CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Anda Stres? Jom Beli Kata-kata Semangat 20sen Je, Sold Out Pula Tu

13-7-2021 08:18 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 1962| Komen: 7|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Dalam situasi pandemik dan krisis politik yang huru-hara di Malaysia, masih ada benda yang boleh membuat ketawa, atau sekurang-kurangnya tersenyum bagi meredakan ketegangan.



Dalam situasi pandemik dan krisis politik yang huru-hara di Malaysia, masih ada benda yang boleh membuat ketawa, atau sekurang-kurangnya tersenyum bagi meredakan ketegangan.

Seorang pengguna Twitter telah memuat naik beberapa akaun yang menjual kata-kata semangat di platform jual beli.



Foto :Twitter


Kata-kata semangat tersebut adalah dikhususkan kepada mereka yang memerlukan sesuatu untuk memotivasikan diri sendiri atau sebagai hiburan.

Serendah 20 sen sehingga RM1, ternyata jual beli ini sangat laku keras!



Foto : Twitter

Setelah menyaksikan ianya semakin laris, muncul beberapa penjual yang turut memperdagangkan kata-kata semangat. Manakala peniaga asal sudah pun menjual hampir 500 unit sehingga habis licin!


Foto : Twitter

Nampak comel dan kreatif. Ternyata ia mampu membuatkan ramai yang tersenyum dengan emoji dan kata-kata semangat ini. Ada yang pernah membelinya? - CARI
1

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Tinot7 13-7-2021 09:13 PM
Apa kata2 semangat yg org slalu dambakan?
Quote matchstick 13-7-2021 10:02 PM
Kata2 semangat tu exclusive utk setiap customer je ke..dh sold out tu maksudnya seller tak copy paste jual kata2 semangat yg sama utk customer lain2 la kan..
Quote nakkomenjugak 13-7-2021 11:23 PM
macam2 hal. suka hati la dek non
Quote CikYaYaYa 14-7-2021 09:08 AM
apa-apa jelaaa jangan jual orang sudahh
Quote darkershadow 15-7-2021 06:00 PM
haahah macam best jer ni
Quote heythere123 31-7-2021 07:21 PM
kreatif ya. Takpe la, asal tak jual bukan2, kita alright je
Quote heythere123 31-7-2021 07:22 PM
mungkin boleh cuba beli kejap lagi dekat shopee

Lihat semua komen(7)

Kategori Berkaitan

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 02:16 AM GMT+8 , Processed in 0.068260 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top