swimswim Publish time 21-10-2016 02:13 PM

DRAMA KOREA RECOMMENDED TAHUN 2016?

Edited by eddlisa_uyuk at 2-12-2016 04:08 PM

Saya tgk stkt ni takde sesiapa share psl kdrama utk tahun 2016.

Sila share drama yang anda sedang atau telah tonton pada tahun ini 2016 dan harus dikongsi bersama forumer lain2 juga.

Saya mulakan dgn
1. Doctors - menarik 8/10. Lakonan park shin hye dah bertambah matang dan tidak lagi keanak-anakan
2. Lets fight ghost.. Taecyeon 2pm adalah melampau kacak dan heroin pun comel. Good story line for me, seimbang antara komedi,seram,romantik dan misteri.girtuh.. 8/10
3. Uncontrolably fond - kim woo bin amat menggiurkan dan membawa watak sbg seorang artis nombor satu korea manakala suzy a adalah sgt comel,lurus tapi nakal. Walaubagaimanapun,watak dan jalan cerita adalah agak predictable di mana kim woo bin matik sob3x . 7/10


Semua saya stream secara online di kissasian.com

epysha Publish time 21-10-2016 03:40 PM

Scarlet heart & W-two world.

ms.mango Publish time 21-10-2016 04:10 PM

1. Come Back Mister - oh yeon seo tersangatla best dia berlakon. mmg sebijik watak soroo {:childlikeo rain, ok2 aje

2. Beautiful Gong Shim - cite yg sgt2 sweet. Namkoong Min & Minah sgt sherasi bersama.. br nampak sisi lain Namkoong Min comel2 dlm citer ni.. selalu bwk watak serious and antagonis jew.. Minah berlakon x kayu mcm yoona ;P

3. Mirror of the Witch - Yoon Shi yoon berlakon mmg terbaik.. dan jalan citer dia pn best! Harus tgk!!

4.Another Oh Hae Young - citer romantik n sweet..dah habis cite br la aku tau yg laki tu adalah Eric shinhwa :lol:

Uncontrolably fond xdpt tgk lagi sbb apsal tah xkeluar subtitle.Lets fight ghost pun x tgk lagi sbb mengulang tgk citer Masters Sun dgn Oh My Ghost :$

Rainrein Publish time 21-10-2016 05:08 PM

Edited by Rainrein at 21-10-2016 12:23 PM

Tengokla skali cite beautiful mind. Ni jang hyuk berlakon. I memang suka dia so memang x penah miss la his new drama.

38 task force dah tengok? Pun best.

Fantastic pun ok.Heronye memang one of my fav.


Cite chinese korang korang kat sini x tengok ke? Love 020 satu light drama yang boleh layan la untuk abiskan masa. Heronye sangatla cute tapi yang heroin tu even comel pun she's way too thin and agak mengganggu jugak la sebab risau nengok and dia jugak agak kayu sikit berlakon. Sanggup tengok sebab nak feast on the eye candy tu je. Hahhaha :lol:

dauswq Publish time 21-10-2016 07:08 PM

Edited by dauswq at 21-10-2016 07:10 PM

Ikut ranking feveret setakat ini:

1. Signal
2. Reply 1988
3. Jealousy Incarnate
4. Another Oh Hae Young
5. A Good Wife

Tak menggalakkan kerana terlebih cheesy atau jalan cerita mengarut:

1. Moonlight Drawn by Clouds
2. Goodbye Mr Black
3. Doctors
4. Descendants of The Sun

Good start but end up disappointing , again sbb cheesiness atau faktor lain kerana repetitive/tiada direction/flows:
1. W - 2 World
2. Remember
3. Cheese in The Trap



Minami2013 Publish time 21-10-2016 07:41 PM

Recommended:
1. Age of youth - jln cerita simple tp menarik
2. W-two world - unpredictable story line

Just ok:
1. Scarlet heart 2. Moonlight drawn by cloud3.Doctor

psychobubble Publish time 26-10-2016 05:24 PM

Rainrein replied at 21-10-2016 05:08 PM
Tengokla skali cite beautiful mind. Ni jang hyuk berlakon. I memang suka dia so memang x penah miss...

Love 020 tu yg ade KO and mojata tu kan
iols tgk part KO/mojata jah...bromance sgt;P
tp heronye yang yang tu mmg tersangatla kacaknya

Rainrein Publish time 26-10-2016 05:57 PM

psychobubble replied at 26-10-2016 09:24 AM
Love 020 tu yg ade KO and mojata tu kan
iols tgk part KO/mojata jah...bromance sgt
tp heronye...

