CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Ratusan Mohon Kerja Di KTM, Hidup Makin Mencabar Tapi Ahli Politik Sibuk Bercakaran!

25-9-2020 01:21 PM| Diterbitkan: Cari-Azza| Dilihat: 8204| Komen: 61|Original author: Oleh: Cari-Azza

Description: Sebuah video menunjukkan situasi ratusan pencari kerja beratur di tengah panas meruntun hati netizen.
Sebuah video menunjukkan situasi ratusan pencari kerja beratur di tengah panas meruntun hati netizen. 

Manakan tidak, ianya jelas menggambarkan keadaan semasa yang sangat genting dalam situasi pandemik ini di mana ribuan orang kehilangan pekerjaan dan kini menjalani ujian getir.




Kejadian yang berlaku di pejabat Keretapi Tanah Melayu (KTM) Manjung, Perak menyaksikan mereka yang beratur ini menghadiri temu duga terbuka bagi pelbagai jawatan, antaranya adalah Juruteradan Juruteknik.


Disebabkan terlalu ramai, ada netizen berkongsi kisah mereka diminta pulang.


foto :Twitter

foto : Twitter

Ianya membuktikan betapa ramai rakyat Malaysia terjejas dengan keadaan ekonomi sekarang. Namun, dalam masa sama rasa terharu kerana semuanya bersungguh-sungguh mahu memulakan kehidupan kembali.

"Kena viralkan, biar kerajaan tengok how struggle rakyat nak survive."



foto : Twitter

Semoga semua pencari kerja di murahkan rezeki hendaknya. Ahli politik, macam mana nak selesaikan masalah ini? - CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
5

Sedih

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (9 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • kroit92

  • Sham143

  • Sedih

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Belibis 25-9-2020 01:24 PM
Ahli politik memang la kena bercakaran.tu salah satu dari job description depa.
Quote KIM.K 25-9-2020 01:37 PM
Biar betol
Tau ke korang sejak pandemik KTMD hantar barang aku sebulan lebih baru sampai
Hantar 3L ke KL tak sampai2. Customer kelantan perli beli barang dari china pun dah sampai
Quote sambaldurian 25-9-2020 01:41 PM
dh dpt keje tu jgn culas, jgn ada ktm berlanggar ktm lagi. semoga semua rakyat Malaysia yg berbilang kaum, agama , pandangan politik dilimpahi rezeki yg baik.
Quote glump 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran ,Tak Tau berapa banyak.semua anggaran.
Note: Byak Kali iklankan Cari pekerja,yg pasti biasanya isteri akan telefon Cari kerja utk suami.suami x akan call.
Quote Jorja 25-9-2020 01:52 PM
Stay strong yall
Quote aryyan 25-9-2020 01:55 PM
smoga ada rezeki kat ampa yg berusaha.
zmn tdesak ni, byk majikan yg ambik ksempatan gaji undervalue.
smoga economy msia kembali on track
Quote KIM.K 25-9-2020 01:57 PM
glump replied at 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran  ...

Ya mak carikan untuk son
Bini carikan untuk laki
Quote Xim 25-9-2020 02:00 PM
glump replied at 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran  ...

Nape mcm tu plak?
Quote Kurex 25-9-2020 02:05 PM
hujung2 yg ada cable yg dapat kerja....
Quote syamzana 25-9-2020 02:13 PM
ktm dari bulan 6 kot keluarkan post berkoyan terutama utk engr and technician tatau la utk semua negeri ke caner.
dah nama pun walk in intvw mmg la ramai pergi. cuma ni buat open beratur kat luar nmpk la berpanas.
yg tepek kat socmed tu tak pernah tgk open intvw petronas?ipt? lagi ramai dari ni. cuma depa buat mulia sikit la kat hotel so nyaman je la.
Quote Cece1234 25-9-2020 02:29 PM
IKM adalah Institut Kemahiran MARA.. kat manjung mana ada pejabat KTM..
Quote annehuda 25-9-2020 02:32 PM
glump replied at 25-9-2020 01:49 PM
Yg beratur secara physical nampak gitu banyak..yg mohon online lg ramai tp sbb tiada angkat giliran  ...

kawan aku lg best, interview kerajaan skrang kan ada exam online. yg calon lelaki tu mmg majoriti ngaku bini yg tlg jawabkan exam. pastu dtg interview kekdg tak bersedia sbb bini yg suruh pegi. calon lelaki ni kdg2 nk call pun payah sbb diorg suka main games yg lagha tu. org call terus letak.
Quote TomyamPuteh 25-9-2020 02:33 PM
Harap2 xde la kroni la ye. Takut nnti Senarai calon dh siap ada dh. IV tu wayang je nnti
Quote AbukRokok 25-9-2020 02:43 PM
byk gile...ingatkan ada audition once in a million ke Akademi fantasi ke
jadi artis kalau sendu pun boleh ramai follower senang nak bisnes
klu ada rupa skit boleh jadi anak ikan collect modal
Quote bulalof 25-9-2020 02:44 PM
very difficult to see politicians yg willing to help and willing to serve.
Quote rospinki 25-9-2020 02:44 PM
sayu tengok bawak nasib...moga urusan mereka dipermudahkan. ramai gila..nasiib anak2 aku nanti gimanakah agaknya.
Quote marla69 25-9-2020 02:47 PM
Sedih tengok yg berbaris penuh harapan dpt kerja.  Malaysia ku terchenta.
Quote mamapea 25-9-2020 03:02 PM
annehuda replied at 25-9-2020 02:32 PM
kawan aku lg best, interview kerajaan skrang kan ada exam online. yg calon lelaki tu mmg majoriti  ...

ni mmg btl...kwn aku 2 mggu lps baru je jwb utk suami dia kt ofis...
Quote palmolive 25-9-2020 03:06 PM
toksah pedulikan ahli politik tu..
masa takder kerajaan ari tu, urusan pentadbiran berjalan elok jek

Lihat semua komen(61)

Kategori Berkaitan




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-5-2022 09:00 AM GMT+8 , Processed in 0.076821 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top