CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Amin Idris Sekeluarga Positif Covid-19

22-7-2021 04:02 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 5360| Komen: 23

Description: Pengacara dan penceramah bebas, Amin Idris mengesahkan dia dan sekeluarga dijangkiti wabak Covid-19 serta sedang menjalani kuarantin kendiri memasuki hari kelapan.
Pengacara dan penceramah bebas, Amin Idris mengesahkan dia dan sekeluarga dijangkiti wabak Covid-19 serta sedang menjalani kuarantin kendiri memasuki hari kelapan.

Menerusi hantaran entri di Instagramnya, Amin yang terkenal dengan mengacarakan rancangan televisyen keagamaan itu berkongsi, tiada lain pintanya selain doa untuk kesembuhan buat dirinya sekeluarga sahaja.



Kredit foto: IG Amin

“Tidak ada yang kami dambakan melainkan doa daripada kawan dan sahabat,” tulisnya ringkas dengan tanda pagar diuji positif sekeluarga.

Amin juga memohon maaf kepada semua yang menghubunginya kerana tidak dapat membalas dan menjawab panggilan ketika ini.

Meninjau entri dalam tempoh lapan hari lalu, Amin ada berkongsi satu peringatan berkenaan wabak dan syukur dengan memetik ayat ke 152 surah Al-Baqarah dan ayat ke 13 surah Ar-Rahman.



Hasil perkongsian yang memaklumkan dirinya dijangkiti wabak itu, rata-rata peminat dan rakan-rakan artis menitipkan doa semoga Amin dan sekeluarga diberi kesembuhan secepatnya.


Sumber: Utusan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 22-7-2021 04:07 PM
whoareyusssss tapi moga cepat sembuh
Quote nuril86 22-7-2021 04:23 PM
pttla lame xde live borak smpi menang tu...
Quote twins 22-7-2021 04:26 PM
Allahu.... semoga cepat sembuh
Quote thomas25 22-7-2021 04:27 PM
Walaupun biasa-biasa je dia ni, tapi sebab positif covid ni betul2 sakit. Simpati atas berita ni. Semoga cepat sembuh ya
Quote Nnasda53 22-7-2021 04:28 PM
Semoga cepat sembuh.
Quote Mary_jane 22-7-2021 05:03 PM
Dengan khir sekali kena kuarantin. Last 2 weeks diorang live dari rumah je. Lepas tu takde dah borak sampai menang. Best lah i suka show ni. Kadang jemput retis, cuci mata.
Quote slyfynx 22-7-2021 05:24 PM
Tiap kali dengar or baca nama Amin Idris ni, aku teringat kisah die dok cite kisah die kene rakam video tayang body oleh filipino.
Tp sampai la ni x de plak ape2 video leak.
Saje la kot create cite nk up nama time tu
Quote babynina30 22-7-2021 05:35 PM
Dia ni single dad ke?
Quote auntyonion 22-7-2021 05:41 PM
Sejak tahu dia terlibat atomy, atomy turn off sikit ler. Btw semoga cepat sembuh ya {:hero
Quote anggeriklatifah 22-7-2021 07:28 PM
Aku seorng je ke Tak kenal
Quote leena1234 22-7-2021 09:19 PM
Atomy tuh apa
Quote Rara77 22-7-2021 11:32 PM
aku geli tengok dia ni turn off poyo nak mati
Quote moyanggirl 23-7-2021 03:53 AM
Semoga cpt sembuh
Quote sambaldurian 23-7-2021 07:15 PM
leena1234 replied at 22-7-2021 09:19 PM
Atomy tuh apa

atomy tu mcm mlm jual yg jual brg2 makeup mcm foundation, lotion. supplemen ada jgk kot. ala2 mary kay. tp based korea. dia jd kontroversi sbb founder korea dia tu dituduh buat atomy ni sbb nk sebar kristianiti. tp kt sini yg jd ala2 coach atomy - ada dr.fadzilah kamsah,dr.muhaya. so ikut pengguna la. bg ak quite pricey, bab2 kristianiti tu ak x 'tu' sgt. ak rs mmg dia jenis buat csr je kot fund untung bg gereja tp xde la sampai dakwah masuk kristian. mcm sini la idea BMF, untung derma masjid, tp still nk jual kt org non-muslim.
Quote dudaberhias 23-7-2021 08:07 PM
moga cepat sembuh...
time2 kuarantin tu jaga diri baik2 yach...
jangan gatal nak tayang2 dekat filipino putik jagung ittew...
Quote uda 23-7-2021 10:16 PM
Mary_jane replied at 22-7-2021 05:03 PM
Dengan khir sekali kena kuarantin. Last 2 weeks diorang live dari rumah je. Lepas tu takde dah borak ...

Khir rahman positif dulu. Katanya menjangkit drp jkamera. Pastu satu unit kena kuarantin.
Quote naina 23-7-2021 10:20 PM
babynina30 replied at 22-7-2021 05:35 PM
Dia ni single dad ke?

Ada je bini
Bini dia dari keluarga alim gituhh
Sekampung dengan aku
Rasanya pakai niqobb
Quote Plain-tif 23-7-2021 11:39 PM
Semoga cepat sembuh dr virus c19
Quote Knowlee 23-7-2021 11:50 PM
Mary_jane replied at 22-7-2021 05:03 PM
Dengan khir sekali kena kuarantin. Last 2 weeks diorang live dari rumah je. Lepas tu takde dah borak ...

Baru nak komen yg sama. Padanlah takde dah show tu.

Lihat semua komen(23)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 06:12 PM GMT+8 , Processed in 0.169362 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top