CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

"Saya Kena Tutup Mulut Tempayan Ini" - Zahid

26-11-2020 03:43 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 2180| Komen: 4

Description: Bagi mengelakkan kekeliruan rakyat terhadap pendirian parti dalam soal kerjasama bersama parti lain, Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi berkata, dia harus menutup “mulut tempayan” dalam kalangan pemim ...
Bagi mengelakkan kekeliruan rakyat terhadap pendirian parti dalam soal kerjasama bersama parti lain, Presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi berkata, dia harus menutup “mulut tempayan” dalam kalangan pemimpin parti.


Katanya, dia tidak boleh menafikan bahawa pendapat yang berbeza-beza itu sememangnya wujud kerana tafsiran dan pendapat politik yang berbeza, dan perbezaan itu dapat diterjemah di dunia maya.


Kredit foto: SCMP

Namun, katanya, pendirian rasmi parti ialah yang dikeluarkan olehnya sendiri selaku presiden, dan juga setiausaha agung Umno, Ahmad Maslan.

“Kita mesti bersetuju untuk bersetuju, dan bersetuju untuk tidak bersetuju dalam membuat keputusan.

“Dalam hal itu, keputusan yang dibuat sama ada kenyataan itu datang daripada presiden atau setiausaha agung, itu ialah kenyataan rasmi.

“Tetapi, di kalangan pemimpin yang menggunakan pendapat peribadinya seolah-olah pendapat parti, dan secara yang terbaik, saya hendaklah menutup mulut tempayan ini,” katanya dalam wawancara bersama Malaysia Gazzete yang disiarkan semalam.


Dia menjawab soalan berkenaan kekeliruan yang timbul di kalangan rakyat berhubung kerjasama Umno dengan parti lain, akibat kenyataaan-kenyataan berbeza daripada pucuk pimpinan parti akhir-akhir ini.

“Saya memberitahu mereka, jawatan yang ada pada mereka menggambarkan pendapat peribadi itu adalah pendapat jawatan itu, dan jawatan itu mewakili parti.

“Oleh yang demikian, saya telah memberikan nasihat kepada mereka jangan mengelirukan rakan-rakan di akar umbi, yang menyebabkan kepelbagaian pendirian, seolah-olah Umno tak ada hala tuju.

“Sedangkan hala tuju bukan hanya terlontar dalam ucapan dasar presiden, tetapi juga dikongsi pelaksanaannya melalui proses pembuat keputusan yang telah saya sebut tadi,” katanya lagi.


Sumber: MalaysiaKini

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Saksi2 26-11-2020 03:55 PM
اللًٰهم صلى على محمد وعلى آل محمد وبارك وسلم
Quote c===8 26-11-2020 03:56 PM
tidak dpt ditutup mulut rakyat yg tak suka zahid ni
Quote husna_amal 27-11-2020 09:40 AM
Kena ugut dulu baru boleh tutup kot.
Quote Hahahaha_ 27-11-2020 10:52 PM
Politik lg..no komen

Lihat semua komen(4)

Kategori Berkaitan
Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 08:21 PM GMT+8 , Processed in 0.071465 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top