CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Wanita Tukar Halaman Rumah Jadi ‘Tanah Perkuburan’ Antivax

13-10-2021 07:06 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1838| Komen: 15

Description: Seorang wanita di Kanada menjadi sensasi Internet kerana menghasilkan hiasan Halloween yang menyindir golongan antivaksin dengan cara menukar halaman rumahnya menjadi ‘tanah perkuburan’, lapor akhb ...
Seorang wanita di Kanada menjadi sensasi Internet kerana menghasilkan hiasan Halloween yang menyindir golongan antivaksin dengan cara menukar  halaman rumahnya menjadi ‘tanah perkuburan’, lapor akhbar Daily Star semalam.



Kredit foto: Daily Star/Facebook

Wanita dikenali sebagai Juliana itu membina beberapa ‘kubur’ yang lengkap dengan batu nisan beserta kata-kata sindiran terhadap mereka yang menolak vaksinasi.



“Menyangka Facebook adalah sumber yang boleh dipercayai,” demikian menurut kata-kata yang ditulis pada salah satu batu nisan.

“Badan saya, pilihan saya, keranda saya,” tulis sebuah lagi batu nisan.






Juliana memuat naik gambar batu nisan tersebut di Facebook dan ia menjadi tular dengan ramai netizen terhibur melihatkan ideanya.


Sumber: Kosmo
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote imransulaiman 13-10-2021 07:47 AM
Idea kreatif Halloween {:good{:good{:good
Quote saviour_09 13-10-2021 10:04 AM
boek punya perli ko eh
Quote naina 13-10-2021 10:50 AM
Rip aunty vaxxx
Dia perli makcik vaksin lah
Quote musangbodoh 13-10-2021 12:09 PM
aunty vaxx...anti vaxx

Quote makton 13-10-2021 12:32 PM
sedap2 memerli skali acik ni mati sebab covid
Quote manzilla 13-10-2021 12:39 PM
Bagus! Bagus sekali! Pentaksub Vaksin dengan mentaliti seperti inilah yang aku mahukan! Makin ramai makin baik!
Quote epal21 13-10-2021 01:29 PM
Wow! Bagus ni. Cc sorang satu kat Kabul, Zaki Omar, Doula Sitah, Ritrud, Lana, Ellie Suriaty
Quote Samerosie 13-10-2021 01:37 PM
epal21 replied at 13-10-2021 01:29 PM
Wow! Bagus ni. Cc sorang satu kat Kabul, Zaki Omar, Doula Sitah, Ritrud, Lana, Ellie Suriaty

bukan cc, replicate terus kat depan rumah derang.
Quote epal21 13-10-2021 04:59 PM
Samerosie replied at 13-10-2021 05:37 AM
bukan cc, replicate terus kat depan rumah derang.

Jangan ambil kerja Tuhan, bak kata kak KM. #illumijaki
Quote nakkomenjugak 13-10-2021 06:28 PM
Heheheheh buat camni kat Malaya agak2 boleh tak?
Quote manzilla 14-10-2021 12:16 AM
nakkomenjugak replied at 13-10-2021 06:28 PM
Heheheheh buat camni kat Malaya agak2 boleh tak?

Makcik Kiah berbau ikan masin
Boleh diubat dengan jamu
Kalau anda Pentaksub Vaksin
Boleh itu sudah tentu
Quote keane.somewhere 14-10-2021 12:21 AM
Sentap anti vax dlm forum berjemaah
Quote nononcrux 14-10-2021 09:43 AM
sempena Holloween feast kan, kretif pulak tuan tanah
Quote Artemesiaa 15-10-2021 11:25 AM
Kreatif sungguh decor Haloween sheols tahun ni mesti ada yang tiru nanti
Quote BicaraHatiku 21-10-2021 09:18 AM
Oh maiiiiiiii.

Lihat semua komen(15)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2021 12:04 PM GMT+8 , Processed in 0.116689 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top