CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

10 Rumah paling termewah di dunia

5-4-2021 03:42 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 3405| Komen: 17|Original author: Raline

Description: Rumah itu adalah bahagian yang tidak dapat dipisahkan dalam kehidupan manusia. Tanpa rumah, mustahil bagi manusia untuk hidup dalam kedamaian atau keselesaan di du ...


Rumah itu adalah bahagian yang tidak dapat dipisahkan dalam kehidupan manusia. Tanpa rumah, mustahil bagi manusia untuk hidup dalam kedamaian atau keselesaan di dunia ini. bahkan ada sebilangan orang yang terdesak untuk tinggal di sebuah rumah yang hanya mempunyai dinding kadbod.

semua itu mereka lakukan semata-mata untuk mendapatkan tempat tinggal yang dapat mereka gunakan untuk berlindung dan berlindung dari pelbagai jenis cuaca yang ada di bumi ini. Tetapi tahukah anda bahawa ada beberapa rumah yang mempunyai nilai dan kemewahan yang tiada tandingan di dunia.? dan berikut adalah senarai 10 rumah teratas yang paling mewah di dunia oleh Berita Sepuluh Teratas ...


1. House Court yang dikemas kini dengan harga $ 117,000,000

Rumah itu, yang dikatakan lebih besar dari Istana Buckingham, memiliki luas sekitar 58 hektar (230,00 persegi). Di dalamnya terdapat 103 bilik, 3 kolam renang dan 1 gelanggang labu tepat di depan bangunan rumah. Rumah mewah dengan cat putih ini terletak di kampung Windlesham di Surrey, England




2. Istana Dracula dengan harga $ 80,000,000

Rumah ini, yang terletak di sempadan antara Transylvania dan Wallachia, pada awalnya merupakan kubu. Kemudian, seiring berjalannya waktu, orang-orang di sekitar bangunan menyebutnya Istana Dracula (istana Dracula) kerana bentuknya yang unik seperti kediaman Dracula dalam beberapa filem box office dunia,



3. Fleur De Lys Mansion dengan harga $ 125,000,000



Rumah satu ini adalah salah satu rumah mewah yang terletak di Beverly Hills Mansion. Dibina pada tahun 1990 dengan jangka waktu kerja hingga 5 tahun, rumah yang diilhamkan oleh istana Louis XIV ini mempunyai hiasan dalaman yang dilapisi emas 24 karat.

4. Maison de I'Amitie dengan harga $ 125,000,000

Rumah di pesisir ini dimiliki oleh Donald Trumpt. Berdiri di kawasan seluas lebih kurang 60,000 kaki persegi, rumah ini mempunyai 18 bilik, paviliun mewah dan tempat khas untuk bermain tenis.




5. Aaron Spelling's Manor dengan harga $ 150,000,000

Rumah ini juga dikenali sebagai Manor. Terletak di kejiranan Holmby Hills di Los Angeles, California. Dibina pada tahun 1988, ia merupakan rumah terbesar di kejiranan Los Angeles City.



6. Hala Ranch dengan harga $ 135,000,000

Rumah yang mempunyai keluasan kira-kira 380,000 meter persegi itu terletak di kawasan utara Aspen Colorado. Rumah itu, yang dibina pada tahun 1991, pernah menjadi salah satu rumah termahal di Amerika Syarikat menurut sebuah majalah di negara itu.



7. Vila Victoria Elena Franchuk dengan harga $ 161,000,000



Rumah ini terletak di Kengsinton, London dan mempunyai 5 tingkat dan 10 bilik tidur di dalamnya. Memiliki kolam renang yang berada di dalam rumah dan juga bilik mempunyai rasa panik dan hak milik. pawagam swasta.

8. Penthouse di One Hyde Park dengan harga $ 160,000,000



One Hyde Park adalah salah satu kompleks kediaman dan pangsapuri terbesar di London, England. Dibina di atas tanah seluas kira-kira 35.800 meter persegi dan mempunyai lebih kurang 86 unit harta tanah kediaman dengan harga kira-kira 20 juta pound.

9. Mansion William Randolph Hearst dengan harga $ 165,000,000



Hearst Mansion adalah sebuah rumah besar yang terletak di Pantai Tengah California, Amerika Syarikat. Rumah itu, yang direka oleh arkitek Julia Morgan antara tahun 1919 dan 1947, mempunyai diskotik dan pawagam mini di dalamnya.

10. Antila bernilai $ 1,000,000,000

Rumah ini dimiliki oleh Mukesh Ambani, seorang ahli perniagaan terkemuka dan jutawan dari India. Mempunyai total 27 tingkat dengan setiap biliknya sangat luas. Sebenarnya, Antila ini mempunyai garaj yang boleh memuatkan sehingga 150 buah kereta.




Itulah senarai 10 rumah paling mewah di dunia. Walaupun mungkin rumah kita tidak semahal rumah di atas. Apa yang jelas, pastikan rumah yang kita tinggali dapat memberikan keselesaan dan keselamatan kepada setiap penghuni, rakan-rakan ..  
Terima kasih. Semoga bermanfaat. . .


Sumber : http://topsepuluhnews.blogspot.com


2

Bagus
2

Marah
3

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (13 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote yebit157 2-4-2021 12:12 PM
istana dracula tu ada orang duduk ke?
Quote Lengkong 4-4-2021 09:06 AM
Dalam sehari tuan rumah sempat bergerak ke ruang mana je ye..


Quote Cece1234 4-4-2021 11:02 PM
Teruknya translation..Bilik yg mempunyai rasa panik dan hak milik tu amende?
Quote Cece1234 4-4-2021 11:02 PM
Lengkong replied at 4-4-2021 09:06 AM
Dalam sehari tuan rumah sempat bergerak ke ruang mana je ye..

Kalo ada org menyorok dlm rumah dia pun mmg xde sape tau kot..
Quote malaygirl 5-4-2021 03:15 PM
Rumah besar2 gini mesti orang gaji pun ramai gile
Quote ashk4nn 5-4-2021 05:22 PM
dah paling..ter lagi.. {:cryrun
Quote songhara1226 5-4-2021 07:23 PM
Lahh rumah si Alip Syukriak x tersenarai ke???
Quote kuchibambam 6-4-2021 02:04 AM
Istana dracula..i want to go there..nak rasa tido kat situ..
Quote AyaqMeloSuam 6-4-2021 02:26 AM
Lengkong: Dalam sehari tuan rumah sempat bergerak ke ruang mana je ye..

Bilik dia ja la kot gamaknya.. cukup.. hahahaaa
Quote siputpepel 6-4-2021 07:54 AM
Wow, besarnya rumah. Rumah yang 100 bilik tu lagi la.
Quote kakakpositifker 6-4-2021 08:05 AM
Lagi best kalau letak semua properties tu nama owner rumah tu juga.
Quote kuihbakar 6-4-2021 08:35 AM
Menarik info ni
Quote putput 6-4-2021 09:27 AM
besar amat pun tak pergi mana pun ko balik kerja terus ke dapur atau bilik tidur
Quote tipah89 6-4-2021 10:20 AM
istana dracula tu ade orang duduk ke
Quote bedahmulutpuaka 16-8-2021 11:26 PM
rumah camni..confirm lah ternak hantu setan..
Quote LautBiru52 21-8-2021 12:11 AM
Rumah sampai beratus bilik. Setahun 3 4 kali je sempat tido dlm setiap bilik tu
Quote iena_jr 22-8-2021 04:23 AM
Seram kalau semua outstation ko tinggal soramg walau ada maids

Lihat semua komen(17)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 09:10 AM GMT+8 , Processed in 0.079551 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top