CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Pakai Seragam Pramugari MAS Ke Sambutan Hari Lahir, Bella Astillah Tak Sensitif?

18-9-2020 08:52 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 18626| Komen: 62

Description: Cantik, ayu dan manis saja apabila Bella Astillah menyarung pakaian seragam pramugari syarikat penerbangan Malaysia Airlines (MAS).
Cantik, ayu dan manis saja apabila Bella Astillah menyarung pakaian seragam pramugari syarikat penerbangan Malaysia Airlines (MAS).


 

Kredit foto: IG Bella

Bagaimanapun, tindakan Bella, 26, mengikut tema sambutan hari lahir salah seorang ahli keluarganya dengan mengenakan seragam itu mendapat kecaman ramai di Twitter.



Kata mereka, isteri kepada pelakon dan penyanyi kelahiran Singapura, Aliff Aziz itu tidak sensitif dengan etika pemakaian pakaian seragam milik syarikat penerbangan terbabit.

Seorang pengguna Twitter yang kecewa dengan Bella turut menjelaskan bahawa pemakaian seragam di luar waktu bertugas adalah tindakan yang melanggar etika syarikat.



Dalam masa sama, ada juga warganet mempersoalkan pihak yang meminjamkan seragam berkenaan kepada Bella.

"Yang bodohnya kru yang bagi dia baju ni," komen warganet.


Kredit foto: Twitter

Apa pula kata Bella? - CARI

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (2 people)

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missyL 18-9-2020 08:56 PM
Alahai.. Xthu nk komen ape hahaha.
Quote Potato_kering 18-9-2020 09:03 PM
Aik. Mampuih semua nak triggered
Quote perembes 18-9-2020 09:42 PM
alamk..  ekslusif sgt ke bju ni..  br tau..  
Quote Perawankota 18-9-2020 09:51 PM
Masa annual dinner dulu, staff kitrg elok je pakai baju ni sbb tema masa tu "call off duty".
Ermmm...
Quote lavendernovella 18-9-2020 10:13 PM
Pernah jer nampak pramugari abis keje pergi beli barang dapur kat supermarket.

Lagi satu, baju pramugari malaysia dgn pramugari singapore mmg seiras. Ada sejarah ker? Sesapa tau boleh share
Quote bondeh 18-9-2020 10:14 PM
Mungkin bagi dorang sensitif lah sikit mengenangkan MH370....
Quote KIM.K 18-9-2020 10:18 PM
Memang sensitif baju kerja stewardess
Macam baju loreng askar tak boleh pakai sebarangan orang
Quote bakingsoda 18-9-2020 11:00 PM
yg orang cosplay pilot doktor takde pulak aku tgk pilot doktor merempan betapa susahnya study bertahun nak lulus senang2 je ekau main acah2 doktor acah2 pilot feeling kapten lagik, pastu yg minah ni pulak ape kaitan insiden mh370/mh17 dgn si nabelah pakai stewardess? lain la dia complete costume tu dgn rupa makeup cedera berdarah2 baju koyak baru nampak mempermainkan tragedi tu ataupon pakai uniform tu sambil buat benda tak senonoh baru la org faham kenapa rasa terhina. betul la dlm thread lagi satu ada forumer cakap semua benda nak di 'cultural appropriation'
Quote 3480 18-9-2020 11:11 PM
Sbb hg Bella n berlakikan Alip Ajis.. Nasib hg la Bella
Quote Qatrunnadaain 19-9-2020 02:49 AM
Starbucks, coffee bean staff pun kalau nak keluar beli makan masa time lunch pun diaorg kena pakai jaket untuk cover baju company.. tak boleh jalan mcm tu je keluar..
Quote grouper 19-9-2020 08:12 AM
Mas blh pecat die ke pkai baju ni...
Quote cruz2 19-9-2020 08:14 AM
I tak sure bab pakai hanya utk bergambar dibolehkan @ tidak.cuma nk share even taekwondo uniform pon bila habis training etc kalau nk ronda2 jln2 lps tu kena tukar @ sarung sweater/jacket cover part baju at least.weols anak beranak biasa tukar sarung t shirt club seluar mls nk tukar..tp biasa jumpa kids jln mall dgn parent after training dgn full uniform siap belt pon tak bukakmaybe parent tak tahu tp budak2 ok la comel ke hulu ke hilir dgn uniform tu.
Quote Kuasaberganda 19-9-2020 09:10 AM
baju batik mas . berlambak lagi org acah pilot pakai full uniform pilot, pilot tak kecoh smpai mcm ni pon sbb pilot tak bimbo dan sedar aviation tak bw msk kubur. patut bangga la org sarung baju company tersohor.
Quote virgo19 19-9-2020 10:05 AM
teringat dulu dlm satu rancangan terjah rumah artis, ada pengacara lelaki tu simpan baju pramugari mas dalam almari, pastu kat kepala katil ada gari.
Quote aderaderker 19-9-2020 10:52 AM
virgo19 replied at 19-9-2020 10:05 AM
teringat dulu dlm satu rancangan terjah rumah artis, ada pengacara lelaki tu simpan baju pramugari m ...

Sapa ni...
Quote ira_229 19-9-2020 11:05 AM
Edited by ira_229 at 19-9-2020 11:09 AM

Ye ke tak boleh pakai uniform MAS?SIA rilek je bagi public pakai..
Quote ina_na 19-9-2020 11:08 AM
virgo19 replied at 19-9-2020 10:05 AM
teringat dulu dlm satu rancangan terjah rumah artis, ada pengacara lelaki tu simpan baju pramugari m ...

Uit sape.. Teringin nk tau
Quote sawi_bayam 19-9-2020 11:21 AM
Eleh, poyo je. Rasanya yang staf MAS yang tak boleh pakai baju pramugari kat public. Org awam kalau nak pakai baju tu, MAS boleh pecat ke?

Well, kalau pakai baju pulis or askar takpe jugak nak hentam Bellah ni.


Meols bukan fan Bellah, tapi chill your tits la. Gosip tak best. Next
Quote Rara77 19-9-2020 11:30 AM
Ramai je sanggup sewa baju utk menarik sugardaddy atau anak orka
jgn percaya sgt yg pakai baju pramugari dan pilot tu
kebanyakkan scammer

Lihat semua komen(62)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-5-2022 11:12 AM GMT+8 , Processed in 0.220021 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top