CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Sanggup Berenang Rentas Lautan Nak Jumpa Kawan, Nasib Baik Tak Mati!

15-7-2021 10:41 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2063| Komen: 9

Description: Georgetown: Terjun ke laut dan cuba berenang ke Seberang Perai, demikian tindakan nekad lelaki dalam kejadian di Tanjung City Marina, Pengkalan Weld di sini, pada Isnin lalu.
Georgetown: Terjun ke laut dan cuba berenang ke Seberang Perai, demikian tindakan nekad lelaki dalam kejadian di Tanjung City Marina, Pengkalan Weld di sini, pada Isnin lalu.


Bagaimanapun, lelaki berusia 28 tahun itu berjaya diselamatkan oleh kakitangan Penang Port Sdn Bhd (PPSB) selepas melihat terapung di laut.

Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, kejadian itu dipercayai berlaku pada 6 petang Isnin lalu berhampiran jeti di sini.

Menurutnya, lelaki berkenaan cuba berpatah balik ke jeti dipercayai kerana keletihan sebelum diselamatkan petugas PPSB.


Foto: Harian Metro

"Kejadian itu dilaporkan kepada pihak polis dan siasatan mendapati lelaki terbabit mendakwa dia mahu berenang ke seberang kerana ingin bertemu dengan rakannya.


"Dia tidak mempunyai kebenaran polis untuk rentas daerah kerana tiada alasan munasabah untuk berbuat demikian," katanya di sini, semalam.

Menurut Soffian, ketika diselamatkan lelaki terbabit tidak mempunyai dokumen pengenalan diri dan hanya menyatakan nama serta butiran peribadinya secara lisan.

Katanya, semakan mendapati lelaki berkenaan berasal dari Bayan Lepas di sini, dan tidak mempunyai pekerjaan.

"Ibu lelaki berkenaan ketika dihubungi mengatakan bahawa anaknya itu sudah lama tidak pulang ke rumah dan dipercayai hidup sebagai gelandangan serta disyaki penagih dadah.

"Lelaki berkenaan kemudiannya dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) bagi mendapatkan rawatan kerana mengalami kecederaan patah tangan kanan dan masih menerima rawatan lanjut ketika ini," katanya.

Menurutnya, siasatan lanjut berhubung kejadian itu akan dibuat selepas lelaki berkenaan selesai menjalani rawatan dan dibenarkan keluar dari hospital.

Video dan foto lelaki berkenaan ketika diselamatkan turut tular di media sosial sejak semalam.

Sementara itu, PPSB menerusi kenyataannya menafikan bahawa lelaki berkenaan terjun ke laut kerana tidak dibenarkan menaiki feri.

"Lelaki itu tidak memasuki atau melompat di terminal ini bagi menaiki feri seperti yang didakwa menerusi hantaran yang tular di media sosial," katanya. -CARI

Sumber: Harian Metro
1

Bagus

Marah
3

Terkejut

Sedih
2

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nakkomenjugak 14-7-2021 10:06 PM
haiyooo jadik kenapa dia boleh ada kat situ
Quote CARI-MRO 15-7-2021 10:41 AM
Georgetown: Terjun ke laut dan cuba berenang ke Seberang Perai, demikian tindakan nekad lelaki dalam kejadian di Tanjung City Marina, Pengkalan Weld di sini, pada Isnin lalu.


Bagaimanapun, lelaki berusia 28 tahun itu berjaya diselamatkan oleh kakitangan Penang Port Sdn Bhd (PPSB) selepas melihat terapung di laut.


Ketua Polis Daerah Timur Laut Asisten Komisioner Soffian Santong berkata, kejadian itu dipercayai berlaku pada 6 petang Isnin lalu berhampiran jeti di sini.


Menurutnya, lelaki berkenaan cuba berpatah balik ke jeti dipercayai kerana keletihan sebelum diselamatkan petugas PPSB.




Foto: Harian Metro




"Kejadian itu dilaporkan kepada pihak polis dan siasatan mendapati lelaki terbabit mendakwa dia mahu berenang ke seberang kerana ingin bertemu dengan rakannya.


