CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

IKEA Showroom Ada Sejadah, Netizen Memberikan Reaksi Positif

26-11-2020 02:43 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 4456| Komen: 23

Description: Mohammad Khalid ternampak butiran menarik di sebuah setup di cawangan Tampines IKEA pada Jumaat (20 Nov)



Mohammad Khalid ternampak butiran menarik di sebuah setup di cawangan Tampines IKEA pada Jumaat (20 Nov)

Loading FB Post...


Pereka IKEA tersebut menggantungkan 2 helai sejadah sebahagian daripada setup bilik tidur itu.

Warganet memberikan respons yang positif terhadap kecenderungan pereka itu.



Tak salah sebenarnya, lagi-lagi kalau sudah berkahwin kan.


Connie Tan, selaku pereka tersebut menerima pujian daripada warganet kerana keperinciannya.


Menurut warganet, ini bukan pertama kali IKEA membuat sedemikian. Syarikat tersebut telah membuat mock-up yang sama pada tahun lepas.


Dalam masyarakat berbilang agama seperti Singapura, rasa hormat terhadap kepercayaan yang berbeza memang tersemat dalam diri walaupun jarang diperkatakan.

Namun, penghargaan yang ditunjuk tetap dijunjungi.



Sumber : planb.sg



Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Perawankota 26-11-2020 02:47 AM
Kt msia punya showroom ada x
Quote Belibis 26-11-2020 06:53 AM
Kami warga porum berbilang bangsa bangga dengan ikea.
Quote Themilo 26-11-2020 07:42 AM
puas meols belek gambar yang first, tak nampak sejadah pun? hijab meols dah ditutup ke?

finally, scroll gambar kedua, baru nampak...
Quote Suchi 26-11-2020 08:37 AM
Oh Ikea singapore eh? Tapi apasal decor dia tak mcm tipikal ikea?
Wall kaler merah, perabot kaler gelap.
Nampak cam serabut plak.
Quote TalibanRock 26-11-2020 08:46 AM
kejap lagi ade la porumer "saya dan rakan berbilang kaum" menempel memuji menjunjung keperihatinan dan kesedaran org cina terhadap islam..kuikuikui
Quote husna_amal 26-11-2020 09:45 AM
Ok lah, dapat persepsi baik.
Quote mdhelmi 26-11-2020 09:46 AM
tgk gambar terbayang bilik akak aku kat kl
hiasan cantik penuh dlm bilik
ruang tinggal sikit
nk solat plak kiblat menyerong
solat la tersepit kat celah2 tu
yg badan besar sikit berlaga2 katil dgn almari  
Quote siputpepel 26-11-2020 10:50 AM
Good job!!
Quote kucingitam 26-11-2020 11:10 AM
ri tu kemain melaung boikot ikea sebab support lgbt..sekali letak sejadah terus jadi suci embun pagi..
Quote talapia 26-11-2020 11:22 AM
Themilo replied at 26-11-2020 07:42 AM
puas meols belek gambar yang first, tak nampak sejadah pun? hijab meols dah ditutup ke?

finally,  ...

uols.. tgk gambo yg first tu.. siap ada sejadah lusuh zaman iols sekolah lagi tu ha kaler biru bergantung kt dinding tu... cer tengok balik

Quote Themilo 26-11-2020 11:46 AM
talapia replied at 26-11-2020 03:22 AM
uols.. tgk gambo yg first tu.. siap ada sejadah lusuh zaman iols sekolah lagi tu ha kaler biru ber ...

owh ya, kat hujung, baru nampak... itu pun netizen sanggup zoom yach..
Quote Artemesiaa 26-11-2020 12:16 PM
Cantik lagi yang di Ikea KL dengan mengunakan perabut dan accessories yang sama
Quote Boomibulat 26-11-2020 12:31 PM
#islamtelahmenang
Quote Lagubestbest 26-11-2020 12:47 PM
confirm showroom je? ke betul2 dihuni pekerja lepas mall tutup? haha
Quote wnwa05 26-11-2020 03:03 PM
nampak tak kuasa membeli ditangan siapa?
Quote helicornia 27-11-2020 10:07 AM
baru nampak sejadah dah menggelupur semua
Quote Elle_mujigae 27-11-2020 12:14 PM
selalu berangan rumah sendiri nanti nak ada ruang solat pastu ada tempat khas untuk ambil wudhuk..

bestnya ada rumah sendiri kan
Quote tootii 27-11-2020 03:31 PM
dulu tak blh letak tapi skrg konsep local relevant .. kiranya showroom derang mcm ikut la apa yg rumah kat msia ni ada, derang akan letak kat showroom.  kipas, ekon, bath tub dll ..

tapi yg dtg ikea tu ramai jugak yg suka bertanya .. ada yg tanya , mana nak beli kipas , mana nak beli bath tub, mana nak beli itu ini yg ada kat showroom tu .. aku risau ada jugak yg bertanya mana nak beli sejadah tu pulak ?
Quote Hahahaha_ 27-11-2020 06:11 PM
Nk di ikea penang plak

Lihat semua komen(23)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:19 AM GMT+8 , Processed in 0.070538 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top