CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Zed Zaidi Bengang Kena ‘Troll’, Dituduh Cadang Adakan Karnival Jom Heboh

3-3-2021 12:14 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 2144| Komen: 2

Description: Pelakon Zed Zaidi yang juga merupakan Presiden Persatuan Seniman Malaysia meluahkan rasa bengang dengan tindakan segelintir pihak tidak bertanggungjawab yang menyiarkan berita palsu mengenai dirinya.
Pelakon Zed Zaidi yang juga merupakan Presiden Persatuan Seniman Malaysia meluahkan rasa bengang dengan tindakan segelintir pihak tidak bertanggungjawab yang menyiarkan berita palsu mengenai dirinya.


Menerusi entri di laman Instagramnya, Zed atau nama sebenarnya, Rozaidi Jamil, 41, memuat naik satu gambar dengan tajuk 'Zed Zaidi mahu Liga Bola Sepak Malaysia ditunda bagi memberi laluan untuk Karnival Jom Heboh'.

Pihak terbabit turut menyalahgunakan logo sebuah syarikat media pada artikel palsu berkenaan seolah-olah Zed tidak sensitif dengan keadaan isu semasa apabila menyarankan penganjuran sebuah karnival hiburan di kala negara masih berdepan dengan masalah pandemik Covid-19.


Foto: IG

"Pandai orang buat fake news ni. Ni bukan aku buat tau, interview dengan Metro pasal benda ini pun tiada.

"Ni saja orang nak troll aku takpe aku adjust sikit, TV3 tak pakai nama Jom Heboh lagi, dia pakai Sure Heboh," katanya.

Susulan penyebaran berita palsu itu, Zed menjelaskan dia telah menerima pelbagai kecaman daripada netizen yang percaya itu adalah kata-kata yang keluar daripada mulutnya.

Namun, dia tidak menyalahkan mana-mana pihak yang memberikan komen tersebut kerana mereka turut menjadi 'mangsa' apabila termakan fitnah pihak berkenaan.



"Tapi yang geng-geng komen ini pun mengecam aku pasal artikel ni pun, mereka tak salah sebab mereka termakan fitnah jadi tak mengapa aku maafkan orang yang komen menghina aku ni.

"Tapi yang mana ikhlas menghina tu boleh cari aku di akhirat nanti," katanya.



Zed juga turut mengingatkan penggendali laman berita fitnah itu untuk berhati-hati dalam menyebarkan cerita dengan memberi contoh sebuah portal media yang baru-baru ini telah dikenakan denda sebanyak RM500,000 gara-gara komen yang ditinggalkan seorang pembaca di laman web mereka. -CARI

Sumber: mStar Online

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote rajamoney 3-3-2021 01:04 PM
sikitnya follower dia

jom jom jom jom

jom cebok cebok
Quote Redmyvi 3-3-2021 01:18 PM
apakah fungsi persatuan seniman ni sebenarnya ??

Lihat semua komen(2)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-1-2023 06:53 AM GMT+8 , Processed in 0.070553 second(s), 32 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top