CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Antarabangsa Lihat artikel

IU Beli Penthouse Bernilai RM48 Juta

2-6-2021 09:44 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 8450| Komen: 48

Description: Pelakon dan penyanyi popular Korea Selatan IU dilaporkan membeli sebuah rumah jenis penthouse bernilai $11.7 juta atau kira-kira RM48 juta.
Pelakon dan penyanyi popular Korea Selatan IU dilaporkan membeli sebuah rumah jenis penthouse bernilai $11.7 juta atau kira-kira RM48 juta.

Seperti dipetik Allkpop, pelakon Kdrama Hotel De Luna ini membeli unit baharu di Eterno Chungdam di Seoul.




Kediaman itu merupakan kompleks yang baru dalam pembinaan dan dijangka siap sepenuhnya pada Disember 2022.

Pelakon itu dikatakan membuat permohonan untuk tinggal di kediaman berkenaan yang dianggarkan seluas 243 meter persegi.


Dia juga dilaporkan sudah menjual vila miliknya di Bangbaedong selepas tujuh tahun dibeli. -CARI

Sumber: mStar Online
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (6 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote naina 2-6-2021 09:46 AM
Cmne lah rupa penthouse 48juta ya..
Quote Carcosa 2-6-2021 09:50 AM
Edited by Carcosa at 2-6-2021 09:52 AM

Meols ni, jarang lah nak minat retis2 ni, apatah lagi retis Kpop. Tapi, meols ada tertengok rancangan kat Netflix ni. Ada sorang retis senior Korea buat ala2 Airbnb kat villa dia. Then tiberrr si "IU" ni kena dtg, and jadi assistant lah kat villa tu. Dia kena basuh pinggan, masak2, kemas rumah, and tolong org2 yg dkt situ.
Ya ampunnnnn, baiknya si IU niiiiii. Me'ols terus suka yach. Baik and lembut gila. Ok tu je nak ckp
Quote dudaberhias 2-6-2021 09:54 AM
penthouse memang mahal2... banyak kemudahan sebenarnya bukan sekadar sebab penthouse tu saja...

dan best sebab paling atas dan paling mewah... dato sri rozita pun salah sorang yang duduk penthouse...

tapi jujur iols nak kata ianya tiada beza dengan rumah biasa yang harga 10x lagi murah...

interior ke apa semua sama je macam rumah biasa... cuma ye la tak dapat tengok bandar dari puncak atas bangunan...

tapi iols syak dia beli untuk retirement nanti... memang kalau dah retire seronok tau duduk penthouse atau condo berbanding rumah landed...
Quote friedfishsoup 2-6-2021 10:00 AM
Salah bod encik wartawan, sama mcm thread Naomi Campbell sampai skrg masih ada kat bodgos
Quote fahdramli 2-6-2021 10:02 AM
Carcosa replied at 2-6-2021 09:50 AM
Meols ni, jarang lah nak minat retis2 ni, apatah lagi retis Kpop. Tapi, meols ada tertengok rancanga ...

Citer apa, boleh I tengok, I gigih mengisi masa  senggang ni
Quote kechikchomel 2-6-2021 10:03 AM
macam salah bod je ni?
tak pe lah, iolss nakkkk jugak komen. iolss suka tengok dia berlakon dalam Hotel Del Luna tu. menyingaaa je sepanjang masa

dia ni dulu orang susah. sekarang dah hidup senang, rezeki dia la. tak pernah lak dengar gossip tak best pasal dia.
Quote miszclassique 2-6-2021 10:04 AM
Cheongdam memang tempat orang kaya, i tau pun dari cerita Cheongdamdong Alice... Siapa dapat beli property dekat cheongdam tu mmg dipandang tinggi sbb mahal
Quote nazzse 2-6-2021 10:05 AM
Edited by nazzse at 2-6-2021 02:43 AM
Carcosa:    Edited by Carcosa at 2-6-2021 09:52 AM  Meols ni, jarang lah nak minat retis2 ni, apatah lagi retis Kpop. Tapi, meols ada tertengok rancangan kat Ne ...

