CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Ukur Baju Di Badan Sendiri" - Cef Wan Muak Sandiwara Bermuka-muka

18-4-2021 01:54 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 9107| Komen: 31|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Sebagai rakyat Malaysia, Cef Wan tidak terlepas memerhati situasi politik semasa dan tidak teragak-agak memberi komen pedas kepada golongan tertentu sebelum ini.



"I really dont understand how some one at all this high level can mencuri dan menipu lepas itu boleh memberi balik untuk urusan-urusan kebajikan to make others believed mereka ini tak mungkin PENIPU."


Sebagai rakyat Malaysia, Cef Wan tidak terlepas memerhati situasi politik semasa dan tidak teragak-agak memberi komen pedas kepada golongan tertentu sebelum ini.

Terbaharu, status yang dimuat naik di laman Instagramnya mengulas mengenai sikap manusia yang tamak, kedekut, gilakan harta, pangkat, darjat dan juga kuasa.


Bagi Cef Wan, sikap manusia yang tidak pernah cukup dengan apa yang ada ini membuatkan mereka sanggup melakukan apa sahaja biarpun terpaksa mengambil yang bukan hak.


Foto :IG

Baginya, semuanya adalah sandiwara dunia dengan ramai yang berebut-rebut menunjukkan kekayaan masing-masing walhal itu adalah wang haram. Jika tidak, masakan segelintir turun naik mahkamah pun masih lagi sanggup bergelumang dalam politik. Semuanya kerana harta dunia.


Dalam status sama, Cef Wan turut menyelitkan perbualannya dengan pemilik syarikat yang mahu menukar langsir rumahnya. Menurut pemilik itu lagi, langsir perlu ditukar setiap tiga tahun sekali. Ianya membuatkan dia terkejut.

"Tapi nak ganti boleh juga but i must forgot all the urusan kebajikan saya tiap-tiap tahun untuk ganti langsir rumah saya lah."


Foto : IG

Kata kuncinya, ukur baju di badan sendiri. Jadi, jika mampu tiada salahnya, cuma janganlah mengambil hak orang lain. Bagi Cef Wan sendiri, kemewahan yang ada pada dirinya akan dipanjangkan rezeki tersebut kepada orang lain. 

Jadi, siapakah Penipu yang dimaksudkan Cef Wan? - CARI


2

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (3 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sharlenetexas 18-4-2021 01:57 PM
Tokwan check juga friend circle rina.
Tengok tamak ke tak.

Quote rainbowrainz 18-4-2021 01:57 PM
Iols duk tepi dulu
Quote aint 18-4-2021 02:10 PM
tokwan tokwan..  hishhh... nk tumpang glamor gak ker... maklumla agak sendu 2 3 menjak ni...

kalo takat statement camtu, iols pun bole up... saja kan  nak create diversion dr kes rina ..
Quote riyadhK 18-4-2021 02:13 PM
Yg komplen rumah gavin langsir tak bertukar tu sape eh Tok?
Quote tagas 18-4-2021 03:03 PM
Edited by tagas at 18-4-2021 03:06 PM

rajin lak tok wan merempan

dua 3 hari nih

nak divert issue ler tue
ke mmg hari2 dia merempan

tp tak dpt di timeline by wartawan2 sampah
Quote LadyCarefree 18-4-2021 04:06 PM
aint replied at 18-4-2021 01:10 PM
tokwan tokwan..  hishhh... nk tumpang glamor gak ker... maklumla agak sendu 2 3 menjak ni...

kalo ...

Sendu? Like how.
Quote LadyCarefree 18-4-2021 04:07 PM
tagas replied at 18-4-2021 02:03 PM
rajin lak tok wan merempan

dua 3 hari nih

Hari2 pun ada je cuma lately rajin pulak org buka thread dia kat porem ni.
Quote sarah82 18-4-2021 04:25 PM
Apa kaitan dgn tukar langsir? Ka aku blur sangat ni
Quote sleepandream 18-4-2021 04:39 PM
kerajaan melayu isle ni siap ada iklan raya judi yach...
kes bodyguard kene pukul sbb puasa pun bukan isu perkauman katanyehhh...
meanwhile kes adib bomba jawi 3 mukasurat semua dah setel katanya
Quote addved 18-4-2021 05:27 PM
Ukur baju di badan sendiri ......
Quote Knowlee 18-4-2021 05:49 PM
sarah82 replied at 18-4-2021 04:25 PM
Apa kaitan dgn tukar langsir? Ka aku blur sangat ni

Don't worry, I pun tak faham... Kahkahkah
Quote sarah82 18-4-2021 06:29 PM
Knowlee replied at 18-4-2021 05:49 PM
Don't worry, I pun tak faham... Kahkahkah

Hahahaha.. Tu la.. X faham sampai ke sudah apa yg dikaitkan dgn langsir
Quote kuchibambam 19-4-2021 08:44 AM
chef wan.. oh chef wan..
Quote rhea85 19-4-2021 08:52 AM
terpaling profesor serba tau semua ni nak mengomen dan mengulas
Quote newyork 19-4-2021 08:57 AM
Bunyi mcm hentam Jibby ja..
Quote Rogue98 19-4-2021 08:59 AM
Alaaaa kalau tak mampu nak tukar langsir harga ribu2 tu tak payah nak kaitkan orang lain lah . Sape suruh beli rumah besar 3 tingkat harga 3/4 juta nak tukar langsir yg dah 7 tahun pun berkira? Eh...bukan dulu dia komplen Gavin tak tukar langsir ke? Hahahahah....  
Quote skinsandstars 19-4-2021 09:15 AM
dia justify kenapa dulu dia bising gavin tak tukar langsir kot..
Quote tipah89 19-4-2021 12:16 PM
apo dia bebel panjang2 satu haram pun aku xpaham
Quote BicaraHatiku 19-4-2021 12:19 PM
sarah82 replied at 18-4-2021 04:25 PM
Apa kaitan dgn tukar langsir? Ka aku blur sangat ni

Hhahah...kes bekas menantu ler.. Tu belom cerita cercaan baju wedding si memey yg baru keluar dri washing machine.

Yang baju kedut2 tu jugak yg kekal khennnn.

Lihat semua komen(31)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-5-2022 09:30 AM GMT+8 , Processed in 0.081016 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top