CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Berpisah Dengan Anak, Ashira Tak Ada 'Income' Sampai Dihalau Keluar Dari Rumah Sewa!

23-9-2020 11:28 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 26578| Komen: 155

Description: Penyanyi Ashira mendedahkan hilang punca pendapatan hingga dihalau keluar dari rumah sewanya sehari selepas mendapat berita layak menyertai Gegar Vaganza 7 (GV7).
Penyanyi Ashira mendedahkan hilang punca pendapatan hingga dihalau keluar dari rumah sewanya sehari selepas mendapat berita layak menyertai Gegar Vaganza 7 (GV7).

Kongsi Ashira atau Sharifah Nur Ashira Syed Abdul Aziz, 35, kepada Gempak, buat masa ini dia menumpang di rumah kakaknya selepas enam bulan gagal membayar sewa sebanyak RM1,200 sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.



Kredit foto: IG Hlive/mStar

‬"Sejak PKP kehidupan saya tak berapa baik dan hilang punca pendapatan. Sebelum ini, saya menyanyi di sebuah kelab malam tapi sekarang kan tak dibenarkan buka sebab itu saya tak ada income.

"Saya ada cuba pelbagai cara untuk survive dengan menjual laksa dan tolong kawan berniaga secara online tapi nampak gayanya semua tak menjadi dan saya cuba benda lain juga... buat live di Bigo," dedahnya.

Kata penyanyi lagu Di Ombak Resah itu, walaupun cukup membayar bil elektrik dan air, tetapi wang yang ada tidak mencukupi untuk menjelaskan sewa rumah.


"Kalau ada duit lebih pun saya boleh bayar dalam RM100 macam itu," katanya yang diminta memulangkan kunci semalam.

Lebih menyedihkan, Ashira yang tinggal berdua bersama anak lelakinya, Megat Shazril Haziq Hadi, 14, selepas bercerai lima tahun lalu terpaksa berpisah dengan anaknya itu yang tinggal di rumah kakaknya seorang lagi membuat dia rasa lemah semangat dan hilang keyakinan. 



"Nak kata kemurungan, saya tak tahu la tapi ada ketika saya akan tiba-tiba menangis dan terfikir apa kesalahan besar yang saya lakukan sampai diduga sebegini.

"Satu persatu saya ujian menimpa saya. Cikgu sekolah Shazril pula beritahu sejak akhir-akhir ini anak saya nampak seperti tertekan. Dia tak pernah kongsi perasaan dengan saya mungkin sebab dia pendam," ujarnya yang bimbang anak tertekan dengan situasi dihadapi mereka. - CARI

Bagus

Marah

Terkejut
2

Sedih

Lawak

Bosan

Friends Rank (2 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote miszclassique 23-9-2020 11:30 AM
Tapi rambut tetap bercolour ye dalam takde duit pun. Kerlasssss
Quote Asdira 23-9-2020 11:32 AM
Klu dgr lagu tu, tau juga..
Ni rupa orgnya ye..
Quote prettyuglybabe 23-9-2020 11:37 AM
bila nak gv je mesti ramai retis keluar dengan kisah sedih masing-masing..
Quote gujiwa 23-9-2020 11:37 AM
semoga dipermudahkan urusan..

Quote virgo19 23-9-2020 11:44 AM
Ashira ni dulu antara retis2 pompuan klon siti nurhaliza.
Quote naina 23-9-2020 11:44 AM
Semoga dimurahkan rezeki lepas ni..hidup begitulah. Kdg diatas dijulang2 bagai tiada makhluk lain lagi yang lebih hebat. Bila dibawah habis kena sepak dihalau terduduk. Peringat buat kita dan retis2 mcm mira filzah. Hik2..
Quote TomyamPuteh 23-9-2020 11:46 AM
X knal wpon dia lg muda dr aku
Quote matchstick 23-9-2020 11:46 AM
Tak pernah tahu pun kewujudan penyanyi bernama ashira dalam industri muzik tanah air. Anyway good luck la..mungkin ada rezeki dlm gv since sheol biasa nyanyi live di night club
Quote Acikgomen 23-9-2020 11:47 AM
Sapooooooooo
Quote misuke 23-9-2020 11:47 AM
ramai lg yg hidup susah lepas pkp ni... yg gulung tikar.. yg kena brenti kerja.. semoga dipermudahkan
Quote kaseh80 23-9-2020 11:49 AM
Sape ni tak pernah dgr pun lagu apa yg top?
Quote cloverrush 23-9-2020 11:52 AM
Sedihnya...

Jgn risau, jalan kebahagiaan ada di depan, masanya akan tiba, Allah akan tolong ibu tunggal yg mencari rezeki utk anak, yg penting solat jgnlah lepa
Quote Boomibulat 23-9-2020 11:55 AM
miszclassique replied at 23-9-2020 11:30 AM
Tapi rambut tetap bercolour ye dalam takde duit pun. Kerlasssss

beli kalaer rambut kat kedai Aceh rm2.50 je..
Quote She-Ra 23-9-2020 11:56 AM
puas nak cuba mengingati dan mengenali beliau
tetap takleh recall siapa.. ampunnnn

apapun moga sakses dan selepas ni show kembali meriah
Quote husna_amal 23-9-2020 12:03 PM
Semoga peluang diberi diusakan sebaik mungkin. Kalau calon jadi juara gv macam mustahil pula.
Quote Belibis 23-9-2020 12:04 PM
Acikgomen: Sapooooooooo

Orang tak layan astrok tak kenal ler.termasuk la aku.
Quote Harley_Quinn 23-9-2020 12:05 PM
Ni ashira yg dlu2 kurus2 tu ke? Ke Ashira lain ni?
Quote mizruncing 23-9-2020 12:06 PM
drama nak dekat2 GV
Quote mieymiey 23-9-2020 12:08 PM
Iols tak kenal Ashira. Tapi semoga dipermudahkan semuanya.

Lihat semua komen(155)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 08:24 AM GMT+8 , Processed in 0.072596 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top