CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Guna Straw 'Ajaib' Ini Boleh Hilangkan Sedu?

25-6-2021 12:05 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 1479| Komen: 8

Description: Sejenis straw minuman dinamakan HiccAway dicipta khas untuk menghilangkan masalah sedu dengan pantas, lapor Oddity Central, kelmarin.
Sejenis straw minuman  dinamakan HiccAway dicipta khas untuk menghilangkan masalah sedu dengan pantas, lapor Oddity Central, kelmarin.

Digambarkan sebagai alat penyedut minuman dan telan paksa, HiccAway pada  adalah sejenis plastik khas  direka untuk menghilangkan simptom sedu dengan segera.



Kredit foto: Live Science

Menurut kajian terbaharu, alat berbentuk L itu  hampir 92 peratus berkesan merawat masalah sedu.

Cara menggunakan HiccAway adalah hanya menghirup air daripada gelas menggunakan straw itu bagi menghilangkan sedu hampir serta-merta.

Sedutan kuat diperlukan bagi menghirup air melalui alat tersebut.

Pakar Neurointensivis dari Pusat Sains Kesihatan Universiti Texas di San Antonio, Dr. Ali Seifi, mencipta HiccAway yang diinspirasikan daripada sudu aiskrim McFlurry anaknya.

“Ia berfungsi dengan pantas dan kesannya bertahan selama beberapa jam,” kata Seifi.




Tambahnya, asas fungsi HiccAway adalah ia membuatkan otak kita terlupa untuk menghidupkan diafragma yang mendorong simptom sedu.

HiccAway boleh didapati di pasaran pada harga AS$14 (RM58). 


Sumber: Harian Metro

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote JokesCop 25-6-2021 12:21 PM
Straw berlubang 2 tempat rm 58?
Hahahaha
Quote mbhcsf 25-6-2021 12:30 PM
creative , ye wow ilham Dr Ali seifi ni dapat  menarik, dia observed anak dia makan mcflurry je ...then tingggg eurekaaa...
Quote Artemesiaa 25-6-2021 01:38 PM
Menarik juga benda ni boleh dicuba
Quote Lengkong 25-6-2021 02:00 PM
Wowww.. ...ada duit lebih boleh beli


Quote any42 26-6-2021 03:30 AM
sbb L shape tu ke mmbantu. Klau pkai straw gabak yg guna mnum air bubble tu xbley ke kot la bkesan.

Mahal nau nk bli straw sedu
Quote cariplease 26-7-2021 09:48 PM
Oh ok menarik tapi tak beli kot
Quote heythere123 31-7-2021 05:50 PM
kalau function, apa salahnya beli kan
Quote heythere123 31-7-2021 05:51 PM
meols punya hiccup memag payah nak berhenti kalau dah datang. Macam2 cara dah try, tapi kadang jadi kadang tak jadi

Lihat semua komen(8)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 08:00 AM GMT+8 , Processed in 0.067638 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top