A ah. Yang tu la. Comel nau nau yang yang tu kan. Hat movie tu x suka sangat sebab lead hero for me x hensem sangat pastu macam poyo sikit2. Hahaha

Kalu ikut buku, KO and mozhata tu bukan setakat bromance biasa biasa, siap couple terus. Hampeh tol.:lol:

psychobubble Publish time 27-10-2016 09:17 AM

Rainrein replied at 26-10-2016 05:57 PM
A ah. Yang tu la. Comel nau nau yang yang tu kan. Hat movie tu x suka sangat sebab lead hero for m ...
kannn comel la sgt mojata tuh rs nk picit2 jah...yg KO pulak muka kejung jah tp still ensem:lol:
ooo so dlm drama tu mmg xkn kapel la ekk...setakat bromance jah
msti takut kene ban dgn china gomen nih:sweat3:

utk tdk off topic...
utk thn ni iols dh tgk citer DOTS , lucky romance, W, love in the moonlight & scarlet heart
tp iols xkan rekemen sape2 tgk citer2 nih:lol:
nk rekemen citer lain tp bkn drama korea so xpayah la :shutup:


matchstick Publish time 27-10-2016 06:38 PM

citer yg habis tgk tahun ni

1. reply 1988
2. signal
3. another ms oh
4. cheese in the trap
5. drinking solo -mula2 underrated sgt..tp bole pulak aku layan smpi abes
6. 38 force

citer yg tgk sekerat
1. W - smpi ep.7 (sbb stop tgk lebih kurang mcm dauswq) dh la aku x minat hero yg muka cina bukit tu
2. Moonlight drawn by clouds - smpi ep.12 hilang minat (x tau nk sambung x)
3. Let's fight ghost - citer best. tgk smpi ep. 10, jalan cerita yg seterusnya diceritakan oleh kwn yg dh tgk smpi abes. so hilang minat nk tgk ep. yg seterusnya, jimat masa sbb dh tau ending;P
4. Fantastic - tgk smpi ep.3, hilang minat wpun aku suka pelakon yg jd hero & heroin tu. jln cerita predictable tambah pulak dgn plot2 yg x logik.
5. Uncontrollably fond - smpi ep. 4 kot. x best

yg tgh tgk n rasa boleh tgk smpi abes
1. Jealousy incarnate - nyaris nk drop masa ep15-16. naseb baik ep. 17-18 x drag
2. shopping king loiue - setakat ni best wpun jalan cerita bodo2 je tp lawak
3. on the way to the airport - jln citer slow tp ku cekalkan hati demi LSY;P
4. K2 - tgk sbb JCW. harap yoona x men'spoil'kan citer ni kt tgh2

ziee Publish time 4-11-2016 10:17 AM

hai..rasa mcm nak join share pulak:loveliness::loveliness:

kdrama yg habis tengok..
1. Oh My Venus - tgk sbb so ji sub..jln citer biasa jer..nak kata best sgt pun idak juge..
2. Descendants of the Sun - pun rs mcm biasa jer..tp citer ni overrrated kot..
3. W-Two World - awal2 citer best giler..tgh2 mcm hambar sikit..ending macam okla,wlupun x logik.hehehe
4. Come Back Mister - recommended..mcm2 perasaan ade wktu tgk citer ni..haih
5. Beautiful Gong Shim - awal2 ok,mcm fun2 jer..tgh2 dah fokus ke lain..gong shim tu dh mcm bukan watak utama.huhu
6. Cheese in the Trap - jalan citer dah best dah wlupun park hae jin muka ketat jer..tp ending hampeh..hampeh sungguh2:mad:
7. Let's Fight Ghost - citer ringan2 jer..boleh la tgk santai2..kim so hyun time jd hantu comel sgt2:loveliness:
8. Cinderella and the Four Knights - pun citer ringan2 smbl mencuci mata melihat hero yg hensem2.hehehehe

kdrama yg tak habis tgk
1. Doctors - awal2 mcm best juge,pastu mcm biasa je plak..ade 3 episod x abis lg..mcm mls nak tau ending.huhu
2. Moon Lovers:Scarlet Heart Ryeo - pun tgl 3 ep x tgk lg..mcm bosan plak ujung2nye sbb sume mcm gila kuasa:L
3. Wanted - sempat tgk 1 ep jer..membe2 kate stress..ending pun x best kate deme:sweat3:
4. Gogh, the Starry Night - br tgk 3 ep..xtau lg nak smbg ke tak

