CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

Ramal Diri Sendiri Mati Diracun Sebelum Usia 40 Tahun

13-7-2021 01:00 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2550| Komen: 23

Description: Seorang paranormal dan hos rancangan terkenal di Indonesia, Roy kiyoshi menjadi buah mulut sejak hujung minggu lalu.Semuanya gara-gara dia mengaku telah tahu dirinya akan meninggal dunia secara tragis ...
Seorang paranormal dan hos rancangan terkenal di Indonesia, Roy kiyoshi menjadi buah mulut sejak hujung minggu lalu.

Semuanya gara-gara dia mengaku telah tahu dirinya akan meninggal dunia secara tragis sebelum berusia 40 tahun.


Dia yang terkenal dengan program Menembus Mata Bathin berusia 34 tahun mengaku telah lama tahu mengenai punca kematiannya dalam masa enam tahun dari sekarang.


Kredit foto: IG Roy

Roy membuat pendedahan itu ketika menjadi tetamu dalam saluran youTube Nikita Mirzani.

"Saya sudahpun mencatatkannya dalam buku," ujarnya apabila ditanya Nikita sama ada mengetahui bila dia akan mati.

Katanya, dia tahu akan mati beberapa tahun lalu sewaktu dihipotesis.

"Jadi kebetulan kamu tanya, saya tahu. Saya tahu saat dihipotesis yang waktu itu bercakap tentang waktu silam dan masa depan saya," katanya.



Roy yang pernah ditangkap atas kesalaham dadah tahun lalu kemudian mendakwa kematiannya adalah disebabkan diracun melalui makanan.

"Tiba-tiba saya teringat akan mati sebelum usia 40 tahun. Apa yang tragis dalam penglihatan itu, saya melihat ada makanan dan minuman seperti diracun," dakwanya.


Sumber: GEMPAK
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nazzse 13-7-2021 01:03 PM
Indon & tahyul berpisah tiada
Quote awanysss 13-7-2021 02:07 PM
so nanti umur 40 boleh racun diri sendiri ke kalau takde org nak racun..
harap by that time beliau dah kembali ke pangkal jalan..
Quote dua_chzy 13-7-2021 02:11 PM
And it will come to pass.

Korang jangan main2 dengan kuasa iman dan conviction. Memang boleh jadi apa yang kita fikir if kita betul2 pircaya takda doubt 0.01% pun.
Quote edayildiz 13-7-2021 02:11 PM
nth2 dh plan nk bunuh diri telan racun before
40
Quote lavendernovella 13-7-2021 02:37 PM
Perkara macam ni mmg wujud, aside from tahyul, orang yang memang gifted. Berlaku pada sesetengah manusia tak kira latar belakang budaya dan pegangan agama.

Cuma, bagi yang islam, perkara macam ni kena rujuk ulama lurus. Tak boleh memandai sendiri.  
Quote mamajawie 13-7-2021 02:42 PM
mat dadah rupanya memang la sembang sampai ke langit!!!muka tu alter terlebih tarikh ke pelik bebeno..
Quote isbritneybich 13-7-2021 02:57 PM
tau setelah dihipotesis? ke dihipnotis? yih
Quote boojaat 13-7-2021 03:04 PM
Iols pernah bermimpi iols mati... Sekian2 tarikh. Tp anggap tu mainan tidur jer
Quote nakkomenjugak 13-7-2021 03:15 PM
akan ku tungguuuuuu... nanti tiba saat itu
Quote kelapaparut 13-7-2021 03:21 PM
boojaat replied at 13-7-2021 03:04 PM
Iols pernah bermimpi iols mati... Sekian2 tarikh. Tp anggap tu mainan tidur jer

bile tarikhnye u.. iols mimpi gigi patah kalu ade sedare jiran mninggal
Quote nononcrux 13-7-2021 04:08 PM
keturunan ape deni, jepun ke korea cina
Quote TomyamPuteh 13-7-2021 04:30 PM
Kalau dh tau pi la jd tuhan. Blh la ubah takdir sndiri. Tu pun ada org yg percaya.
Quote makneng 13-7-2021 04:48 PM
Amboi kening ko dekkk x menahan
Quote rosmahisham 13-7-2021 05:00 PM
Org racun dia?dia pi hisap dadah..racun tu dadah la kot!
Quote Tinot7 13-7-2021 05:09 PM
awat ubah muka tuh?

Quote matbad 13-7-2021 07:31 PM
lavendernovella: Perkara macam ni mmg wujud, aside from tahyul, orang yang memang gifted. Berlaku pada sesetengah manusia tak kira latar belakang budaya dan pegangan a ...

ramalan atau tukang ramal adalah syirik dan haram. pnah terjadi zaman dulu tukang ramal kata akan ada seorg yg mulia akan lahir (iaitu Rasulullah) dan apa yg jd masa tu firaun arahkan smua bayi lelaki yg lahir masa tu dibunuh sbb pecaya ramalan
Quote gideoncross 13-7-2021 09:12 PM
Hahahahaha, "Ank Indigo". Famous kat Yindon mamat ni, stu show dgn Robby Purba yg ngaku Muslim tpi tatu pnuh stu bdan.
Quote gideoncross 13-7-2021 09:13 PM
TomyamPuteh replied at 13-7-2021 04:30 PM
Kalau dh tau pi la jd tuhan. Blh la ubah takdir sndiri. Tu pun ada org yg percaya.

Kat Yindon mamat ni famous kat stu rancangan psl mistik.
Quote gideoncross 13-7-2021 09:14 PM
mamajawie replied at 13-7-2021 02:42 PM
mat dadah rupanya memang la sembang sampai ke langit!!!muka tu alter terlebih tarikh ke pelik bebeno ...

Mamat ni mmg famous kat Yindon.

Lihat semua komen(23)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 06:57 PM GMT+8 , Processed in 1.331703 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top