CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Ogy Ahmad Daud ‘Berbulu’ Sikap Pelakon Baharu Kuat Merajuk- “Saya Tak Tergugat... Level Saya Dah Lain”

13-7-2021 04:57 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6630| Komen: 47

Description: Tak habis-habis isu sikap pelakon baharu khususnya yang lahir daripada media sosial menjadi buah mulut ramai dalam kalangan artis veteran.
Tak habis-habis isu sikap pelakon baharu khususnya yang lahir daripada media sosial menjadi buah mulut ramai dalam kalangan artis veteran.

Terbaharu, pelakon terkenal Fauziah Ahmad Daud, 59, meluahkan apa yang terbuku di hati tentang pengalamannya ketika berhadapan golongan berkenaan.


Kredit foto: IG

“Saya faham itu semua adalah rezeki masing-masing, tapi tolong hormati bidang seni ini.

“Apabila saya tanya apa itu seni lakon, mereka jawab sekadar untuk menghafal dialog... terus rasa nak sepak!” katanya pada sidang media drama Ayahanda yang disiarkan di slot Lestary di TV3.

Tambah Fauziah, dia memahami setiap pelakon perlu melalui fasa tertentu dalam mengembangkan karier seni masing-masing.


“Kenapa tak jadikan bidang ini sebagai sesuatu yang serius... saya faham anda tak boleh jadi pelakon profesional dalam masa satu hari.

“Tapi anda perlu melalui proses, kena sertai workshop atau kelas lakonan. Sama juga macam kami pelakon senior sekarang ni, ” katanya. -CARI

Sumber: mStar Online
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (7 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote lavendernovella 13-7-2021 05:15 PM
Retis malaysia dan topik picisan, mmg ngam..
Quote aemon 13-7-2021 05:17 PM
rasanya masa awal2 dlu ogy pun berlakon kayu.ramai je pelakon gitu.
Quote depresio 13-7-2021 05:18 PM
Ahah level over acting gitu
Quote lavendernovella 13-7-2021 05:18 PM
Sheol ni mmg fine actor dan level sheol ni patutnya citer pasal apa itu method acting atau video pendek how kak oggy become meryl streep in malaysia, up kat yt.  
Quote harkktuih 13-7-2021 05:19 PM
nek ogy mmg level lain..level lambat byr hutang..
Quote Incanto 13-7-2021 05:27 PM
aku lagi suka lakunan adik dia ...lagi natural, tak over
Quote ImpianSeroja 13-7-2021 05:28 PM
Hakak ni hakikat nya berlakon best.. berbakat tp orang tak minat hakak kuat merempan sbnarnya iolls rasa
Quote CiliPadiSedap 13-7-2021 05:51 PM
apa cerita hutang dia ye? dah habis bayar ye? atau kaka terlepas train
Quote Rogue98 13-7-2021 06:02 PM
Time lockdown ni ada tengah shooting drama film ke yg dia tiba2 mengamuk ni...
Quote nakkomenjugak 13-7-2021 06:10 PM
acik ogy, harapnya acik jangan masuk campur dalam drama retis sendurina macam isu lembu cucuk idong dulu. acik anak pasangan seniman/seniwati legend tau, not these sendurinas level. biarkan deme bercakaran. hihihihih acik ogy dulu pun time ajura halahhh dengan baku nya tapi yela memang zaman tu. lepas yang fengantin fofuler baru leee okay wp agak hover. tapi acik ogy, iols suka acik ogy dalam esok untuk siapa. rupa acik ogy time tu iras2 muka mak iols.

lebiu acik ogy
Quote Plain-tif 13-7-2021 06:17 PM
Ogy dah legend…..kalau kurangkan sikit merempan lagi ramai orang suka, tapi hutang kasi settle dulu
Quote hasniey 13-7-2021 06:20 PM
Edited by hasniey at 14-7-2021 12:20 AM

Org pulak brbulu bila legend xreti byr hutang.
Quote krustykrab 13-7-2021 06:22 PM
Incanto replied at 13-7-2021 05:27 PM
aku lagi suka lakunan adik dia ...lagi natural, tak over

Betul...aku ari tu nk tgk drama diva ke apa tajuk dia, tgk 2 episod dia terjerit2 mcm pontianak terus aku tak tgk dah
Quote becir 13-7-2021 06:29 PM
Hek eleh nak sepak orang..pleasela undur diri je
Quote doubleharmonic 13-7-2021 06:30 PM
lavendernovella replied at 13-7-2021 09:18 AM
Sheol ni mmg fine actor dan level sheol ni patutnya citer pasal apa itu method acting atau video pen ...

erkk oggy yang hoverr amat ni meryl streep malaysia kah?

Quote kakigojes 13-7-2021 06:39 PM
harkktuih replied at 13-7-2021 05:19 PM
nek ogy mmg level lain..level lambat byr hutang..

Menangis berbulu-bulu tepi katil baca ni. Gitu
Quote wirazam 13-7-2021 06:43 PM
Apa drama dia yg famous skrg? kalau hebat takkan takde producer or Pengarah drama offer berlakon...ke Aku je yg tak tgk drama skrg...
Quote lavendernovella 13-7-2021 06:51 PM
doubleharmonic replied at 13-7-2021 06:30 PM
erkk oggy yang hoverr amat ni meryl streep malaysia kah?


Impersonating character. Lakonan menjadi meryl streep. Macam sketch. Bukan maksud oggy tu meryl streep malaysia.
Quote vee_zara 13-7-2021 07:42 PM
Dari aku kecik, smpai la dah nak 40, aku tak pernah rasa dia ni cantik n berbakat. Gedik ada la.

Lihat semua komen(47)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

2-7-2022 03:43 PM GMT+8 , Processed in 1.969658 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top