kdrama yg sedang tgk
1. The Man Living in Our House - okla..soo ae nmpk lain la citer ni..so far masih boleh bertahan
2. On the Way to the Airport - omg,suke sgt2 citer ni..wlupun mcm2 konflik,tp best
3. Shopping King Louie - bolehla..citer santai2..wlupun kdg rs nak lempang louie tu.hehehe
4. Jealousy Incarnate - tgh citer aritu rasa mcm meluat plak..mujur ok balik lepas tu..so tgu smp abisla nmpknye
5. The K2 - awal2 mcm wah..bgaduh saje ni..dialog pun x byk..tgh2 mcm sweet plak jeha ngan anna tu..ujung2 x tau plak lagu mana.huhu
6. My Wife Having an Affair This Week - todia tajuk..baru 2 ep..ok jugakla..song jihyo cantik sgt dlm citer ni

kdrama coming soon
1. Entourage - ade kang jun ngan lee kwang soo..mlm ni start..mgkin nk tgk kot
2. Legend of the Blue Sea - lee min ho..agk turn off di situ.hehe.heroin jun ji hyun..xtau lg nak tgk ke idak..

ok tu jer..terima kasih sudi baca:bye::bye:

lolz91 Publish time 11-11-2016 09:08 AM

Da lama x tgok... Ley layan la pas ni

kerepektempe Publish time 12-11-2016 08:14 PM

age of youth.. cerita santai..

swimswim Publish time 19-11-2016 07:38 PM

ziee replied at 4-11-2016 10:17 AM
hai..rasa mcm nak join share pulak

kdrama yg habis tengok..


Tq for sharing

ziee Publish time 19-11-2016 08:36 PM

swimswim replied at 19-11-2016 07:38 PM
Tq for sharing

sama2..

update:
1. jealousy incarnate - ending ok..puas hati
2. scarlet heart - open ending,mcm ade yg x cukup..sian kat hero sbnrnye..yg mnjadi tanda tanye,bape taun haesoo kat goryeo tu? :o
3. shopping king louie - ending ok juge..comel sgt hero n heroin citer ni..
4. otw to d airport - pun ok endingnye..wlupun mcm rushing skit..citer ni dr awal smp abis best kot..5 bintang.hehe
5. the k2 - ala,x sempat tgk lg 1 jer..tp org kate hepi ending :lol:

skang ni xde start citer baru..sbb bz smp ujung taun..taun depanla plak sambung..

selamat menonton semua :)

Cintakapuri Publish time 24-11-2016 08:23 AM

dauswq replied at 21-10-2016 07:08 PM
Ikut ranking feveret setakat ini:

1. Signal


Omg, i dah tgok drama feveret uols n semua best !!

Pls list kan semua drama fav uols :'(

dauswq Publish time 24-11-2016 08:32 AM

Cintakapuri replied at 24-11-2016 08:23 AM
Omg, i dah tgok drama feveret uols n semua best !!

Pls list kan semua drama fav uols

Yg mane? Start dr thn 2 sblm ke?:lol:

Cintakapuri Publish time 24-11-2016 04:20 PM

dauswq replied at 24-11-2016 08:32 AM
Yg mane? Start dr thn 2 sblm ke?

2000 - 2016 :$ :lol:

dauswq Publish time 24-11-2016 05:12 PM

Cintakapuri replied at 24-11-2016 04:20 PM
2000 - 2016

utk list thn 2012-2015
uols tgk kt sini -->http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=860731&extra=page%3D1

yg menang atau tercalon award kt cari, hampir kesemuanya bagus belaka..semuanya ditentukan bukan by undiaan tp oleh review forumer cari kita
iols sajes tgk misaeng , secret love, it's okay its' love, punch

utk sblm 2012
ade byk sgt :lol:

stairway to heaven, sad love story, new heart, secret garden (antara drama kim eun sok yg aku boleh accept) , coffee prince, princess man, thank you, i am sorry i love you, scent of woman, a love to kill (wlpn tak suka ending), brilliant legacy, etc

Cintakapuri Publish time 24-11-2016 05:23 PM

dauswq replied at 24-11-2016 05:12 PM
utk list thn 2012-2015
uols tgk kt sini -->http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread& ...

Yay! Temakaseh uols :D
Pages: [1] 2 3
View full version: DRAMA KOREA RECOMMENDED TAHUN 2016?


ADVERTISEMENT