mentioned kaler tone baju sama ada sbb dia..kene tgk drama n ...

xdapat nak bayangkan lagi ida

kena tgk 2 or 3 episod lagi..then baru ai boleh komen lebih

buat masa ni..tgk dlu...ikut flow drama ni dlu

tapi agak bosan n tak logik pada permulaan ni

yang paling x logik..semua hidup..makanan ada pula tu...jajan bagai tu

bukan ke dia tarik joon oh ke pantai..sedar2 ja makanan da ade sekelepuk

hahahaha

idakamaruddin Publish time 23-1-2017 01:51 PM

cantleyi replied at 23-1-2017 01:47 PM
xdapat nak bayangkan lagi ida

kena tgk 2 or 3 episod lagi..then baru ai boleh komen lebih


sama la uols..siap ada makanan..nnt next ep dorang siap jupe luggage dorang plak tu..siap bole salin baju hahaha

tu yg iols rasa x logik..tp still iols reserve komen dulu kot2 la just fantasi bok hee ke kan..sbb kalau uols perasan jaket soo ah pn elok je x tertanggal siap pakai kasut heel lg kan

:lol::lol:

cantleyi Publish time 23-1-2017 01:54 PM

idakamaruddin replied at 23-1-2017 01:51 PM
sama la uols..siap ada makanan..nnt next ep dorang siap jupe luggage dorang plak tu..siap bole sal ...

kaaannn..ji ahh tu bukan dari atas kapal da mati ke?

ke dia pengsan jah?

paling ai tak berkenan ngan hero aka joon hoo...

xtaw sebab apa..annoying dile dalam drama ni

cantleyi Publish time 23-1-2017 01:54 PM

yes..cem nampak semua dari imaginasibok hee kann...

semua dia hebat...dari bab dari makan...

selamatkan orang n etc

idakamaruddin Publish time 23-1-2017 02:03 PM

cantleyi replied at 23-1-2017 01:54 PM
kaaannn..ji ahh tu bukan dari atas kapal da mati ke?

ke dia pengsan jah?


hero dia tu bertindak cool even dh stuck kt pulau

iols tgk masing2 wangi je xde pn nmpk busuk hahaha

qis13 Publish time 23-1-2017 07:05 PM

Tengh tenguk ep 2... nampak si heroin ni pakai rantai masa tgh interview...rantai tu si so hee punyekan... yg pelakon perempuan tu.
Nape die plak yg pakai..

manganini Publish time 24-1-2017 03:28 AM

irie^nad replied at 20-1-2017 06:43 AM
Ep 00 tu mcm pengenalan ep.sbb last week cite bokjoo kan abeh hr raby.so slot kames kosong. Lebeh...

dah tengok first 2 episodes.. iols suka.. no bias sebab semua pelakon dlm ni bukan yg iol minat tp iols suka permulaan ceritanya.. ada kelainan & curious nak tau apa jadi kat pulau tu.. segala ketaklogikan tu iols pejam mata ja dulu asalkan I enjoy the story gitew..yg penting pacing laju dan tak mengantuk..

betulla banyak watak dlm drama ni tapi kejap je dah boleh ingat semua sebab masing2 ada story masing2..
setakat ni iols suka watak hero tu.. nampak cam annoying tapi hati baik.. tunggu true color dia keluar habis dulu nanti iols comment lagi
lakonan pun overall bagus kesemuanya..








manganini Publish time 24-1-2017 03:28 AM

irie^nad replied at 21-1-2017 09:52 PM
ms tgh dok baca recap kat dramabeans, iolss terbaca teori yg agak menarik psl color tone from recapp ...

menarik teori tu.. mungkin jugak kan..

manganini Publish time 24-1-2017 03:38 AM

cantleyi replied at 23-1-2017 01:47 PM
xdapat nak bayangkan lagi ida

kena tgk 2 or 3 episod lagi..then baru ai boleh komen lebih


ikut pemahaman iols, heroin tu kutip semua makanan yg dia jumpa kat pantai pastu kumpul satu tempat.. yg dia berlari ke sana ke mari masa hero still pengsan tu.. sori takleh ingat lagi nama hero & heroin cite ni..

lama tak nampak @cantleyi mashi ingatkah pada diriku :$

ayushuhada04 Publish time 24-1-2017 08:10 AM

qis13 replied at 23-1-2017 07:05 PM
Tengh tenguk ep 2... nampak si heroin ni pakai rantai masa tgh interview...rantai tu si so hee punye ...

byk sgt misteri kan cite ni

irie^nad Publish time 24-1-2017 08:42 AM

idakamaruddin replied at 23-1-2017 09:54 AM
iols syak mcmni

skg ni cite based on memory bok hee kan.. dia je survivor yg tggal...tp memory...

tp kan..iolss rs tk mustahil sbenarnye bonghee tu tk ilang ingatan pun..tp sheolss mcm select 'memory' apa sheols nk cite..sbb chairwoman tu pun ckp sheolss nmpk mcm terlalu tenang. tkde nmpk tanda2 trauma..or terlalu banyak sgt mende berlaku kat pulau tu antara diorg, yg lg besar drpd incident crash awal2 tu and perlu disembunyikan..bnyk lak teori cite ni

tp yg psl bj kotor tu..iolss rs agk mustahil..sbb dlm flashback bonghee, theyolss mmg pakai baju warna2 cenggitu drpd seoul lg, before theyols naik flight. even baju2 yg bonghee tunjuk kat joon oh kat tepi pantai tu pun sume kaler beige gtu

irie^nad Publish time 24-1-2017 08:50 AM

qis13 replied at 23-1-2017 07:05 PM
Tengh tenguk ep 2... nampak si heroin ni pakai rantai masa tgh interview...rantai tu si so hee punye ...

actually ms 1st ep dh ada 2-3 rasanya theyols mcm sengaja highlightkan rantai bonghee pakai tu..so lps iolss prasan tu, terus mcm nk cari sape yg pakai rantai tu sebenarnye..komfem ada cerita di sebaliknya

idakamaruddin Publish time 24-1-2017 10:00 AM

irie^nad replied at 24-1-2017 08:42 AM
tp kan..iolss rs tk mustahil sbenarnye bonghee tu tk ilang ingatan pun..tp sheolss mcm select 'mem ...

mgkn jugak kan..just bok hee cite mana dia igt je kot..ataupun apa yg mind nk pikir tu yg dia cite..

tertengok preview ep3, doc tu ckp kata nye bok hee tu patut x hilang ingatan pn kan..so agak suspicious kt situ..well cite ni pjg lg..byk lg misteri disebalik plane crashed tu... apa jd ms dlm flight sblm crashed pn misteri kan:D

tp kaler tone tu mmg kita tgk sume sama je sblm dorang naik flight.. xtau la kan mmg btl kaler sama sbb masa kt airport kan ada reporter amik gmba dorang... kalau btl sama kaler tu mmg btl la kot.. iols syak bok hee je cite kaler mcmtu yg dorang pakai.. mgkn sake of nak sama kaler sbb dorang kan nk buat siri jelajah jupe fans kan..

kn tgk ep next next mgkn akan terungkai apa yg kita duk pikir2 ni.. :lol:
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11
View full version: [MBC]~Missing Nine-Jung Kyung Ho, Baek Jin Hee, Chanyeol (EXO), Choi Tae Joon


ADVERTISEMENT