CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Filem & Drama Lihat artikel

"This Is Your Future" - Redza Minhat Perli Mael Totey, Astro?

28-10-2020 11:05 AM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8893| Komen: 65|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Aktor Redza Minhat mencetuskan tanda tanya apabila menulis kapsyen "This is your future" terhadap poster filem Mael Totey.



Aktor Redza Minhat mencetuskan tanda tanya apabila menulis kapsyen "This is your future" terhadap poster filem Mael Totey.

Hanya dengan sebaris ayat, netizen bertelagah sesama sendiri.

Poster filem arahan Syahmi Sazli itu menjelaskan kutipan sebanyak RM2.56 juta hanya dalam masa empat hari tayangan sahaja. Jadi, kapsyen tersebut juga boleh ditafsirkan dalam pelbagai cara.


Foto : Twitter


Bagi yang memandangnya secara negatif menganggap Redza sengaja merendah-rendahkan hasil karya anak tempatan yang tidak selari dengan karyanya.


Foto : Twitter

Manakala, bagi yang bersetuju dengan aktor ini pula menganggap netizen yang menyokong filem ini bercita rasa teruk. Mengapa perlu terhibur dengan orang kurang upaya.


Foto : Twitter

Foto : Twitter


Sementara satu pihak lagi menjadikan ianya bahan gurauan.


Foto : Twitter

Redza sendiri menjelaskan ianya dalam konteks yang lebih besar iaitu permainan syarikat gergasi itu sendiri.




Jadi, antara Mael Totey - Redza Minhat - Astro, apa pula pendapat anda? - CARI
2

Bagus
2

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 28-10-2020 11:16 AM
Fanbase syahmi ni kuat. Followers dan supporters dia akan bagi sokongan bila ada konten dari syahmi ni. Sama dengan konsep filem animasi malaysia macam upin ipin dan lain2 tu. Kena ada fans dulu baru berani terbitkan filem. Baru lah dapat sambutan dan tak hambar.
Quote pearl.silver 28-10-2020 11:19 AM
husna_amal replied at 28-10-2020 11:16 AM
Fanbase syahmi ni kuat. Followers dan supporters dia akan bagi sokongan bila ada konten dari syahmi  ...

Sama konsepnya
Produser pilih pelakon yg ada berjuta followers utk jd hero heroin. Walaupun pelakon tu kayu balak.
Senang nk naikkn rating.
Quote tagas 28-10-2020 11:25 AM
who r yus minhat nih

ape produk meletop dia
Quote ezacbee 28-10-2020 11:28 AM
tagas replied at 28-10-2020 11:25 AM
who r yus minhat nih

ape produk meletop dia

Pisau cukur kot.. si faqir
Quote adelea 28-10-2020 11:32 AM
netizen malaysia kebanyakan nya mmg bad taste...
baik filem ,drama mahupon rancangan nyanyi bbnu ...


yg boleh nyanyi dia kata tidak
tgk je kes ajai
mamat 2 markah tu mmg sik leh nyanyi

sama juga aina abdul aka aina ayam
yes suara dia tinggi
tapi suara tinggi flattt ..
xde tone .. dressing tah apa apa
pastu claim this is arts ...
arts taik kucing ....
pendek kata suara aina ayam tu mmg x sedap ...

balck hanipah tu pon
nyanyi suara kambeng ....
rockers yg mmg power sampai skrg
awie and lan solo tu je ..

tgk macam citer immortal song
m nasir suruh yoni boy tu buat single terus
sbb dia menjazzkan lagu keroncong buat ana
tapi si babi babi yg bagi markah tu bagi markah rendah gila kat yoni boy ...
lagu tu sedap weii
klu tak sedap xde la si mnasir tu terpegun
and siap suruh buat single ...

malaysiaaannnn
stupid af yg dah xleh di ubat ,
betul la ckp menteri yg kata ini salah rakyat
rakyat bodoh yg pilih kerajaan 22 bulan tu
skrg nak acah2 x ber salah ... p meninggal
Quote merahrose 28-10-2020 11:33 AM
husna_amal replied at 28-10-2020 11:16 AM
Fanbase syahmi ni kuat. Followers dan supporters dia akan bagi sokongan bila ada konten dari syahmi  ...

well from kelantan what do you expect..time shooting radio gegar dh promo wlpn tjuk ntah apa2
Quote rosasen 28-10-2020 11:35 AM
tagas replied at 28-10-2020 11:25 AM
who r yus minhat nih

ape produk meletop dia

tau xpe.. aku pn x kenal ko minhattt.. lagi kenal syahmi n the gang
Quote CiliPadiSedap 28-10-2020 11:40 AM
husna_amal replied at 28-10-2020 11:16 AM
Fanbase syahmi ni kuat. Followers dan supporters dia akan bagi sokongan bila ada konten dari syahmi  ...

mana2 brand berjaya atau bisnes berjaya ada satu key point sama die hard fan. validatation ada fans atau tidak?