Hyori tu diva sebelum diva2 kpop yg baru ni lahir. Berani theyols nak buat teruk dgn Hyori ni. Situ jgk kena bambu...hahaha

Iols minat Hyori tu sbb tak fake. IU ni tak suka sbb iols rasa di fake selama ni, tapi lepas tgok dlm tu dah ok dah sikit. IU mmg well known lembut pun & dia naik dengan bakat, bukan kontroversi or being sexy.
Mcm Taylor swift versi korea la.
Quote kechikchomel 2-6-2021 10:08 AM
miszclassique replied at 2-6-2021 10:04 AM
Cheongdam memang tempat orang kaya, i tau pun dari cerita Cheongdamdong Alice... Siapa dapat beli pr ...

iolss tau Gangnam je, dgn Ssangmun-dong (citer Reply 1988)

Quote miszclassique 2-6-2021 10:10 AM
kechikchomel replied at 2-6-2021 10:08 AM
iolss tau Gangnam je, dgn Ssangmun-dong (citer Reply 1988)

Gangnam ni lebih kurang mcm daerah kot sbb cheongdam tu pun under gangnam hehe so memang property kat gangnam ni untuk orang2 kayooo sahaja kesimpulannya
Quote addina 2-6-2021 10:19 AM
Edited by addina at 2-6-2021 10:20 AM
Carcosa replied at 2-6-2021 09:50 AM
Meols ni, jarang lah nak minat retis2 ni, apatah lagi retis Kpop. Tapi, meols ada tertengok rancanga ...

cite dkt nexflix tu diorg buat dkt rumah lama hyori lee dkt jeju.

one of nama besar dkt korea utk 1st generation masa in group n solo in 2nd generation kpop.

ada 2 season cite tu, y season 1 iU dtg jd housekeeper dkt rumah hyori tu. y 2nd season ada yoona SNSD & park bogum.

sori ya mencelah, tp i mmg peminat hyori ni

Quote sleepandream 2-6-2021 10:21 AM
IU ni dolu masa iols pegi korea circa 2012/2013 gitu memanjang dekat billboard gambar sheols sajork... muka sheols sebesar2 alam dekat bas seoul sana...

Quote sleepandream 2-6-2021 10:25 AM
addina replied at 2-6-2021 10:19 AM
cite dkt nexflix tu diorg buat dkt rumah lama hyori lee dkt jeju.

one of nama besar dkt korea  ...

ala2 cite family outing ke chuols?
iols dah lama tak layan variety show korea ni...
Quote addina 2-6-2021 10:35 AM
sleepandream replied at 2-6-2021 10:25 AM
ala2 cite family outing ke chuols?
iols dah lama tak layan variety show korea ni...

cite dia hyori & sangsoon buat rumah diorg jd konsept B&B and mcm nk intro leasure life punya konsep dkt rakyat korea. hyori nama besarkan, so kebanyakkan y apply & dtg tu mmg peminat hyori. IU tu kira mcm part time y tlg2 keje rumah hyori & sangsoon. diorg tunjuk jgk side iu y clumsy n comel2,bonding hyori dgn iu. diorg siap release lagu sesama.

tp now hyori & sangsoon dh pindah n jual rumah diorg tu sbb transpasser ramai. siap jd tour spot rumah diorg tu klu pegi jeju.



Quote Tunan 2-6-2021 10:38 AM
nazzse replied at 2-6-2021 10:05 AM
Hyori tu diva sebelum diva2 kpop yg baru ni lahir. Berani theyols nak buat terul dgn Hyori ni. Sit ...

i salah serg yg suka gt Hyori ..dulu2
Quote Tinot7 2-6-2021 10:53 AM
Byknya duit IU..
Quote edayildiz 2-6-2021 11:00 AM
salah bod ni tp nl komen jgk..nape i tgk iu ni mcm ada mslh..giteww
tp i suka gak dia..
Quote codenamedream 2-6-2021 11:02 AM
42juta cash
Retis2 korea kaya gila pun x kaki show off kat IG.  
Biasanya estate agent yg suka suap info kat paper kalau retis beli rumah.

Retis Malaysia..  (Double dot ala nektini)
Quote slyfynx 2-6-2021 11:03 AM
Jap, ni bod gosip tempatan kan.
IU ni retis tempatan ke?
@CARI-MRO?
Die beli kat Malaysia ke?
X kan.
Pe kes bukak thread kt sini

Lihat semua komen(48)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:34 AM GMT+8 , Processed in 0.084093 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top