CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Saya Kena Kuat Berjuang Cari Rezeki, Ada Hutang Perlu Dilangsaikan" - Shuk Sahar

14-7-2021 03:38 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 6907| Komen: 42|Original author: Oleh: LilRose

Description: Enggan membiarkan kontroversi membelenggu diri, Shuk Sahar memilih untuk tetap optimis menjalani kehidupan dan positif mencari rezeki untuk keluarga.
Enggan membiarkan kontroversi membelenggu diri, Shuk Sahar memilih untuk tetap optimis menjalani kehidupan dan positif mencari rezeki untuk keluarga.


Kredit foto: The Star


"Alhamdulillah sihat, walaupun memang terkesan semenjak tiada lagi kerja radio dan langsung tiada shooting sekarang. Setiap hari saya perlu bangun dan kuat untuk berjuang mencari rezeki.

"Saya ada hutang yang perlu dilangsaikan, ada keluarga yang perlu ditanggung makan minum dan tempat tinggal. Saya juga percaya masih ada ramai lagi yang lebih kuat dan hebat dugaannya daripada saya," tulisnya di Instagram.


Kredit foto: IG


Bekas penyampai radio itu dalam masa sama berterima kasih kepada semua yang masih memberi sokongan pada perniagannya, Semooth Cafe.

"Walaupun lepas ni mungkin anda kurang dapat tengok saya di televisyen, dengan cara saya sendiri sampaikan order anda dari @semooth.cafe," katanya.


Kredit foto: IG

Terus kuat hadapi hari-hari mendatang, Shuk. - CARI
2

Bagus
5

Marah
3

Terkejut
4

Sedih
4

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sukacactus 14-7-2021 03:56 PM
“Saya juga byk problem yg saya cari sendiri. Padan muka saya kan” -twin cik non
Quote nakkomenjugak 14-7-2021 04:01 PM
haaa ada hutang tapi dok skandal dengan orang. tu semua duit weh. tak faham haku.
dah, jangan dibuat benda bukan2, fokus je kat family
Quote doubleharmonic 14-7-2021 04:05 PM
kuat berjuang cari rezeki ke cari poohkey? hutang air moneyhh perlu dilangsaikan?
Quote dudaberhias 14-7-2021 04:06 PM
Takde sape kesah pun.
tak herlokk + curang takkan di maafin sampai bila2.

Ko kena lenyek lori pun iols akan lalu je dekat sebelah sambil jalan ala2 fara mendosa lipas kopek kiri kanan.
Quote Nizleen86 15-7-2021 12:41 AM
Ko sendiri carik sakit...hadam la bertahun2 dengan kisah curang ko tu
Quote nolya 15-7-2021 02:46 AM
Edited by nolya at 15-7-2021 02:47 AM

Duit dn kemasyhuran kekadang boleh membuat manusia hanyut dgn perasaan dn nafsu. Iman mudah goyah dgn godaan. Pompuan2 yg gedik pun tentu cari peluang nak tumpang semangkuk  tanpa memikir akibat yg  boleh merosakkan rumahtangga orang lain.

Shuk adala salah seorang yg sudah terjebak dlm perangkap curang.  Hari ini  dia sendiri merasai akibatnya bilamana  sbhgn  rezekinya ditarik Allah swt.  Ade le hikmahnya tu,  Tuhan 'menegur dn menyaman'  untuk memberi kesedaran kpd dia. Ketika  curang  sudah tentu dia menzalimi isteri dn diri dia sendiri juga.  Alamdulillah, kini Shuk sudah menyedari kehilafannya, nama baik terjejas dn rezeki pun tak semewah dulu. Semoga kejadian begitu menjadi satu pengalaman pahit kpd Shuk dn berhati2lah  menyusuri  hidup.  Buat baik berpada2, buat dosa jgn sekali2.  Kena Ingat bahawa
Allah sering melihat. Dgn itu jaga diri dn juga jaga solat.

Agaknya orang lelaki ni memang tak boleh ada banyak duit kot....



Quote bellaamsar 15-7-2021 07:17 AM
Moga kau berubah la syuk. Baru je tayang rumah siap renovate mcm2. Cari la rezeki elok2 utk anak bini
Quote Cik_jantung 15-7-2021 07:23 AM
doubleharmonic replied at 14-7-2021 04:05 PM
kuat berjuang cari rezeki ke cari poohkey? hutang air moneyhh perlu dilangsaikan?

Kekeke.... Masa ada duit ko tabur kat betina kann.. padang la muka tu gatall
Quote love_warrior 15-7-2021 07:44 AM
Shuk tak nasihat wife dia ka, kalau ada masalah rumahtangga discuss bersuap dulu, sebelum upload it socmed.
Quote Su_annur 1-8-2021 05:01 PM
Kantoi kt ig fara..syuk mendadih ke to...omg...drama bru plk guys...bkk aib org aib sdri pn tbukaq ye fara...kntoi chck in sma2
Quote makadek 1-8-2021 05:06 PM
Psl engko ada kt icsyv aku tk tgk tau
Quote Su_annur 1-8-2021 05:18 PM
G tgk ig fara saleh...dy dedahkn sesuatu...g plk ig isteri syuk pn bls serangan...upnyr video to to video lama sb to syuk mcm xblh lps dri fara...
Quote melinda_kerr 1-8-2021 05:59 PM
Ini org ckp tuhan tutup aib tapi kau pergi dedah aib kau sendiri tanpa rasa malu…
Prempuan garit ni mmg tak malu kan bgtahu die bezina dgn si gendut ni
Quote Su_annur 1-8-2021 06:07 PM
Tp btl jgk tgk ig sera gn syuk dyorg naik keta bdua je g ambk stok niaga....rsa jgk video lama fara up sb dy msti mrh dkt syuk nie xlayan dy...dkt no fon yg fara shre to nama faiqah scammer...kn no fon syuk plk
Quote oggy 1-8-2021 06:53 PM
Nasib ko la syuk, nak berskandal, sekali dapat skandal saiko ..
Quote niena90 1-8-2021 07:26 PM
Dasar pompuan gila x tahu malu. Ko aib kan dia dgn ko skali nmpk keji. Udah lerr tagih cinta laki org. Tak berbaloi pun hadap jantan tak berleher tu. Ko pun pegi la jumpa pakar sakit jiwa. Tak abis2 meroyan ugut
Quote TomyamPuteh 1-8-2021 07:27 PM
Nk kena tanggung spare part jgk ke?
Quote Coklatpanas 1-8-2021 07:42 PM
Memang sah la si farah tu psiko..
Quote slyfynx 1-8-2021 07:57 PM
HUtang beli iPhone untuk bini sbb nk cover khilaf ko ke?

Lihat semua komen(42)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 01:12 PM GMT+8 , Processed in 0.094102 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top