CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Risteena Bangga Saat Ramai Masih Tidur Usai Subuh, Isa Pilih Mengaji Online

14-7-2021 04:19 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 3809| Komen: 14|Original author: Oleh: LilRose

Description: Isteri mana tidak bangga melihat kesungguhan suami mendalami ilmu bacaan Al-Quran.
Isteri mana tidak bangga melihat kesungguhan suami mendalami ilmu bacaan Al-Quran.

Begitulah perasaan Nur Risteena terhadap suaminya, Isa Khan yang bersemangat mengikuti kelas mengaji online.



Kredit foto: IG

Kelihatan aktres itu bangga betul melihat suaminya masuk kelas seawal pagi usai Subuh.

"Saat ramai masih tidur sesudah subuh, suami saya pilih untuk mengaji Al-quran sambil video call dengan ustaz untuk pastikan bacaan yang dibaca itu betul," tulisnya di Instagram.


Kredit foto: IG

Selain berkongsi video kelas mengaji Isa, Risteena memaklumkan suaminya semangat bangun awal untuk menunaikan solat sunat.


"Nak kumpul pahala di bulan Zulhijjah ni katanya. Puasa taknak tinggal 10 hari. Inilah suami saya. So proud to share this because I’m blessed to have you as my husband," ujarnya yang turut memaklumkan bahawa Isa akan menyambut ulang tahun kelahirannya esok.


Kredit foto: IG

Di ruangan komen, Isa berhadap dikurniakan iman dan taqwa untuk memimpin isterinya ke syurga Allah SWT.

Semoga pasangan ini berbahagia dan Isa dapat memimpin Risteena ke Jannah. - CARI
2

Bagus
3

Marah
1

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelapaparut 14-7-2021 04:43 PM
kalu dia suami yg baik, dia suruh u pakai tudung tup aurat..
Quote toynme 14-7-2021 04:47 PM
benda baik kita alhamdulillah kan aje...nak riak ko punya hal...tak dan aku nak pikir
Quote nakkomenjugak 14-7-2021 04:49 PM
yeleeeee. dah nyah kau
Quote kakakpositifker 14-7-2021 04:55 PM
Alhamdulillah, semoga ditetapkan iman,

tbh, ramai je kawan akak NAMPAK LUARAN DIA macam tak baik. TAPI sbrnenye mereka solat, baca alquran. ADA yang BERHIJAB STOKIN etc. tapi sebaliknya.

seharusnya kita semua bersangka baik waima bagaimana sekali pemakaian mereka
Quote che-cikL 14-7-2021 06:27 PM
kakakpositifker replied at 14-7-2021 04:55 PM
Alhamdulillah, semoga ditetapkan iman,

tbh, ramai je kawan akak NAMPAK LUARAN DIA macam tak baik ...

Iols setuju dgn your comment, sesuai dgn ID
Quote edayildiz 14-7-2021 06:38 PM
yela dia jer bersuami
Quote dewimalam78 14-7-2021 06:53 PM
Naluri semulajadi kita nak kan suami islamik. Sejuk hati tgk suami solat dan baca quran. Walaupun sedikit2, tp kena hargai effort seseorg.
Quote naina 14-7-2021 08:01 PM
Takkan nak cerita semua siap tahajud bagai..takda simpan sendiri..alhamdulillah dapat suami yg nak belajar dan mendalami ilmu..semoga istiqamah
Quote lavendernovella 14-7-2021 08:03 PM
dewimalam78: Naluri semulajadi kita nak kan suami islamik. Sejuk hati tgk suami solat dan baca quran. Walaupun sedikit2, tp kena hargai effort seseorg.


Lelaki skg susah nak solat, apatah lagi puasa. Jadi good effort cam ni mmg disokong dan jadi contoh.
Quote Mulotkoyak 14-7-2021 10:22 PM
Ape yg peliknye bangun solat suboh and mengaji dan tutop aurat bg org islam?
Yang peliknya kalo hg xsolat, xmengaji quran, xpose and xpakai tudung tapi bernamakan agama islam. Sedihhh hidup ko nak post mintak pujian rakyat marhaen. Ooo bagusnya awak,  pandai laki ko mengaji. Bijak nye anak ko sekolah agama. Bijak nye isteri ko sebut alip ba ta dgn nahu arab. Poooodahhhhh...
Quote NazRysha 15-7-2021 10:15 AM
Saya bagi masa couple ni 2 tahun jer
Or paling lama 5 tahun
Wat say u?
Done hati hitam
Quote Minami2013 15-7-2021 10:46 AM
Buat baik ni baik senyap2 je. Bukan apa, bila ada terdetik hati riak tu, besar ujian nya lepas tu. Mmg niat nk share benda baik, tp manusia ni susah nk sampai level ikhlas kerana Allah tu.

Anyway, moga istiqamah ye isa.
Quote Plain-tif 15-7-2021 05:28 PM
Alhamdulillah semoga istiqomah
Quote slyfynx 15-7-2021 06:49 PM
Aku suke je orang mengaji and berusaha nk perbaiki tajwid.
Tp........
Aku ttp x suke adik beradik gatal bijik ni dan lelaki2 dalam hidup diorang.
Bangga ko bg tau kt laki kau.
Ko cite kt semua orang buatkan dtg fitnah je minah muke tua oi

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-10-2022 04:39 AM GMT+8 , Processed in 0.070157 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top