CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Tolong Jujur" Shahrulezad Bengang Ada Pelakon Dan Kru Tipu Sijil Vaksin

10-10-2021 09:39 PM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 2265| Komen: 20

Description: Pengarah terkenal, Shahrulezad Mohameddin bengang dan mendakwa terdapat segelintir kru dan pelakon sanggup memalsukan sijil vaksin semata-mata mahu masuk set dan terus bekerja.

Kes jangkitan harian COVID-19 menyaksikan penurunan yang ketara dan banyak sektor kembali dibuka dengan kadar vaksinasi penuh golongan dewasa mencapai sasaran 90 peratus.

Namun tetap ada yang merisaukan apabila masih ada yang belum mengambil vaksin dengan alasan tersendiri, lebih membimbangkan lagi ada yang sanggup memalsukan sijil vaksin semata-mata ingin terus bekerja.

Pengarah terkenal, Shahrulezad Mohameddin bengang dan mendakwa terdapat segelintir kru dan pelakon sanggup memalsukan sijil vaksin semata-mata mahu masuk set dan terus bekerja.

Menerusi hantaran di Instagramnya, pengarah drama Nur menyeru agar semua pelakon dan kru perlu jujur.


"Tolong jujur, sebab bekerja dengan niat menipu ini, Insya-Allah takkan berkat. Perkara yang merisaukan saya adalah, apabila ada kru atau pelakon termasuk pelakon tambahan yang tak telus. 

"Akhir-akhir ini, bertebaran khabar angin mengatakan ada beberapa artis yang sanggup berpakat dengan 'orang dalam' untuk memalsukan sijil vaksin di MySejahtera hanya kerana mahu namanya 'lepas' untuk turun menjalani penggambaran," katanya.

Shahrulezad menerusi hantaran di Facebook turut berkongsi berita mengenai kes jangkitan terbaru membabitkan satu produksi penggambaran yang dijalankan di Perak. 

Dalam nada tegas, Shahrulezad juga penerbit syarikat Radius One berkata pihaknya tidak akan bertanggjungjawab jika ada mana-mana pihak yang menipu perkara itu.

"Di tahap ini, saya tak tahu nak cakap apa lagi apabila sampai satu peringkat kru dan pelakon sanggup menipu kami. Apabila terjadi perkara ngeri macam cerita di bawah ini, kami selaku penerbit yang sudah keluarkan duit terpaksa menanggung akibat perbuatan pentingkan diri mereka. 

"Produksi terpaksa ditutup. Jangkitan yang lebih banyak akan berlaku. Paling ngeri, kematian mungkin akan berlaku. Terus terang cakap, belum ada lagi pakej insuran yang sanggup beri perlindungan sekiranya malapetaka ini berlaku di set saya, Radius One tak akan bertanggungjawab andai kata ada yang menipu kami," katanya. 


Dalam masa sama, Shahrulezad berkongsi rasa hormatnya kepada artis yang berpegang kepada pendirian mereka dan tidak menipu walaupun enggan mengambil vaksin. 

"Jujur, saya lagi hormat artis atau kru yang terus terang mereka tak nak ambil vaksin dan berpegang kepada pendirian itu. Sekurang-kurangnya, mereka tak menipu. Untuk mereka yang enggan (mengambil vaksin) ini, saya tetap doakan rezeki mereka dipermudahkan dan dimurahkan Allah," katanya.

Agaknya siapalah pelakon yang menipu tu, slumber ya palsukan sijil vaksin. Tak takut ke kantoi? - CARI



Bagus
1

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote jalfa 10-10-2021 09:50 PM
Boleh ke hack.my sejahtera mcm tu tu...tu apps terpaling mahal taw...updata je berjuta juta lemon
Quote LadyCarefree 10-10-2021 10:02 PM
Bungkos je la semua bidang hiburan. Kita ke arah keislaman. Gitu.
Quote slyfynx 10-10-2021 10:30 PM
Die ni adik beradik LN ke? /s
Quote krustykrab 10-10-2021 11:54 PM
Lahhhh..ingatkn antivaks tak kisah tak kesanasini, tak keje...rupanye....hmmmm
Quote missyL 11-10-2021 12:25 AM
Hidung die n lana nordin sama
Quote Manjalalu 11-10-2021 02:30 AM
Antivaks dah start dah
Quote CinnamonR 11-10-2021 05:10 AM
missyL: Hidung die n lana nordin sama

