CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

"Cukuplah Aku Tarik Korang Buat Dosa Dulu" - Nonny Nadirah Nak Berhenti Berlakon?

18-9-2020 11:40 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 11419| Komen: 46|Original author: Oleh: LilRose

Description: "Orang sibuk terkejar mengejar nak jadi artis, aku sibuk nak ubah balik kehidupan aku tanpa spotlight tu."
"Orang sibuk terkejar mengejar nak jadi artis, aku sibuk nak ubah balik kehidupan aku tanpa spotlight tu."

Eh, Nonny Nadirah dah tak nak jadi pelakon ke?



Kredit foto: IG

Katanya menerusi satu entri di Instagramnya, Nonny kini mahu menjalani kehidupan seperti orang biasa dan menjadikan pekerjaan tetap artis itu sebagai sambilan saja.

Dalam entri berkenaan, Nonny meluahkan hasratnya mengajak peminat berubah ke arah kebaikan.


Kredit foto: IG

"Cukup-cukuplah aku tarik korang bertiktok dengan aku dulu.


"Kalau sebelum ini aku boleh tarik korang sama-sama buat dosa, takkan sekarang aku tak boleh nak tarik korang untuk buat kebaaikan dan bersama mencari keredaan Allah," tulisnya.

Katanya, dia tidak mahu melihat agama Islam yang sangat indah ini dipermainkan lagi.



Sehubungan itu, Nonny menjemput sesiapa yang berminat untuk menyertai group telegram DiskusiCintaIslam bersamanya bagi membincangkan isu agama dan masalah remaja secara santai. - CARI
4

Bagus
1

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
1

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (11 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • rosasen

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nazzse 18-9-2020 11:47 AM
Orang klu nak berubah jadi baik tak canang merata.. Takut terkhilaf di kemudian hari
Quote asma87 18-9-2020 11:56 AM
Ok..nony pon hati2 bergambau dgn pakwe sebelah tu...social distance yach

[IG]https://www.instagram.com/p/CBrs9yihxiM/?igshid=1tclkqeh6k1hc[/IG]
Quote makadek 18-9-2020 12:00 PM
Puihh poyo muslimoh.. Ckp saja ko tu shendu sedan

Nk ajak berdakwah chill2 je
Ni geng 2x p usroh terus dpt mukjizat
Quote jijilaaa 18-9-2020 12:23 PM
esok2 dah xde duit...dah tak laku. kembali berlakon. kembali tarik org buat dosa. gitu??
Quote KIM.K 18-9-2020 12:24 PM
Tak baik cakap camtu. Aku yang tak suka bergambar pun tak berani kata
Takut esok2 terpaksa bertiktok nak jual suplemen
Quote Kurex 18-9-2020 12:28 PM
Best ke dia berlakon?
Quote ais_kosong 18-9-2020 01:22 PM
Kalau xnak berlakon diam-diam berubah.
Lain la kalau awak tu pelakon tersohor netizen nak gelabah

Semoga dapat berubah menjadi la baik ya. Tutup Ig sekali yer dik
Quote ais_kosong 18-9-2020 01:24 PM
Kalau xnak berlakon diam-diam berubah.
Lain la kalau awak tu pelakon tersohor netizen nak gelabah

Semoga dapat berubah menjadi la baik ya. Tutup Ig sekali yer dik
Quote opie5662 18-9-2020 01:59 PM
Ngan boipren bergesel2 takpe plak... Ke nk bukak bisnes tudung
Quote Belibis 18-9-2020 02:10 PM
Teringat jaman2 nek asmidar nangis2 kununnya insof.
Kemudian gedik jadi artis balik.
Quote Lailerthee 18-9-2020 02:12 PM
Nak dakwah jgn post gambar naik moto sekali dgm bf tao. Sis cakap jew
Quote husna_amal 18-9-2020 03:31 PM
Dia meniaga ke sekarang ni?
Quote BurungBiru 18-9-2020 03:34 PM
Noni ni lakonan dia bagus jugak kalau nk dibandingkan dengan ...... tkleh sbt nama nt kena kejam pulak ihiksss..
Quote Nenasketum 18-9-2020 05:13 PM
asma87 replied at 18-9-2020 11:56 AM
Ok..nony pon hati2 bergambau dgn pakwe sebelah tu...social distance yach

Mak aih, lain bebenor rupo dia tak bermake-up. Aku ingat dia ni naturally cantik
Quote knnk 18-9-2020 05:19 PM
Takyahlah keluarkan statement macam ni. Takut kemudian hari jilat ludah balik je kak.
Ramai je artis pongpang tuptup eh ada lagi.
Baik doa je yang terbaik
Quote AyaqMeloSuam 18-9-2020 05:58 PM
Bukan dia naik muto bsama2 dgn bf dia ka? Hmmmm.. camno cerita berlakon utk mengarah ke arah kedosaan ? Naik muto tu lagu mna plk ?
Quote KiahRonggeng88 18-9-2020 07:58 PM
X nak cerita sekali ke sbb ko lah jgak kacau laki org dulu sampai di talak kan bini talak 3 masa tgh preggy ank dia.... Hahahahahah...lain kali ckp sekali sy pon x nk jadi penyebab org bercerai berai...entah sejak Kak Kiah tahu dia ni peruntuh umahtangga org dlu start tu Kak Kiah mencik
Quote kiah_mai_pulak 18-9-2020 08:23 PM
Kurex replied at 18-9-2020 12:28 PM
Best ke dia berlakon?

ok lah dari lakonan kayu Nabila Razali bersuarakan chipmunk.. apatah lagi kalau compare mira pilzah.. lagu kekayuan.. she ni berlakon jahat sgt menjadi
Quote kiah_mai_pulak 18-9-2020 08:24 PM
KiahRonggeng88 replied at 18-9-2020 07:58 PM
X nak cerita sekali ke sbb ko lah jgak kacau laki org dulu sampai di talak kan bini talak 3 masa tgh ...

ishhhh sibuk lah kau ni ber kak kiah jua... yihhhhhhh

Lihat semua komen(46)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 07:16 PM GMT+8 , Processed in 0.096004 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top