CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Tak Perlu Post Menangis Kena Vaksin" - Ayda Jebat

13-7-2021 08:12 PM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 5643| Komen: 21|Original author: Oleh: LilRose

Description: Berbeza dengan kebanyakan selebriti berkongsi video mereka takutkan jarum, Ayda Jebat sebaliknya meminta orang ramai untuk tidak berbuat demikian.
Berbeza dengan kebanyakan selebriti berkongsi video mereka takutkan jarum, Ayda Jebat sebaliknya meminta orang ramai untuk tidak berbuat demikian.

Jelasnya di Instastory, perbuatan itu hanya akan menakut-nakutkan individu lain yang belum menerima vaksin.


Penyanyi dan pelakon yang sudah menerima dos vaksin pertama jenis Pfizer di Pusat Pemberian Vaksin Sunway Pyramid Convention Centre pada Khamis lalu berkata, dia yang kini hamil tidak mengalami sebarang kesan sampingan.


Kredit foto: IG

Selain itu, Ayda juga aktif menggalakkan orang ramai mendapatkan vaksin serta meminta mereka yang enggan divaksin supaya berhenti menakutkan individu lain.


Kredit foto:


Malah, Ayda turut berkongsi beberapa langkah pendaftaran mendapatkan vaksin Covid-19 menggunakan MySejahtera.



Bagaimanapun, Ayda menjelaskan cara itu tidak menjamin orang ramai mendapat temu janji dengan segera, sebaliknya hanya berusaha.

Anda dah cuba langkah yang Ayda kongsikan? Cubalah kalau belum, mana tahu dapat rezeki temu janji. - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote edayildiz 13-7-2021 08:29 PM
kann..over nau jarum halus pun nk acah nngis..manja..uwekk..siap bwk bear lg..bodoh betul
i kenot la ngn si nabila razali..tp awat mcm bebudak gedik baru nk up
Quote LadyCarefree 13-7-2021 09:10 PM
edayildiz: kann..over nau jarum halus pun nk acah nngis..manja..uwekk..siap bwk bear lg..bodoh betuli kenot la ngn si nabila razali..tp awat mcm bebudak ged ...


How abt hero terpaling si topinasi?
Quote ikhwanayob24 13-7-2021 09:20 PM
kat Indonesia viral orang tua sampai ikat kat pokok sbb takut jarum suntikan.
Quote slyfynx 13-7-2021 09:53 PM
Bukan ke dekat vaksincovid tu kalau ko dah daftar mysejahtera, die auto ade kt situ.
Leh je cek kat

https://www.vaksincovid.gov.my/semak-status/

X yah la buat kisah baru pulak untuk kami yang dah daftar dr awal ni. Konon nk justifikasi nape korang dapat awal la sbb buat extra step
Quote mawarika 13-7-2021 10:29 PM
slyfynx replied at 13-7-2021 09:53 PM
Bukan ke dekat vaksincovid tu kalau ko dah daftar mysejahtera, die auto ade kt situ.
Leh je cek kat ...

Babe.. aku pun daftar awal 24 feb... last week gatal tgk click kt helpdesk.. sekali esoknya dah dpt location vaccines. Aku saje try sbb kawan aku pun try tu dia dpt gak..
Quote makadek 13-7-2021 10:33 PM
Aku sudah  ...kebulur 24jam
Quote boojaat 13-7-2021 10:45 PM
Iols yg takut jarum pun xrasa apa2. Baru nak pusing kepala tgk tmpt lain nurse dh bgtau siap.. eh.. bila masa dia cucuk vaksin? Cuma rasa time jarum masuk jer. Xsakit pun..
Quote Nana_Man 13-7-2021 10:49 PM
boojaat replied at 13-7-2021 10:45 PM
Iols yg takut jarum pun xrasa apa2. Baru nak pusing kepala tgk tmpt lain nurse dh bgtau siap.. eh..  ...

Aah. Blm sempat baca doa dah tampal plaster kt tmpt cucuk. Haha.
Quote salmon-suki 13-7-2021 10:50 PM
Ai rengsa tgk manusia gedik2 ni pegi vax..saja bt perangai sbb nak viral kan? buat bodoh pn bodoh laa,asal nama disebut2..
Quote nakkomenjugak 13-7-2021 11:21 PM
iols tak sabar untuk divaxx tapi apt tetap nan hado
Quote Carcosa 14-7-2021 01:03 AM
For once, post IG kau nampak bijak, anak Jebat.
Quote slyfynx 14-7-2021 05:30 AM
mawarika replied at 13-7-2021 10:29 PM
Babe.. aku pun daftar awal 24 feb... last week gatal tgk click kt helpdesk.. sekali esoknya dah dp ...

Nope.
Not for me unfortunately
Quote Tinot7 14-7-2021 08:35 AM
Nasib baik baju tidoq senonoh
Quote AshkieLa 14-7-2021 09:05 AM
masa aku teman parents gi cucuk masa fasa 2 warga emas dulu..
ade aunty chinese ni atas wheelchair..
memang dia menjerit kuat... "adoiiiiii saaaakiiitttttttttttttttttttt".... masa kena cucuk..
tergamam semua org yang tengah tunggu turn...
kelakar gak.. jenis tak tahan sakit kot.
Quote Suchi 14-7-2021 09:08 AM
ikhwanayob24 replied at 13-7-2021 09:20 PM
kat Indonesia viral orang tua sampai ikat kat pokok sbb takut jarum suntikan.

Sebab dia takut jarum ke? Aduh mesti lelaki kan?
Quote dewi_rina 14-7-2021 10:04 AM
Beria dorang ni melaram nak pergi vaksin, i ingat ada majlis orang kawin
Rupanya lepas vaksin nak tangkap gambar
So kena pakai lawa2
Quote dewi_rina 14-7-2021 10:05 AM
Carcosa replied at 14-7-2021 01:03 AM
For once, post IG kau nampak bijak, anak Jebat.

Kesan vaksin kot
Quote CikYaYaYa 14-7-2021 10:47 AM
iols pon takut gak dengan jarum tapi idok ler aq nak terjerit terlolong kat situ. malu aihh tua bangkaa tjerit2 kalah budak-budak
Quote ikhwanayob24 14-7-2021 10:50 AM
Suchi replied at 14-7-2021 09:08 AM
Sebab dia takut jarum ke? Aduh mesti lelaki kan?

mmg lelaki yang ramai takut jarum..perempuan da biasa, bersalin cucuk sana cucuk sini..shh saya pon takut jarum..haha

Lihat semua komen(21)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 06:24 PM GMT+8 , Processed in 0.078621 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top