Buat tmpat sama?
Quote Perawankota 11-10-2021 05:13 AM
Thread pasal artis, director dgn asst director kena tangkap positive dadah kt Kuala kangsar tak der lagi ke?
Quote dudaberhias 11-10-2021 05:26 AM
missyL replied at 11-10-2021 12:25 AM
Hidung die n lana nordin sama

baru iols nak sebuttt...
buat tempat sama la tu... dengar kata burung penipu...
sama2 pergi buat masa sales 12.12 shopee di zaman tok kadok...
sebabtu huduhhh... buat masa diskaun lepastu dah diskaun pun mintak kurang lagi dekat doktor...
sampai gigih dok shake2 coins dekat app shopee tu semata2 nak kurangkan lagi harga lepas mintak kurang...

tiket ke hatyai tu pun theyolsss mintak kurang jugak dekat kelindan ketapi...
Quote KIM.K 11-10-2021 05:43 AM
Perawankota replied at 11-10-2021 05:13 AM
Thread pasal artis, director dgn asst director kena tangkap positive dadah kt Kuala kangsar tak der  ...

Produksi from ulu perak ke
Quote sambaldurian 11-10-2021 06:53 AM
ala xyah mintak skrin mysejahtera, ko mintak copy ic dgn no tepon hp berdaftar mysejahtera pun boleh. ko check sendiri website. xkn la kru x bg no ic / hanset utk tujuan kerja.
Quote prettyuglybabe 11-10-2021 10:10 AM
sambaldurian replied at 11-10-2021 06:53 AM
ala xyah mintak skrin mysejahtera, ko mintak copy ic dgn no tepon hp berdaftar mysejahtera pun boleh ...

ada website ke nak check?
Quote rastaf 11-10-2021 11:41 AM

ala kawteam la..kata rakan sekerja. hak vaksin kan hak masing2 kenapa nak diskriminasi pulak seolah2 yang tak nak vaksin ni membawa malapetaka. bukan ke yg tak vaksin lagi berisiko kalau duduk ngan yg dah vaksin sebab dorang tak ada protection?
Quote matseh 11-10-2021 12:43 PM
Mamat ni kalau takut tak yah kerja la.
Vaksin ke tidak, kalau nak di jangkiti kena juga.
Cara yg mudah. buat test hari2. Dan jujur.

Mudah.
Quote Nenasketum 11-10-2021 12:45 PM
Dia ni hingat dia drop dead gojes ke amik gambo dekat2? Pasal menipu tu, biasalah, industri korang dipenuhi dengan sampah sarap keje menipu jerk. Kalau korang padam, ramai lagi waiting in line.
Quote sambaldurian 11-10-2021 07:11 PM
prettyuglybabe replied at 11-10-2021 10:10 AM
ada website ke nak check?

ada google je - taip - semakan vaksin. pastu amek atas sekali . https://www.vaksincovid.gov.my/semak-status/
siap keluar tempat mana ada amek, dlm temujanji ke, selesai ke. asalkan tau no.ic dgn.phone berdaftar mysejahtera.
Quote nakkomenjugak 11-10-2021 08:35 PM
Ppppffttttt
Uols dan propa berpesah teda
Quote Mopiko 12-10-2021 07:21 AM
Sebenarnya masalah baru bukan lagi ancaman covid tapi vaksin ke tak vaksin. Dah macam jadi diskriminasi pulak
Quote prettyuglybabe 12-10-2021 09:41 AM
sambaldurian replied at 11-10-2021 07:11 PM
ada google je - taip - semakan vaksin. pastu amek atas sekali . https://www.vaksincovid.gov.my/sem ...

ooo.. ok u.. thank you

Lihat semua komen(20)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-10-2021 04:45 AM GMT+8 , Processed in 0.104091 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top