"Dia tidak mempunyai kebenaran polis untuk rentas daerah kerana tiada alasan munasabah untuk berbuat demikian," katanya di sini, semalam.


Menurut Soffian, ketika diselamatkan lelaki terbabit tidak mempunyai dokumen pengenalan diri dan hanya menyatakan nama serta butiran peribadinya secara lisan.


Katanya, semakan mendapati lelaki berkenaan berasal dari Bayan Lepas di sini, dan tidak mempunyai pekerjaan.


"Ibu lelaki berkenaan ketika dihubungi mengatakan bahawa anaknya itu sudah lama tidak pulang ke rumah dan dipercayai hidup sebagai gelandangan serta disyaki penagih dadah.


"Lelaki berkenaan kemudiannya dibawa ke Hospital Pulau Pinang (HPP) bagi mendapatkan rawatan kerana mengalami kecederaan patah tangan kanan dan masih menerima rawatan lanjut ketika ini," katanya.


Menurutnya, siasatan lanjut berhubung kejadian itu akan dibuat selepas lelaki berkenaan selesai menjalani rawatan dan dibenarkan keluar dari hospital.


Video dan foto lelaki berkenaan ketika diselamatkan turut tular di media sosial sejak semalam.


Sementara itu, PPSB menerusi kenyataannya menafikan bahawa lelaki berkenaan terjun ke laut kerana tidak dibenarkan menaiki feri.


"Lelaki itu tidak memasuki atau melompat di terminal ini bagi menaiki feri seperti yang didakwa menerusi hantaran yang tular di media sosial," katanya. -CARI

Sumber: Harian Metro
Quote Raline 15-7-2021 10:53 AM
https://mforum1.cari.com.my/foru ... =1259793&extra=

dah ada ommm
Quote cmf_premierleag 15-7-2021 10:56 AM
drug addict rupanya
patut biar lemas je
Quote imransulaiman 15-7-2021 12:07 PM
Siapalah rakan yang dia nak jumpa sangat tu sampai sanggup rentas lautan...
Quote edayildiz 15-7-2021 12:10 PM
oh drug addict ke..nk g beli stok kot
Quote MontanaHannah 15-7-2021 12:48 PM
cmf_premierleag replied at 15-7-2021 10:56 AM
drug addict rupanya
patut biar lemas je

jangan cepat percaya org tu drug addict terutama bila berita dari Penang dari cina cina

sebab itu hari anak yatim piatu pitam sebab duduk tunggu org beli produk ke apa dia jual  tenagh panas


bila anak Melayu pitam di gasak kata penagih dadah ,bila ada manusia waras pergi angkat dan periksa budak tu suci sangat ,wajah dia nampak suci ,anak yatim piatu pula kannn

tempat dia tinggal arah dia jual produk produk kan...

kesian

terbit airmata bila kita tahu perkara sebenar


jangan mudah menghumban benci bila kita xtahu dna langsung xkenal org tu

Boleh jadi kita sedang membenci sesuatu atau seseornag yang Allah kasihi.

Bersederhanalah dlaam berkata-kata

kerana kata-kata lebih tajam dari mata pedang.

Bila terhiris akibat dihunus  mata tajam pedang xmungkin hati tidak berparut sungguhpun sudha lama luka itu berhenti berdarah.

-Diknah
Quote cmf_premierleag 15-7-2021 02:40 PM
MontanaHannah replied at 15-7-2021 12:48 PM
jangan cepat percaya org tu drug addict terutama bila berita dari Penang dari cina cina

sebab i ...

kat tred lagi satu yg dah katup tu mak dia sendiri kata anak dia tu drug addict..pi berenang ke seberang sbb nk jmpe kawan katanya
Quote MontanaHannah 15-7-2021 09:26 PM
cmf_premierleag replied at 15-7-2021 02:40 PM
kat tred lagi satu yg dah katup tu mak dia sendiri kata anak dia tu drug addict..pi berenang ke se ...

kalau sudah serupa itu drug addict nya , kenapa dia xmampus saja

Lihat semua komen(9)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

3-12-2022 11:28 PM GMT+8 , Processed in 0.072657 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top