CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Tak Nak Keluar Duit- Sanggup Makan Sisa Makanan, Kali Terakhir Beli Pakaian Pada Tahun 1998

23-8-2021 11:55 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 3634| Komen: 53

Description: Tindakan obses seorang wanita yang terlalu berjimat cermat mengundang pelbagai reaksi sehingga ada yang mengatakan ia sangat keterlaluan.
Tindakan obses seorang wanita yang terlalu berjimat cermat mengundang pelbagai reaksi sehingga ada yang mengatakan ia sangat keterlaluan.

Memetik laporan Mirror, wanita yang dikenali sebagai Kate Hashimoto mendedahkan tabiat peliknya yang sangat membenci untuk membelanjakan wangnya.


Walaupun menetap di New York iaitu salah satu bandar termahal di dunia, Hashimoto hanya membelanjakan AS$200 (RM850) sebulan untuk keperluan hariannya sedangkan purata kos untuk hidup di bandar itu adalah AS$1,341 (RM5,690).


Foto: Mirror

"Saya menetap di New York sejak tiga tahun lalu. Hidup di sini memerlukan perbelanjaan yang besar, jadi saya mencari jalan untuk menempuhnya.


“Jika saya perlu membelanjakan wang, saya cuba untuk mengelak dan seboleh-bolehnya hanya akan membayar dengan jumlah yang sedikit.

“Saya tidak pernah membeli baju sejak lapan tahun lalu dan kali terakhir membeli seluar dalam pada 1998,” katanya menerusi program TLC’s Extreme Cheapskates.

Tambahnya, ketika mencuci tangan di tandas awam, dia akan mengambil tuala yang disediakan dan menggunakannya berulang kali.

Hashimoto juga tidak akan membelanjakan wangnya untuk membeli perabot sebaliknya hanya mendapatkannya di jalanan.

Tilamnya juga diperbuat daripada beberapa lapisan tikar yoga dan menggunakan majalah sebagai meja makan.

Dia juga tidak akan terlepas daripada pelbagai promosi dan hadir di mana-mana jualan yang membolehkannya untuk mendapatkan produk mandian.

Lebih mengejutkan, dia juga tidak akan berbelanja untuk makanan dan hanya mendapatkan sisa-sisa dan lebihan makanan daripada restoran dan pasar raya. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Buritan 23-8-2021 12:05 PM
Kalo aku duk new york pun aku beli spenda dgn bra je.. yg lain aku korek dr baju terpakai.. koh koh.. buat ape buang duit..
Quote uda 23-8-2021 12:32 PM
Buritan replied at 23-8-2021 12:05 PM
Kalo aku duk new york pun aku beli spenda dgn bra je.. yg lain aku korek dr baju terpakai.. koh koh. ...

Yes, boleh beli drp tag sales or kat kedai salvation army or church pun selalu buat tag sales.

Baju yg dijual semua baru2 dan murah. Taklah mcmorg msia jual baju buruk dan lusuh. Perbaut pun boleh ambil di tepi2 jalan or kat tong recycle. Mmg perabut baru2 lagi.
Quote Buritan 23-8-2021 12:42 PM
uda replied at 23-8-2021 12:32 PM
Yes, boleh beli drp tag sales or kat kedai salvation army or church pun selalu buat tag sales.

...

Tang perabot aku tak tau laa.. tang bajuuu yesss.. aku akan jd pengorek tegar. Koh koh
Quote Buritan 23-8-2021 12:44 PM
uda replied at 23-8-2021 12:32 PM
Yes, boleh beli drp tag sales or kat kedai salvation army or church pun selalu buat tag sales.

...

Balik mesia aku melaram baju yg aku korek dr tong sampah.. org kg mesti perak dgn baju yg aku pakai... koh koh
Quote uda 23-8-2021 12:51 PM
Buritan replied at 23-8-2021 12:42 PM
Tang perabot aku tak tau laa.. tang bajuuu yesss.. aku akan jd pengorek tegar. Koh koh

I pernah ambil sofa 1 seater tepi jalan dan barang mainan . Bersih lagi sofa tu.
Mainan selalu beli drp tag sale
Quote any42 23-8-2021 12:56 PM
kli terakhir bli seluar dlm tahun 1998? smpai skrng xreput lusuh blubang2 ke
Quote Buritan 23-8-2021 01:02 PM
uda replied at 23-8-2021 12:51 PM
I pernah ambil sofa 1 seater tepi jalan dan barang mainan . Bersih lagi sofa tu.
Mainan selalu be ...

