CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Hun Haqeem & Merqeen Pelaris Baru Drama Melayu, Takdelah Balik-balik 'Hero Kertu'

25-11-2020 11:56 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 16720| Komen: 92|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Trending di kaca televisyen dan laman media sosial dengan drama bersiri Angkara Cinta lakonan Wanna Ali, Hun Haqeem dan pelakon baru, Merqeen.Biarpun baru bersiaran sebanyak 16 episod daripada 70 epis ...




Trending di kaca televisyen dan laman media sosial dengan drama bersiri Angkara Cinta lakonan Wanna Ali, Hun Haqeem dan pelakon baru, Merqeen.

Biarpun baru bersiaran sebanyak 16 episod daripada 70 episod keseluruhan, ramai penonton sudah dilanda demam dek fenomena ini.

Apatah lagi, pelakon lelaki yang memegang watak Lukman dan Haqeem ini masih muda, tampan dan mempunyai karektor pelakon idaman ramai wanita. 

Ramai sungguh yang tidak sabar menantikan episod seterusnya sehingga ada yang melabelkan #teamLuqman dan #teamHaqeem.


Foto : Twitter

Menurut Astro Gempak, kerjaya seni Merqeen, 19, sebagai pelakon baru membuahkan hasil. Membawa watak sebagai Haqeem, lakonannya mencairkan hati wanita dengan perwatakan 'gentleman'.

Sementara itu, Hun Haqeem yang terlebih dahulu terkenal dengan watak Jakfer turut menjadikan dramai ini menjadi bualan.



Nampaknya, penonton turut terbuai-buai dengan kedua-dua pelakon tersebut.


Foto : Twitter
Drama yang menceritakan tentang remaja yang kebetulan berkongsi nama yang sama iaitu Luqmanul Haqeem Bin Razlan.

Luqman dan Haqeem membesar dalam keadaan latar belakang keluarga yang sangat berbeza. Seorang dilimpahi kemewahan, manakala seorang lagi dihimpit kemiskinan.

Setelah dewasa, ditakdirkan mereka berdua menjadi sahabat baik dan masuk ke Akademi Polis bersama-sama tanpa mengetahui hakikat sebenar mereka rupanya adik-beradik berkongsi bapa yang sama.



Foto : IG

Wah! Kita sudah ada pelakon muda, kacak dan mempunyai aura hero. Jadi, tidaklah terlalu bergantung dengan hero-hero sedia ada. Meriahlah drama tempatan dengan warna-warna pelakon baru. - CARI




Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote azimodin 25-11-2020 12:02 PM
Adam Lee (budak tebing) &  Nafiz Muaz (Hilang yg kembali) pon best jugak.  Jangan dilupa Eddy Ashraf, heouls dah lama berlakon tapi agewise muda lagi.
Quote krustykrab 25-11-2020 12:05 PM
Ben amir kembar lisa surihati kru tak masuk list ke
Quote Kurex 25-11-2020 12:05 PM
Sorry hun, iols tak tengok drama2 percintaan ni
Quote saaya 25-11-2020 12:16 PM
Boleh layan pulak Ai dengan drama ni. Bosan layan drama dengan muka2 lama, bila ada muka2 baru ni cubalah Ai layan. Best jugak. Adaptasi drp drama pinoy, Tayong Dalawa...
Quote epal_ijau 25-11-2020 12:36 PM
Ok la layan jugak cite ni pas balik keje.. merqeen ni ok la gak. Ada la kayu sikit tp x la teruk sgt..
Gaya mcm budak2 lg. Mmg budak pon baru 19tahun..
Quote miss_strangers 25-11-2020 12:48 PM
Iols sanggup lupakan kes bebird hun terbang asalkan dapat menatap wajah manis hun berlakon di kaca TV
Quote Redmyvi 25-11-2020 12:54 PM
Lama dh aku tinggal menonton drama tv ni... byk netflix ja skrg..
xknl pelakon baru..
Hun ni pn sbb kg people jer...
Quote gideoncross 25-11-2020 01:55 PM
Klau llaki wlaupun nmpk bebird pun ttap d julang lgi & lgi lol.
Quote NekNgah 25-11-2020 02:17 PM
krustykrab replied at 25-11-2020 12:05 PM
Ben amir kembar lisa surihati kru tak masuk list ke

Ben Amir dah masuk group three series.
Ni yang muda-muda,
Hun - 22yrs
Adam Lee - 26yrs
Nafiz Muaz - 21yrs
Meerqeen - 19yrs
Eady Ashraf - 27yrs




Quote Belibis 25-11-2020 02:17 PM
I masih setia dengan daddy CEO megah holding.
Quote missmeornot 25-11-2020 02:37 PM
kenapa mata iols nampak muka dik merqeem ni mcm muka bamtah..gaya berlakon pun lebih kurang..cuma dik merqeem kurang skit kayu nya
Quote bambimbom 25-11-2020 02:51 PM
aku sanggup redah hujan semata2 nak blk awal tgk dorang bdua ni... eyes candy sgt masing2...
Quote qqOfficial 25-11-2020 02:55 PM
azimodin replied at 25-11-2020 12:02 PM
Adam Lee (budak tebing) &  Nafiz Muaz (Hilang yg kembali) pon best jugak.  Jangan dilupa Eddy Ashraf ...

nafiz muaz tu dah macam hilang dari radar jerr... IG heols macam deactivate.... huhuu...
Quote RatuDunia94 25-11-2020 03:01 PM
Its about time lah produksi tempatan lebh berani utk buat drama Boy's Love..
Quote imrb 25-11-2020 03:04 PM
sori uols aqasha masih boleh jadi hero.. muda belia mukanya walaupun umur 38 + herlok tinggi cerah.. omg aku terjebak drama beri sedikit waktu
Quote BarbiePink 25-11-2020 03:08 PM

Marqeen ni iols tengok biasha2 je
Macamana gelinya iols
Tengok capik belakang sikit
Gitulah gelinya iols tengok hun
Untung jdi retis lelaki kat ummah ni
Di husnozon kn acik2 kepam
Walau video bird keluar bersiri2
Tp iols percaya mna2 retis lelaki
ada video ni tak lama akan cash jugak
Mendonia sekejap jer
Tengoklh capik belakang sikit
Dh lah kepam dan makin sendu skrg ni

Quote azimodin 25-11-2020 03:29 PM
imrb replied at 25-11-2020 03:04 PM
sori uols aqasha masih boleh jadi hero.. muda belia mukanya walaupun umur 38 + herlok tinggi cerah.. ...

meouls pon rasa aqashah masih layak pegang watak bujang terlajak. masa heouls berlakon bapak2 dalam Hilang Yg Kembali tu rasa lain macam, maybe sebab dapat anak wajah dewasa kot. Beri sedikit waktu tu iouls pon layan jugak tapi boleh tahan slow pace dia. pastu rengsa la tengok pelakon watak biatch yg nak goda hero tu.
Quote electricopop 25-11-2020 03:38 PM
BarbiePink replied at 25-11-2020 03:08 PM
Marqeen ni iols tengok biasha2 je
Macamana gelinya iols
Tengok capik belakang sikit

Haha.
Jangan jadi mcm Hun sudah, pasni ada video lak.
Tapi dgr cite ada pic sexy gak si Meerqeen ni...
Quote sha21 25-11-2020 03:43 PM
Hun NO, Merqeen YES!

Lihat semua komen(92)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-10-2022 07:20 AM GMT+8 , Processed in 0.076048 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top