CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Hafiz Suip Tanya, "Kenapa Lebih Takut Kepada 'Makhluk' Melebihi Kuasa Tuhan?"

14-7-2021 10:10 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5205| Komen: 31

Description: Penyanyi Hafiz Suip, 31, meluahkan kerisauan terhadap umat Islam yang dilihatnya kini lebih takut kepada 'makhluk' melebihi kuasa Tuhan.
Penyanyi Hafiz Suip, 31, meluahkan kerisauan terhadap umat Islam yang dilihatnya kini lebih takut kepada 'makhluk' melebihi kuasa Tuhan.

Hafiz berkata, umat Islam hari ini lebih tertunggu-tunggu perkembangan yang sedang berlaku berbanding, melakukan suruhan Yang Maha Esa.


Foto: IG

"Ketakutan kita terhadap makhluk dah membatasi ketakutan kita terhadap Allah SWT.

"Contohnya, hari-hari tunggu perkembangan terbaharu apa akan 'jadi' keesokan hari tapi, suruhan Allah SWT ada tak kita kemaskini?

"Bukan kata tak boleh tahu perkembangan terkini, kena ambil tahu keadaan semasa tapi kedua-duanya kena sama naik. Pasti jumpa cahaya di dalam kegelapan," katanya lagi.





Menurut Hafiz, dia berharap luahan yang dibuat tidak membuatkan orang ramai berasa tidak selesa atau marah, sebaliknya percaya bahawa setiap kejadian adalah IzinNya.

"Jangan marah ye, saya cakap ni pelangkung kepada sendiri.



"Sentiasa ingat dalam fikiran bahawa Allah yang 'jadikan' semuanya," katanya. -CARI

Sumber: Harian metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelapaparut 14-7-2021 10:15 AM
makin lame nmpk busuk la die ni, bile senyum mcm sohai senyum..
Quote lavendernovella 14-7-2021 10:16 AM
Syabas Hafiz mengingatkan kami.
Quote isbritneybich 14-7-2021 10:19 AM
Hafiz berkata, umat Islam hari ini lebih tertunggu-tunggu perkembangan yang sedang berlaku berbanding, melakukan suruhan Yang Maha Esa.

sekadar boleh anggap as peringatan je la, terima kasih.

tapi kalau nak anggap fakta, well tunjukkan bukti yang umat islam lebih x daripada y sebelum keluarkan statement. biasa lah artis sembang lebih kan.
Quote Tinot7 14-7-2021 10:42 AM
Apa yg dia nak cuba sampaikan ni?
Quote nakkomenjugak 14-7-2021 10:56 AM
thanks ingatkan
Quote KIM.K 14-7-2021 11:00 AM
Dia amik substance eh
Quote Vellfire 14-7-2021 11:00 AM
Edited by Vellfire at 14-7-2021 03:02 AM

"Ketakutan kita terhadap makhluk dah membatasi ketakutan kita terhadap Allah SWT.

"Contohnya, hari-hari tunggu perkembangan terbaharu apa akan 'jadi' keesokan hari tapi, suruhan Allah SWT ada tak kita kemaskini?

"Bukan kata tak boleh tahu perkembangan terkini, kena ambil tahu keadaan semasa tapi kedua-duanya kena sama naik. Pasti jumpa cahaya di dalam kegelapan," katanya lagi.


apa ko nak sampaikan ni hafiz?
ko pikir kita duduk jer ke tunggu perkembangan.. perkembangan apa?
pasal covid ke?

semoga hafiz suip sentiasa sihat







Quote JohnyEnglish 14-7-2021 11:13 AM
kalau takut tuhan bini kena pakai tudung.
Quote annehuda 14-7-2021 11:14 AM
aku bukan tak suka orang yg dah jumpa agama ni walaupun umur lewat, tp itule lain mcm plak diorg punya pemikiran ni mcm overthinking sgt pun ye. islam ni is all about keseimbangan, akhirat ko cari dunia pun ko cari.  Rasulullah saw pun pernah tegur sahabat baginda yang dok beribadat siang malam sampai lupa anak bini
Quote bakingsoda 14-7-2021 11:42 AM
kelapaparut replied at 14-7-2021 10:15 AM
makin lame nmpk busuk la die ni, bile senyum mcm sohai senyum..

harap tak jadi extremist flat earth cam sohai
Quote AshkieLa 14-7-2021 11:48 AM
bini ko pun tak takut Allah jugak...
so... 2x5 .. 5x2 kan dengan statement ko...

kurus ni nampak tua dan tak sihat...
kurus tak exercise kah?
dengan rambut gitu... nampak smelly
Quote ladyzens 14-7-2021 11:51 AM
kenapa wife dia pakai specs dlm rumah tu?
baru lepas operate ke?
Quote cheezel 14-7-2021 01:12 PM
dia nak suruh memberontak ke ni?
Quote cheezel 14-7-2021 01:13 PM
retis baru belajar agama mmg akan jadi cmni ek? dia la yg paling betul paling soleh
Quote kiah_mai_pulak 14-7-2021 01:15 PM
JohnyEnglish replied at 14-7-2021 11:13 AM
kalau takut tuhan bini kena pakai tudung.

dia mngata bini dia kot.. nk sound direct takut bini merajuk
Quote kiah_mai_pulak 14-7-2021 01:16 PM
ladyzens replied at 14-7-2021 11:51 AM
kenapa wife dia pakai specs dlm rumah tu?
baru lepas operate ke?

lebam bawah mata kot… oppssss
Quote TomyamPuteh 14-7-2021 02:29 PM
Mohon bubuh tudung saji atas kepala bini hang tu dulu.
Quote kotakominami 14-7-2021 02:37 PM
kiah_mai_pulak replied at 14-7-2021 01:15 PM
dia mngata bini dia kot.. nk sound direct takut bini merajuk

Ye lah awak...rasenye dia sound bini die je tuh.....sebab i tak terase ape pon...maknenye tk de kena mengena dgn i lah kan....
Quote nia_salina 14-7-2021 02:39 PM
radar iols bedenting merasakan dia ambik barang. ooo no pls no hapiz. iols dh la suka dia ni.very talented

Lihat semua komen(31)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 07:42 PM GMT+8 , Processed in 0.112905 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top