CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Gosip Socmed Lihat artikel

"Cercalah, Tapi Saya Tak Benarkan Sesiapa Halang" - Ras Adiba

10-9-2020 11:35 AM| Diterbitkan: Lilrose| Dilihat: 13151| Komen: 37|Original author: Oleh: LilRose

Description: Senator Ras Adiba Radzi yang mengejutkan ramai selepas tampil tidak bertudung di Parlimen dalam kemas kini terbarunya di Instagram menyatakan kesungguhannya dalam membela nasib Orang Kelainan Upaya (O ...
Senator Ras Adiba Radzi yang mengejutkan ramai selepas tampil tidak bertudung di Parlimen dalam kemas kini terbarunya di Instagram menyatakan kesungguhannya dalam membela nasib Orang Kelainan Upaya (OKU).




"Katalah apa yang hendak dikata, cercalah sedaya mana. Kerana saya ikhlas untuk sahabat-sahabat saya. Akan saya terus berjuang untuk mereka kerana nyawa dan harapan mereka adalah amanah paling besar yang pernah saya terima.

"Dan tiadakan saya benarkan sesiapa menghalang perjuangan anak-anak OKU negara.

"Jelas, Yang Esa sayang pada mereka yang meniup semangat umatNya. Bukan pada mereka yang menjatuh kan air muka atau membuka aib manusia," tulisnya di Instagram.



Kredit foto: IG

Sehubungan itu, Ras memohon sokongan orang ramai untuk terus menjadi pembakar semangat dan mendoakan hasratnya dan sahabat direstui Allah.

Semoga Ras terus kuat dalam memperjuangkan nasib golongan OKU. - CARI
2

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
2

Sedih
2

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (14 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Themilo 10-9-2020 12:03 PM
gelupuh diva mental menitipkan twit maki hamun untuk kak deeb.. hujung-hujung, kak deeb reply aman-aman jaa..
Quote macaiPH 10-9-2020 01:43 PM
nama ig yb senator
Quote macaiPH 10-9-2020 01:45 PM
id ig ybsenator tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Quote Nenasketum 10-9-2020 02:45 PM
ramai lagi yang lahir2 oku dan educated serta layak untuk jawatan ni. Slut ni jugaklah dapat, dasar Umno suka kat slut seleb. tetiba plak haku hangen, tatau kenapa
Quote husna_amal 10-9-2020 02:51 PM
Tak steady langsung dia ni. Acah2 teranaiya pun ada.
Quote arm_band 10-9-2020 04:44 PM
lorrr dah sapa pulak yang halang perjuangan dia ni.......
Quote addamnor 10-9-2020 05:02 PM
Perempuan ini yang gigih viralkan budak permpuan guna tandas oku itu hari kan? Dia & laki nya yang provok orang sampai rakam2 then bila orang retaliate dgn tidak sopan terus guna status OKU utk gain the team wagon. Sorry woman.  Kau dari dulu suka guna posisi cacat engkau itu. Sisi play victim card.
Quote Joysparta 10-9-2020 06:27 PM
Pakai turban lagj elok kot...nampak.kemas..dr free hair mana nak rapikan rambut lagi..mana nak kontrol wheel chair lagi...
Quote mrseller 10-9-2020 06:31 PM
Tetek besau gak oku pun
Quote kivio 10-9-2020 07:51 PM
Hallamakk ai menggelabah.
Dengan keadaan kau camtu, tak perlu cerca.
Letak batu kat wilcha aje setel.

Tunggu la sampai esok.
Quote tumpanglalu74 10-9-2020 10:34 PM
Nenasketum replied at 10-9-2020 02:45 PM
ramai lagi yang lahir2 oku dan educated serta layak untuk jawatan ni. Slut ni jugaklah dapat, dasar  ...

Kan dulu tu duit derme RM300k kata nak oper8 obersi last2 dia tak pegi oper8 pon..  Dah lama dah kes ni.  Tolong betolkan aku..
Quote binipopeye 11-9-2020 01:07 AM
tabah sungguh dia ni... dh lali kene cerca
Quote matjerk 11-9-2020 12:30 PM
tumpanglalu74 replied at 10-9-2020 10:34 PM
Kan dulu tu duit derme RM300k kata nak oper8 obersi last2 dia tak pegi oper8 pon..  Dah lama dah k ...

300k mana? Operation apa? Tp yg i ols ingat dulu dia accident...org pakat derma... masa wartawan intvw dia kat hospital... wartawan tnya dia..apa bende pertama yg dia nk buat bila kuar spital... dia jawab.. NAK GILAP HARLEY DAVIDSON DIA.. ni ada antara petikan tulisan wartawan hanizam BH

____________
Bagaimanapun, seperti banyaknya pihak yang bersimpati dengan nasibnya
itu, ada jugalah yang mempersoalkan keadaan kewangan Dib yang sebenarnya.
Ia timbul apabila dalam satu temuramah dengan sebuah akhbar Inggeris, Dib
berkata perkara pertama yang akan dilakukannya apabila sembuh ialah
menggilap motosikal Harley Davidson yang dihadiahkan oleh seorang kerabat
diraja Johor.
"Kenapa tak jual saja motosikal itu kalau benar-benar tak cukup duit!"
komen seorang pembaca Bintang Popular. Teman tak mahu campur tangan dalam
soal ini kerana kita tidak berada di tempatnya. Orang kata, berat mata
memandang berat lagi bahu yang memikulnya.
Quote tumpanglalu74 11-9-2020 01:58 PM
matjerk replied at 11-9-2020 12:30 PM
300k mana? Operation apa? Tp yg i ols ingat dulu dia accident...org pakat derma... masa wartawan i ...

Dia ni geng andartu yang suke wat bende kronik la kot..  Cube la buad bende yang orang tak terkejut voley??
Quote bulanbulat 14-9-2020 07:48 AM
Pernah dengar ras adiba ni x lumpuh pun? Tapi sakit psyhiatry
Quote lantodak 16-9-2020 03:09 PM
So kalau bertudung tak boleh berjuangkah?
Quote nazurah 16-9-2020 09:07 PM
bulanbulat replied at 14-9-2020 07:48 AM
Pernah dengar ras adiba ni x lumpuh pun? Tapi sakit psyhiatry

Pun pernah juga... tapi tak tahu sahih ke idok
Quote cikcikebom 11-12-2020 10:23 AM
acah teraniaya bethollllllllllllllllllllll
Quote eddysheddy 11-12-2020 10:31 AM
pernah terfikir yg ras adiba radzi dan wan zaleha radzi tu adik beradik ke?

Lihat semua komen(37)




Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2022 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.071790 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top