CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Video@CARI Gaya Hidup Lihat artikel

Grab Bantu Mereka Yang Terkesan Covid-19 Jana Pendapatan

28-1-2021 01:55 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 72757| Komen: 14

Description: Hampir semua perniagaan terutama peniaga kecil-kecilan terkesan apabila kebanyakan sektor ditutup berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Malah, ramai tertekan kerana hilang pekerjaan akibat pand ...

         Artikel Oleh Maly Rosli | Laporan Asal Oleh Maly Rosli | Video/ Suntingan Visual Oleh Lim Tse Ming| Suara Latar Oleh Maly Rosli


Hampir semua perniagaan terutama peniaga kecil-kecilan terkesan apabila kebanyakan sektor ditutup berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Malah, ramai tertekan kerana hilang pekerjaan akibat pandemik itu.

Grab bagai memberi sinar baru di saat getir dengan membantu mereka yang terkesan untuk menjana pendapatan bagi meneruskan kelangsungan hidup dengan menjadi penghantar makanan GrabFood. - CARI
493

Bagus
495

Marah
512

Terkejut
476

Sedih
490

Lawak
491

Bosan

Friends Rank (2957 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Ain_h 28-1-2021 02:17 PM
Betulll, tpi kepada pemandu grab hatihati
Quote irish_ieka 28-1-2021 08:13 PM
btl.. grab sgt membantu la utk yg dibuang kerja. dlu masa mengandung company suami buat vss. then husband bwk grab je nk tanggung perbelanjaan smpi beranak smntara nak dpt kerja lain. Alhamdulillah lepas anak lahir bertalu2 dpt offer kerja. kalau tkde grab kesian jgk time tu. jd skrg everytime beli atau naik grab/foodpanda slalu bg tips lebih kt diorg sbb we've been there and tau mcmana peritnya nak dptkan satu2 job tu
Quote nazzse 28-1-2021 08:17 PM
Sikit pun aku tak kesian dekat budak grab jahanam langgar kereta aku then lari. Sah2 langgar lampu merah nak salahkan org. Semoga ko mampus atas jalan raya.
Quote isseliparjepun 28-1-2021 08:51 PM
Kalau budak budak rider ni bawa makanan dalam hujan, kadang kesian tengok. Tapi betul la, salah 1 cara menjana pendapatan jugak. Kadang tu I seminggu sekali order juga makanan luar. Support peniaga dengan budak rider. Cuma harap budak rider bawak motor elok elok la. Risau tengol diorang menyelit nyelit tu.
Quote monreyes 28-1-2021 08:59 PM
aritu rider htr mknn ada penyakit kulit....adoiii
mohon grab n foodpanda ni nasihat lah rider dorang...
kaver lah sikit...
Quote emera 28-1-2021 09:27 PM
Ada sorg budak grab india, ambikkan order starbucks aku. Aku pesan kat dia, tolong ckp kat barista, pack elok2 sbb aku beli 3 air, kalau letak dlm tray 4 lobang, wajib tumpah. Budak tu ckp, barista dah pack dah. Tp tak pe, dia bawak slow2. Aku monitor dlm app, mmg betul slow dia bawak. Pas tu siap suruh check lagi. Dulu aku jenis bg tip cash. Nk bg duit kat dia, mcm drama sbb dia mati2 tak nak terima. Aku ckp aku bg cash tip kat semua rider. Skrg aku bg tip kat app tu je. Patuh SOP katanya.
Quote SayaSayangMama 18-3-2021 08:00 PM
Betul tp bawak moto tu elok elok la jgn la lawan arah jalan pening kepala iolss asik terkejut terkejut je.
Quote cystmex 18-3-2021 09:14 PM
Selalu rasa seram tengok budak budak rider ni bawa motor. Memanglah kejar job tapi hati hati. nyawa tu lagi penting.
Quote Chengyin123 4-5-2021 05:09 PM
Baguslah tengok ini , tpi kepada pemandu grab memang nak hati hati
Quote aiyaya2708 26-7-2021 07:21 PM
Semoga dipermudahkan segala urusan
Quote HongSoohyun 17-10-2021 03:39 PM
"Grab Bantu Mereka Yang Terkesan Covid-19 Jana Pendapatan"
You can understand difficult stories so easily. thank you.바카라사이트
Quote edayildiz 19-10-2021 06:11 PM
i naik grab jgk kdg2 kalau rasa mls nk drive..pergi ofis jer la..balik takpe tumpang menumpang
Quote edayildiz 19-10-2021 06:12 PM
tp xpernah lg order grab food..selalu panda jah..so far abam panda baik2
Quote cmf_premierleag 19-10-2021 06:24 PM
see...chinese jugak yg create jobs

Lihat semua komen(14)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-12-2021 01:22 PM GMT+8 , Processed in 0.082621 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top