CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Faizal Tahir Beli Kuda Rm10 Ribu, Jatuh Dilambung Setinggi 7 Kaki

25-9-2020 01:44 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 14366| Komen: 96

Description: Disebabkan minat yang mendalam terhadap aktiviti berkuda, Faizal Tahir sanggup beli dan pelihara haiwan tersebut.
Disebabkan minat yang mendalam terhadap aktiviti berkuda, Faizal Tahir sanggup beli dan pelihara haiwan tersebut.

"Menunggang kuda itu sunnah nabi. Alhamdulillah apabila kira ada niat, Allah bukakan jalan. Baru sahaja belajar naik kuda dapay rezeki beli seekor kuda jantan yang diberi nama Jibril.


"Saya percaya kalau sunnah nabi pasti ada kebaikannya. Contoh saya nampak, selepas solat Subuh sata tak tidur semula, terus pertgi tengok kuda di kandang yang terletak di MAEPS Serdang," katanya kepada mStar Online.



Ditanya tentang harga kuda, penyanyi ini kata dia membelinya dengan harga RM10,000 seekor.

"Kalau ikutkan ada yang lagi mahal. Saya kena peruntukkan kos penjagaan bulanan untuk Jibril bagi memastikan ia dalam keadaan baik dan sihat," tambahnya.

Faizal Tahir pernah dilambung haiwan berkenaan.

"Masa menunggangnya saya pakai jubah panjang dan mungkin kain terkena belakang badan kuda menyebabkannya terkejut. Kuda itu cuba campak saya dan menyebabkan saya melambng hampir tujuh kaki. Nasib jatuh dalam keadaan baik, tak ada patah atau cedera cuma sakit badah saja."



Susualn kejadian itu, Faizal terpaksa mengambil ubat tahan sakit dan minumjamu. -CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak

Bosan

Friends Rank (1 people)

  • Lawak

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sukacactus 25-9-2020 01:47 PM
Ooo patut la kulit kusam macam petani skrg ni
Quote BicaraHatiku 25-9-2020 01:49 PM
tak tahu nk komen apa..
Quote Kurex 25-9-2020 01:54 PM
gambar bogel yg bergentayangan di alam maya tu mcam mana pulak? byk kali dia kata nak berehat lama dalam industri,  tapi lagu baru muncul macam cendawan
Quote sleepandream 25-9-2020 01:58 PM
okla tu... ada jugak hobi lain sikit...
ni sekarang semua nak tunjuk naik basikal jahh... ada tu perut bolat2 pun nak pakai skinsuit... nampak sgt follow trend jahhh
Quote asma87 25-9-2020 02:03 PM
Kurex replied at 25-9-2020 01:54 PM
gambar bogel yg bergentayangan di alam maya tu mcam mana pulak? byk kali dia kata nak berehat lama d ...

Mestila kena muncul lagu baru...dah bini pon xkeje..anak ramai..sapoo nk bagi makan yer dok...
Quote Belibis 25-9-2020 02:04 PM
Mahal sangat tuuu.tempat aku 10 rm jer.dapat dua bijik..{:run
Quote KIM.K 25-9-2020 02:06 PM
Mahal bela kuda ni. Rasanya ada jutawan dah tak larat bela jual kat dia
Quote YomiuriLandMae 25-9-2020 02:07 PM
sukacactus replied at 25-9-2020 01:47 PM
Ooo patut la kulit kusam macam petani skrg ni

kan makin kepam plak tgk.. kalo dkt big stage tu tgk mcm x tentu arah dah tgk..

Quote tumpanglalu74 25-9-2020 02:09 PM
Nabi dulu naik unte.

Quote tumpanglalu74 25-9-2020 02:10 PM
KIM.K replied at 25-9-2020 02:06 PM
Mahal bela kuda ni. Rasanya ada jutawan dah tak larat bela jual kat dia

RM100k+ kan?

Quote Harley_Quinn 25-9-2020 02:31 PM
Kurex replied at 25-9-2020 01:54 PM
gambar bogel yg bergentayangan di alam maya tu mcam mana pulak? byk kali dia kata nak berehat lama d ...

Harus laa kne ade lagu br, klo x guano nk byr kos kuda, diri sendiri smua tu. Hi3
Quote KIM.K 25-9-2020 02:34 PM
tumpanglalu74 replied at 25-9-2020 02:10 PM
RM100k+ kan?

Iols tak arif sis..
tp ada cakap RM1k sebulan
Quote TomyamPuteh 25-9-2020 02:36 PM
Bli kuda 2 kaki la best. Siang mlm ko blh tunggang
Quote sukacactus 25-9-2020 02:37 PM
YomiuriLandMae replied at 25-9-2020 02:07 PM
kan makin kepam plak tgk.. kalo dkt big stage tu tgk mcm x tentu arah dah tgk..

Ha tu la...tambah kalau tgk HD, mmg rupa yg turap tar jalan tu je hahaha
Quote buragazz 25-9-2020 02:43 PM
Menguder ler pasni...
Quote GegarVaganja 25-9-2020 02:44 PM
Kurex replied at 25-9-2020 01:54 PM
gambar bogel yg bergentayangan di alam maya tu mcam mana pulak? byk kali dia kata nak berehat lama d ...

Lagu baru muncul seumpama cendawan dia?


Quote tumpanglalu74 25-9-2020 02:45 PM
KIM.K replied at 25-9-2020 02:34 PM
Iols tak arif sis..
tp ada cakap RM1k sebulan

Manage kedai kude ade cakap..  Tapi dah lama dah tu.  L8ly ni mesti lagi mahal..

Quote tumpanglalu74 25-9-2020 02:51 PM
KIM.K replied at 25-9-2020 02:34 PM
Iols tak arif sis..
tp ada cakap RM1k sebulan



Tapi ade bagi rumput import tu sekali kan?



Quote prettyuglybabe 25-9-2020 02:56 PM
nak murah bela kuda padi jah..

Lihat semua komen(96)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 07:33 PM GMT+8 , Processed in 0.073380 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top