> iphone orang sanggup beratur, samsung ada orang beratur? lagi mahal iphone still orang beli
> produk limited adidas nike or any shoes branded orang sanggup beratur dan jual semula sebab ada die hard fans sanggup beli harga triple double dari harga asal dan malas beratur.

nk kekalkan momentum sesuatu brand wajib ada follower yang kuat crowd yang kuat. akak pun tengok video syahmi dulu2. ok je.
Quote matbad 28-10-2020 11:47 AM
pearl.silver: Sama konsepnyaProduser pilih pelakon yg ada berjuta followers utk jd hero heroin. Walaupun pelakon tu kayu balak. Senang nk naikkn rating.

Ini sgt setuju. Mamat minhat ni dia nak bagitau yg ceta blrh tgk free kat youtube tp kena byr sbb astro yg buat wayang. Kekdahnya dia nak bgitau yg karya si syahmi ni tahap youtube free ja. Dah rezeki dorang nak buat mcm mna walaupun tak dorang kena peguna dgn astro. Hihihi. Jeles la tu dia xdak job kakakaka
Quote Kurex 28-10-2020 12:02 PM
Semoga karya Malaysia akan datang semuanya sama kualiti dgn mael totey ni agar takde yg kecam malah dipuji seantero dunia..
Quote Themilo 28-10-2020 12:28 PM
Kurex replied at 28-10-2020 04:02 AM
Semoga karya Malaysia akan datang semuanya sama kualiti dgn mael totey ni agar takde yg kecam malah  ...

abam redza hensem ku sayang ni dah bersedia ke menerima hencapan berjemaah dari set-set mandi lanjey?
Quote Themilo 28-10-2020 12:31 PM
CiliPadiSedap replied at 28-10-2020 03:40 AM
mana2 brand berjaya atau bisnes berjaya ada satu key point sama die hard fan. validatation ada fan ...

meols tak pernah search pun kat yputube. pernah jua tertonton sekali, masa tu kawam bukak dalam van persiaran. diorang ketawa terbahak-bahak, tapi meols cuma diam membeku.

baik tengok video cyst vokuro kejar beruang kutub, lagi lucu.
Quote Kurex 28-10-2020 12:32 PM
Themilo replied at 28-10-2020 12:28 PM
abam redza hensem ku sayang ni dah bersedia ke menerima hencapan berjemaah dari set-set mandi lanj ...

Jgn risau, iols sentiasa menyokong dari depan
Quote RatuDunia94 28-10-2020 01:11 PM
Sebenarnya org2 malaysia mmg suka cerita2 simple n gelak2 berbanding filem2 sastera bangsawan jenayah konglomerat ejen penyiasatan penyeludupan antara sempadan negara yg kena berfikir..

Market malaysia ni terdiri daripada :
70% suka filem2 komedi ringan.
20% suka pelbagai genre
10% suka genre2 berat
Quote mamajawie 28-10-2020 01:38 PM
aku nk tgok citer ni free pun xnak..da la cakap bahasa sana ie payah nk paham pastu cm ewww je tajuk citer..iollss speku yg tengok ni pun SSKJP gak..
Quote kucingitam 28-10-2020 01:43 PM
bila org kecam tajuk gitu, dikatakan ini bahaso dio, keno pehe bahaso dio, mcm la semua org tau maksud totey tu apa..aku sendiri pun tak tau ni ha..apa maksudnya?
Quote kroit92 28-10-2020 04:47 PM
definitely not for mass audience? agaknye la..

movie ni, production diorang more towards niche audience.

ada target audience, diorang tujukan lawak and hiburan diorang kepada yang faham dan seangkatan dengannya.

bagi kita yang lain-lain, memang tak faham, atau kurang enjoy la content dia.

abang kroit pernah pasang one of their videos bagi kami satu family tengok,
separuh dari kami gelak, separuh daripadanya, krik krik.
im one of those krik krik krik..

maybe sebab dah terbiasa lawak slapstick macam runningman tu,
bila tengok lawak lain, jadi janggal
Quote AppropriateNick 28-10-2020 10:33 PM
tagas replied at 28-10-2020 11:25 AM
who r yus minhat nih

ape produk meletop dia

serius la you are on of those people yang enjoyed cite si syahmi ni? yang gelak atas orang kurang upaya? takde rasa nak masuk syurga langsung ke?
Quote AppropriateNick 28-10-2020 10:37 PM
adelea replied at 28-10-2020 11:32 AM
netizen malaysia kebanyakan nya mmg bad taste...
baik filem ,drama mahupon rancangan nyanyi bbnu .. ...

hahaa, alahai, acah2 pandai lak ko ni,
semua cakap aina berbakat la, just sebab die tak lawa, ko nak cakap netizen bad taste, hello, ko ni dari sarawak kan? masih duduk atas pokok ke? ketinggalan zaman yahamat sebab memandang pada fizikal semata.

ko tu tau ke nyanyi, nak bash netizen tapi ko pun sama 2 x 5 samdol!


orang mcm ko ni kena lenyek lori biar penyek masuk liang lahad nanti baru tau nak nyesal semua benda nak negatif.

Lihat semua komen(65)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 07:46 AM GMT+8 , Processed in 0.083485 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top