CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Bagusnya kau dik" Anak Erra Fazira dapat pujian ramai, pakai pelitup muka di majlis Neelofa

29-3-2021 02:55 AM| Diterbitkan: bubuk_bearbear| Dilihat: 14414| Komen: 87

Description: Disaat orang ramai masih lagi bercerita mengenai penyatuan hati dan keindahan konsep majlis perkahwinan selebriti popular Neelofa dan



Disaat orang ramai masih lagi bercerita mengenai penyatuan hati dan keindahan konsep majlis perkahwinan selebriti popular Neelofa dan pasangannya, PU Riz, tular pula isu panas yang mempersoalkan mengenai pematuhan prosedur operasi standard (SOP) di majlis tersebut kerana dilihat tiada penjarakan sosial serta tetamu yang hadir juga tidak memakai pelitup muka.

Akibatnya, pihak polis telah membuka kertas siasatan selepas dakwaan tersebut kecoh diperkatakan di media sosial.

Disebalik isu panas itu, anak Erra Fazira dan Engku Emran iaitu Engku Aleesya pula mencuri perhatian warganet ketika sesi bergambar di majlis itu.

Apa yang menariknya, sebuah video yang dimuatnaik oleh @irania.mohamed di aplikasi TikTok memaparkan hanya Engku Aleesya seorang sahaja yang memakai pelitup muka ketika bergambar di kalangan ahli keluarga.




"Dalam ramai-ramai, anak Erra Fazira yang pakai pelitup muka. Sangat menjaga SOP, tindakan yang bagus adik!" tulis irania.mohamed dalam kapsyen videonya.

Rakaman video tersebut meraih hampir 21, 000 tanda suka serta 700 komen yang rata-rata memuji tindakan kanak-kanak yang berusia 12 tahun itu.


Walau bagaimanapun, ramai dikalangan warganet menegaskan bahawa rata-rata tetamu yang berada di majlis tersebut adalah dikalangan ahli keluarga terdekat sahaja, jadi isu pematuhan SOP sepatutnya tidak timbul.

Terdahulu, Engku Emran Engku Zainal Abidin iaitu bapa Aleesya telah berkahwin dengan kakak Neelofa, Noor Nabila pada 19 Mac lalu dan secara tak langsung, Neelofa kini telah bergelar emak saudara kepada Aleesya.


Bagus

Marah

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

ADVERTISEMENT

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Normabaru 29-3-2021 04:35 AM
BS nyeeeee lahai.. Si rocik crystan kensapotary ntah cmne eja tu sume sefamily since when? dr Zul menteri wilayah pon mai.. Celah mana hanya family??
Quote dudaberhias 29-3-2021 04:54 AM
Normabaru replied at 29-3-2021 04:35 AM
BS nyeeeee lahai.. Si rocik crystan kensapotary ntah cmne eja tu sume sefamily since when? dr Zul me ...

ejaan betul dia teh chrysanthemum tak silap...

btw awal yach kaka bangun harini... nisfu syaaban gittew khen...
Quote Normabaru 29-3-2021 04:58 AM
dudaberhias replied at 29-3-2021 04:54 AM
ejaan betul dia teh chrysanthemum tak silap...

btw awal yach kaka bangun harini... nisfu syaaba ...

Hahaha... Salam kaka duda

iya.. Marilah kita selawat byk2 today.. Meraikan malam nisfu syaaban.. Harap reputs cari boleh share pasal bulan syaaban dan kebaikan dalamnya. Sudah2 la cerita kehebatan dan bermegah dgn majlis nikah yang tak seberapa ni.. Tak datang pekdah pon.. Muak daHuhu
Quote roserouen 29-3-2021 05:40 AM
Sampai puasa la kot kena mengadap cerita family depa ni. Haish
Quote che-cikL 29-3-2021 05:44 AM
roserouen replied at 29-3-2021 05:40 AM
Sampai puasa la kot kena mengadap cerita family depa ni. Haish

Puasa tahun depan pun tak tentu habis lagi ini sinetron
Quote mrsbale 29-3-2021 06:00 AM
Well done, elsa
This week dah start term break, dah blh spend more time wth her mom kot eh. Hopefully
Quote kiah78 29-3-2021 06:43 AM
Bagus Elsa. Mesti mom proud. Just be yourself.
Quote Lengkong 29-3-2021 06:54 AM
Tak jemu tengok anak erra, sedap mata memandang.


Quote TerataiMelur02 29-3-2021 06:59 AM
Cantik elsa... LMK sila ke tepi
Quote rbmy 29-3-2021 07:24 AM
teruslah tunduk ke bumi Aleesya. teruslah low profile..
semoga aleesya dilindungi dan dirahmati Allah.
Quote Raman 29-3-2021 07:29 AM
Malula orang besar bila budak lagi elok ikut peraturan
Quote dudaberhias 29-3-2021 07:32 AM
yang pasti tangga pentas tu licin... sampai laki mamazat nak terjatuh... neelofa pun nak terjatuh dan sian kilafairy yang betul2 terjatuh jadi mangsa sampai berdarah kaki...

iols syak mamasabariah yang sapu marjerin buttercup dekat tangga pelamin Jah sebab tak di jemput setelah sudah bertungkus lumus kambuskan produk2 si mamazat tu...
Quote damian_lee 29-3-2021 07:35 AM
Muka anak erra ni mcm artis indo
Chelsea Islan

Cantik
Baguslah dik
Semoga tak kena virus barbar sskjp
Quote jalfa 29-3-2021 07:36 AM
Iols rasa dia segan sbb tu malas nak turunkan mask tu... dok dlm kelompok org yg dia tak kenal and yess fizikal dia besar tp dia baru 12 tahun ya...so mask membantu dia mengwhoayuskan org
Quote melinda_kerr 29-3-2021 07:40 AM
Susah la geng bunian ni.... diaorg je betul.
Quote Tinot7 29-3-2021 07:50 AM
Baguih adik EA.. jadi teladan kpd yg lain.. hehe
Quote LauraRichis 29-3-2021 07:53 AM
Pakai mask pun bertiang si lemak kena tggl dgn anak ratu
Quote awenda507 29-3-2021 08:08 AM
Bagus..jaga diri sendiri dgn patuhi sop dik elsa
Quote PinkyPie 29-3-2021 08:11 AM
Macam muka tg Jihan plak dah

Lihat semua komen(87)

ADVERTISEMENT


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

11-8-2022 07:04 AM GMT+8 , Processed in 0.506030 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top