Depa kan suke buat store sale ape tah dr rumah je kan.. jual barang yg depa tak mo..

Sis duk mana.. syok ek dpr merantau
Quote uda 23-8-2021 01:09 PM
Buritan replied at 23-8-2021 01:02 PM
Depa kan suke buat store sale ape tah dr rumah je kan.. jual barang yg depa tak mo..

Sis duk ma ...

Newington, Connecticut, USa
Quote uda 23-8-2021 01:10 PM
Buritan replied at 23-8-2021 01:02 PM
Depa kan suke buat store sale ape tah dr rumah je kan.. jual barang yg depa tak mo..

Sis duk ma ...

Di New England ni panggil tag sale. Tempat lain panggil garage sale. Europe panggil flea market.
Quote Buritan 23-8-2021 01:16 PM
uda replied at 23-8-2021 01:09 PM
Newington, Connecticut, USa

Woww.. hebak hebak.. untung hang dpt tengok negara org
Quote Buritan 23-8-2021 01:16 PM
uda replied at 23-8-2021 01:10 PM
Di New England ni panggil tag sale. Tempat lain panggil garage sale. Europe panggil flea market.

Oo ye kee.. aku tau pun dr cite omputih
Quote Zhana 23-8-2021 01:18 PM
any42 replied at 23-8-2021 12:56 PM
kli terakhir bli seluar dlm tahun 1998? smpai skrng xreput lusuh blubang2 ke

Dah macam roti jala ye
Quote edayildiz 23-8-2021 01:20 PM
acik ni keja apa dk sana..xnikmatnya hidup baik duk malaysia dah kalau kata dk ny tp kena berjimat sampai underwear xbeli nk 23 thn..kalau nak duk us jgk..duk hulu banat blh x..nth xpernah lg g us
takpe la asal bahagia..btw takde husbaby ke?
Quote edayildiz 23-8-2021 01:23 PM
any42 replied at 23-8-2021 12:56 PM
kli terakhir bli seluar dlm tahun 1998? smpai skrng xreput lusuh blubang2 ke

org cermat mcm acik ni i rasa sheols jahit gamaknya..tau la duk us tu serba serbi mahal..at least beli la underwear  dlm dua thn sekali ke
Quote nononcrux 23-8-2021 01:27 PM
uda replied at 23-8-2021 12:51 PM
I pernah ambil sofa 1 seater tepi jalan dan barang mainan . Bersih lagi sofa tu.
Mainan selalu be ...

Kadang boleh je pakai samada org tu dah buntu nak kasi siapa jual takde org beli.. end up buang je lah.. mcm aku tu ari offer semua tak nak kasi free je pon masing2 takde transport laki aku suh buang je..
Quote mawar_mustika 23-8-2021 01:27 PM
i yg duk m'sia bj bli time ry je...bag 5thn skali tukar pun opis mate i ckp i xde nikmat hidup klu kedekut camni xtau le nk kate ape
Quote MeghanK 23-8-2021 01:34 PM
bab lain nak berjimat takpe la tapi bab makan iols takleh terima..apa kenikmatan hidup kauuuu sampai makan pon kutip sisa..dah kaya macam jeff bezos ke yang duk kedekut sangat ni
Quote Mikaella 23-8-2021 01:55 PM
perempuan kalau kedekut memang tak menghairankan. sebab kalau bekerja gaji bukan besar mana punnn. lain la lelaki

tapi tak berkuman ke makan sisa-sisa di restoran? rasanya lebih berbaloi kalau invest jaga kulit, body & rambut sebab boleh dapat boyfriend. aku di Zurich sekarang kondo bf bayar, makan minum tanggung, weekend ikut pergi outstation. walaupun lebih separuh gaji aku habis beli Extra Body Cream & supplements je.
Quote mdhelmi 23-8-2021 02:11 PM
kalo tak kerana orang rumah nak baju raya sedondon
aku pon dalam 6 7 tahun jugakla tak beli baju dan tak rasa nak beli baju

Lihat semua komen(53)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-7-2022 02:45 AM GMT+8 , Processed in 0.085602 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top