CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Kalau Anak Semudah Anak Kucing, Esok Saya Beli," -Isteri Sufie Rashid

22-9-2020 12:46 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4698| Komen: 29

Description: Isteri Sufie Rashid, Nurulain Md Yusof mendedahkan dia pernah menerima mesej dari netizen yang mempersoalkan tentang anak.
Isteri Sufie Rashid, Nurulain Md Yusof mendedahkan dia pernah menerima mesej dari netizen yang mempersoalkan tentang anak.

Kata Nurulaian dia tak tersinggung pun tapi pertanyaan seperti itu adalah tidak beradab.


Foto: IG
"Okay baik! Kalau anak itu semudah saya beli anak kucing saya. Esok saya beli baby eh sis. Aku tak mengandung kau yang bitter.

"Tak macam bertanya pun kan guys kan? Tak tersinggung pun tapi cara kau cakap macam senang ja nak buat anak.


Foto: Gempak

"Anak tu kan Allah yang bagi. Kita siapa sis nak mempersoalkan. 

"Saya pun takda hak nak soal kenapa saya takda anak, inikan pulak awak nak tanya tanya atau cakap macam tu. Adab sis adab!" katanya menerusi IG Stories.



Sebelum ini pun ada juga yang membangkitkan hal berkenaan, namun Sufie kata ia tidak menjadi satu tekanan kepadanya. -CARI
1

Bagus
1

Marah
1

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote husna_amal 22-9-2020 12:48 PM
Dengan komen netizen pun nak koyak.
Quote TomyamPuteh 22-9-2020 12:55 PM
Teruskn mencuba. Mencuba itu sedap
Quote missyL 22-9-2020 01:42 PM
Baru je jgk nikah kan. Relaks je enjoy honeymoons phase. Jgn layan komen hahaha.
Quote blekkep 22-9-2020 01:59 PM
kalo aiols dh sumpah maki 7 keturunan dh spesis suke sebok n annoying nk mampos nie
Quote rosasen 22-9-2020 02:11 PM
benci sgt puak2 yg asal kawen je kena ada anak terus.. slalunye puak2 kampung yang takde keje lain asyik n ji**k je keje
Quote mamajawie 22-9-2020 02:25 PM
sabar la supi oii..mber aku da ada ank sorang tapi da umo 3 tahun pun slalu susah hati sbab fmily dok perli2 bila nak ada anak lagi..cm sibat
Quote sarahmirza 22-9-2020 02:27 PM
Jawab je la sis....kalau ada anak yg tanya tu nak bagi brp RM bulan2 sampai budak tu kerja?
Quote Fly_over 22-9-2020 02:36 PM
acik bawangnya netizen tu... kepoh gila.. ko dah kenapa weiii..
Quote kechikchomel 22-9-2020 03:00 PM
se kesian2 iolss dengan org yg single, sian lagi iolss dengan orang yg dah kawin ni.
kalau belum ada anak ditanya bila nak ada anak. kalau anak baru sorang ditanya bila nak menambah. kalau anak rapat2 lak disoal tak plan ke? kalau anak2 tu lelaki je or perempuan je pun ditanya jugak.

tabahlah uolss
Quote ninjago 22-9-2020 03:09 PM
kalau ignore je komen2 tu tak boleh ke?

apsal nak layan? kan dah stress sendiri.
Quote chinta89 22-9-2020 03:15 PM
husna_amal replied at 22-9-2020 12:48 PM
Dengan komen netizen pun nak koyak.

koyak sis bila melibatkan hal anak. org akan asik tanya prmpuan, bukan tanya lelaki.
Quote deebiz14 22-9-2020 03:22 PM
Mmg cilakak la yg menanya tu.  Sabar la Sufi and wife.. enjoy la dulu laki bini. Move away from socmed.

Tringat ade la satu hamba Allah ni dulu sound i kat pelamin...Suh cepat buat anak dan berbakti pada bakal mak bapak mentua. Spoil mood aku nak jadi queen sehari.
Quote sasasoso 22-9-2020 03:26 PM
buat taktau jelah,boring je layan orang bnyk bunyik mngalahkan tuan badan ni.kadg2 bukan ape,tak biasa bsembang dgn orang mmg mcm ni la jadi,dia tak luas topik nak bkomunikasi,jadi soalan pun tak bnyk pilihan,soalan yg spisis mcm ni boleh bg,bile nk kawen,bila nk ade anak,dh ade anak brp bila nk tmbh lagi,bini dh brp org tmbh la bini lagi,laki skrg ok ke bila nk cerai
Quote ais_kosong 22-9-2020 03:31 PM
Hairan manusia ni dok pertikai rezeki orang dan jodoh orang.
Kematian orang pun dah mula pertikai...
Tak happy sangat ke hidup korang sampai sibuk hal orang lain..
Quote MidoriHijau 22-9-2020 06:31 PM
Tak percaya pada rezeki ke? Bosan la org asek tanya bila nak ada anak ni. Macam takde soalan lain
Quote Lula2 22-9-2020 06:34 PM
ninjago replied at 22-9-2020 03:09 PM
kalau ignore je komen2 tu tak boleh ke?

apsal nak layan? kan dah stress sendiri.

Sesekali kena bg jugak netizen kepochi ni.
I pun sama selalu je org reply story tu la tak kawin lagi kalau ada suami bla3..
Tp i boleh sabar lg hehehe tp sampai satu masa mungkin i hilang sabar..
Sblm i hilang sabar i remove je follower tu..
Quote doubleA 22-9-2020 06:40 PM
Toksah menyakitkan hati org la. Konon tanya? Wtfish. Org tu tak kacau korang pun, korang yg penyibuk acah polis ig ni dah kenapa? Syok sgt buat org sakit hati
Quote Mawar91 22-9-2020 06:57 PM
Meols ni yg selalu org tnye bile nak kwen ni pon rse bole tahan lagi tpi meols lagi la kesian klu org tnye yg dah bertahun2 kwen x de anak..yg kne salah pulak selalu perempuan..ade kes Kwan meols kakak die da bertahun kwen x de anak..MIL die salahkan kakak die.. sedangkan yg prob tu anak lelaki die..tpi Tula selalu pape MMG perempuan yg jadi mangsa..klu meols kat tmpt kakak kwn meols tu sumpah meols rse x kuat..silap2 bole stress
Quote per706 22-9-2020 10:46 PM
Edited by per706 at 22-9-2020 10:48 PM

Lenkali balas,kalu org tu bley btau tarikh bila dia mati,mesti dia akan tahu tarikh bila wife u akn mengandung. Bodo Gila, tnya soklan pelik2 mcam ni.keliling aku dua tiga kwan jenis kawin dekt nk 10 taon bru dpt ank. Bertaon2 seblom nk dpt tu,jenuh nk kena tahan tlinga dgn mulut2 hanattt mcam ni.

Please la, simple 4 u to ask,tpi org yg ditnya tu sakit,terasa ati x tau mcamana nk ckp.tu x kira sakit2 nk buat ivf sbb mulut2 hansuang ni.sdgkan semua tu Allah da atur. Org yg x ber anak bukn org yg x mampu nk melahirkan ank, tpi org yg Allah da beri anak,tpi sedikit pon ank tu x memberi manfaat di dunia dan membantu ibu bapa di akhirat .

nk bertnya jgn mcam awak tu xde ank.takot sok2 dri sndri tu yg x berketurunan..

Lihat semua komen(29)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 08:40 AM GMT+8 , Processed in 0.088729 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top