CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Selangor 'Dipisahkan' Jadi Pulau, Dibawa Arus Ke Itali

13-7-2021 12:28 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1907| Komen: 8

Description: Selepas hampir dua minggu dijadikan ‘pulau’ oleh orang ramai di laman sosial sebelum ini akhirnya negeri Selangor kini berada di Itali selepas dibawa arus.Walaupun perkongsian di laman Facebook Oh M ...
Selepas hampir dua minggu dijadikan ‘pulau’ oleh orang ramai di laman sosial sebelum ini akhirnya negeri Selangor kini berada di Itali selepas dibawa arus.

Walaupun perkongsian di laman Facebook Oh My Media itu hanyalah sekadar jenaka, namun pelbagai reaksi telah dititipan orang ramai di ruangan komen.


Sebahagian daripada mereka bersetuju untuk ‘memulaukan’ sementara Selangor daripada Malaysia agar kes Covid turun kerana mereka tidak sanggup lagi hidup dalam suasana Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).



“Covid dah habis ke kat Malaysia? Dengar cerita start esok tak payah pakai mask dah,” kata Tuan Diana.

“Turun kes Covid dari 9k kepada 2k kat malaysia, sebab selangor dah duduk negara lain,” tulis Eyma Evandra New.

Pada masa sama, ada juga yang reda jika Selangor ‘dihanyutkan’ ke mana sahaja kerana mereka mempunyai semua kemudahan seperti komen yang tulis oleh seorang pengguna dikenali sebagai Aiashikin Abdul Jalil.


“Kalau Selangor hanyut ke Amerika sekali pun kami redha, keluarga semua ada bersama.

“KLIA pun ada, Pelabuhan Klang ada, kilang roti, kilang elektronik, kilang gula makanan, semua lengkap rasanya kami boleh berdikari,” katanya.

Namun begitu, ada juga netizen yang mengecam ‘jenaka’ itu dan menyifatkan sebagai perbuatan tidak bertanggungjawab dan tidak menjaga sensitiviti penduduk Selangor.

“Saya pelik, kenapa nak asingkan Selangor, walhal dalam selangor tu bukan majoriti orang selangor pun.

“Rakyat dari bermacam negeri kot ada dalam Selangor, bukan setakat negeri, bermacam negara pun ada dalam Selangor ni,” ujar Amirah Auni.


Sumber: K! ONLINE
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Nana_Man 13-7-2021 12:31 PM
Nasib tak smpi ukraine. Hahaha. @bedahmenjuyah
Quote harkktuih 13-7-2021 01:01 PM
sebelum nak hanyutkan pulau selangor dr malaysia, sila hantar balik pati2 dr negeri lain ya...
Quote nakkomenjugak 13-7-2021 03:09 PM
hantar pati balik negara masing2, yang berhijrah balik ke negeri masing2. mampoooo?? hahaha
Quote bedahmenjuyah 13-7-2021 04:44 PM
Nana_Man replied at 13-7-2021 12:31 PM
Nasib tak smpi ukraine. Hahaha. @bedahmenjuyah

Nak ikut sekali ke tu
Quote eragon 13-7-2021 05:00 PM
Mentang2 italy menang euro, hanyut sampai italy pulak ye. memilih. baik pegi argentina.
Quote Nana_Man 13-7-2021 05:26 PM
bedahmenjuyah replied at 13-7-2021 04:44 PM
Nak ikut sekali ke tu

Taknk lah. Nanti nk mkn ayam kene sembelih sendiri.
Quote missycutie 13-7-2021 07:05 PM
ha3.. kreatif betul ya..
Quote Meiizu 14-7-2021 12:58 AM
Oiii jgnlah pulaukan slangor
Bukan kitorang yg nak kluar msia.
Selatan tu yg nak sgt

Percayalah slngor pentingn utk ekonomi negara haaaa  gitu

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 08:35 PM GMT+8 , Processed in 0.076871 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top